måndag, januari 18, 2010

Wallentin kommenterar Greens avhopp

av TOR BILLGREN

Åke Green gjorde många besvikna när han hoppade av den föreläsning om böglobbyn, som skulle hållas inför den antisionistiska studiegruppen Aguéli nästa helg. "Ynkligt, Åke Green", är rubriken på förre NDU-ordföranden Andreas Wallentins intressanta och tänkvärda kommentar, som återfinns i sin helhet på sajten Nationell. nu:

Till Världen Idag säger han att han inte ”visste så mycket var inbjudan kom ifrån”. Lögn naturligtvis. Han visste att det var Aguéli som bjudit in honom och att det är Mohamed Omar som står bakom studiegruppen. När han konfronterades i media vågade han dock inte stå för att han skulle ”hålla föredrag för islamister och nationaldemokrater”, utan valde att skylla ifrån sig och rätta in sig i ledet.

Åke Greens beteende är beklagligt, men det är inte vår sak att döma honom. Däremot visar det hur starkt behovet är av det initiativ som Mohamed Omar har tagit. Vem hade för några år sedan kunnat tro att muslimer, kristna, nationalister och radikala vänstermänniskor skulle kunna föra en konstruktiv dialog med varandra?

Wallentin understryker också vikten av att dessa grupper samarbetar. För bara "så länge den kristna kyrkan är isolerad kan den aldrig bli ett hot [mot makten]."

Tyvärr verkar det finnas en grundsyn [bland kristna medier] som säger att vi till fullo skall bejaka de få beröringspunkter som vi har med det etablerade samhället, samtidigt som vi skall bortförklara de värden vi delar med andra grupper som beklagliga sammanträffanden.

Här sätter Wallentin fingret på något mycket intressant och viktigt. Det har länge varit hög tid för den konservativa kristenheten att ta ett ordentligt tag i frågan om die falsche Freunde i homofrågan.

_____________________________________
Relaterade texter
Mohamed Omars intervju med Åke Green

Min kommentar på M. Omars intervju med Å. Green


Åke Green föreläser för antisionistisk studiegrupp

Åke Green hoppar av föreläsning om gaylobbyn


De oheliga allianserna
(Rakel Chukri)

Tipstack till Fredrik J.

4 Comments:

Anonymous Björn said...

Helt sjukt men detta har jag kunnat förutse. Olikheterna till trots så förenas Nazisterna, Islamisterna samt Bokstavskristna av sitt djupa människoförakt och då riktat mot homosexuella särskilt. Med sådana vänner behöver dom inga fiender :)

måndag, januari 18, 2010 10:14:00 fm  
Anonymous Lillelejon said...

Ingen som minns tidningsfotot (om det var inför första rättegången mot honom?) där Åke Green glatt tar emot en t-shirt med texten "homofob" från en s k nationalist....?

För somliga tycks ändamålet helga medlet (eller kamraten) utan hejd.

tisdag, januari 19, 2010 6:28:00 em  
Blogger Fredrik Stangel said...

Varför har inte nationalisterna en .se-adress!?

tisdag, januari 19, 2010 6:35:00 em  
Anonymous Clapham said...

Och varför använder de akademiska vänsterelitord som "homofob" och inte "Bögskraj"?

tisdag, januari 19, 2010 9:23:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home