måndag, februari 15, 2010

Bengts blogg hackad?

av TOR BILLGREN

Jag noterar att Bengt Helds blogg är saboterad av någon som kallar sig Sverigedemokraterna. Inte för att jag tror att det verkligen är SD som ligger bakom den osofistikerade och groteska attacken, men så länge de står som avsändare, förväntar jag mig ändå någon form av officiell dementi från partiet.

Jag har ingen aning om hur man återställer en blogg efter en sådan attack och kan inte ge några råd till Bengt. Någon annan som vet? Backup är förstås alltid bra.

16 Comments:

Anonymous Olof said...

Varför i hela friden skall SD gå ut med en dementi bara för att någon lustigkurre har hackat en blogg som ingen läser?

måndag, februari 15, 2010 10:14:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hej!

Det är sant att min blogg blivit kapad av någon som säger sig sympatisera med sd. Precis som Tor så gissar jag inte heller att någon central sd-politiker skulle vara ansvarig, om inte annat så borde inte min blogg vara ett så stort hot mot dem.

Men det är möjligt någon i sd i marginalen är ansvarig.

Jag har givetvis polisanmält det och de håller på att spåra vem som är ansvarig. Har ni tips om hur man enklast spårar ansvariga eller får tillbaka förlorad information så maila mig.

Tack och lov verkar en av mina bloggbesökare ha sparat hundratals av mina bloggposter av någon orsak. Men hur det till sist blir vet jag inte. I vilket fall så har det här orsakat mycket problem för mig och mitt engagemang har försvunnit.

Bengt Held

måndag, februari 15, 2010 10:23:00 fm  
Anonymous Clapham said...

Sjukt tråkigt! Vilka svin det finns.
Hoppas att du hade mycket backup.

Ta kontakt med någon vänsterhackergrupp, de hjälper nog gärna till med att spåra den ansvarige.

måndag, februari 15, 2010 11:01:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Clapham

Tack. Tyvärr hade jag ingen back-up. Men en kille har tydligen sparat bloggposter. Och lita på att om jag startar en blogg igen att jag tar back-up på allt.

Jag har varit så naiv att

1. Det inte är möjligt att enkelt kapa ett Bloggerkonto och radera alla meddelanden.

2. Människor är inte så "onda" att de vill radera alla meddelanden på en blogg. Jag ska ärligt säga att det är en del bloggare som jag verkligen ogillar, ibland för deras politiska budskap, ibland för dem som personer.

Men jag skulle aldrig få för mig att radera en blogg för den skull.

Bengt Held

måndag, februari 15, 2010 11:20:00 fm  
Blogger Johan Lundgren said...

Jag läser rss mha snarfer, en funktion hos det programmet är att valfritt antal poster av flödet sparas på min egen dator. I nuläget har jag därför 200 poster från bengt som jag har kopierat till word och ska skicka så fort jag vet en bra adress. Dock täcker detta endast poster från och med den tredje augusti 09.

Så jag undrar: Finns det någon annan prenumerant som har en större arkivinställning och skulle kunna bidra med posterna från i somras?

måndag, februari 15, 2010 12:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

Är det någon mycket internetkunnig människa som kan besvara följande.

Kan man enkelt och smidigt föra över innehållet från alla sina mail i inkorgen på ett Hotmailkonto till diskett eller till annat mailkonto? Alltså att man inte behöver sända innehållet i mailen separat till annat konto.

Tacksam för svar.

Bengt Held

måndag, februari 15, 2010 1:11:00 em  
Anonymous Anonym said...

Förtydligande.

"Alltså att man inte behöver sända innehållet i mailen separat till annat konto."

Alltså att jag inte ska vara tvungen att sända innehållet i varje mail i inkorgen separat. Jag har tusentals viktiga mail så det skulle ta mycket lång tid. Kan man kopiera mailen i klump och överföra dem till annan plats?

Bengt Held

måndag, februari 15, 2010 1:12:00 em  
Anonymous Clapham said...

@ Bengt

Det verkar gå med lite knep och knåp.

http://club.myce.com/f3/how-do-i-move-my-hotmail-inbox-into-my-hdd-55896/

måndag, februari 15, 2010 2:54:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tack var Johan Lundgren så har jag nu fått tillgång till de flesta av mina bloggposter. Men har någon av er info om eller tillgång till mina bloggposter från ca 1 juni 2009 till början av augusit 2009 så vore jag tacksam.

Maila

heldbengt@hotmail.com

eller

bengt.held@liberal.se

Min prioritet nu har givetvis varit att först säkra all den information som varit viktig för mig.

Men nu startar andra steget, att söka den eller de som varit ansvarig.

Sd försöker ofta smeta ut någon kollektiv skuld på invandrare generellt. Det vore mig fjärran att bete mig likadant mot sd och att de ska ha något ansvar för vad varje av deras sympatisörer eller medlemmar gör.

Men om någon av deras förtroendevalda, om än bara någon ledamot i någon lokal förening, varit inblandade i det här, lovar jag att deras centrala partikansli ska få det hett om öronen fram till september i höst.

Jag och polisen ska göra allt vi kan för att hitta de ansvariga. Har ni något som ni kan tillföra det så är jag tacksam för hjälp.

Ni har mina mailadresser.

Bengt Held

måndag, februari 15, 2010 2:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

Sedan vill jag säga att Johan Lundgren är en hjälte.

Det är inte fotbollsnubbar och andra som är hjältar (kanske dags att förtydliga det i dess OS-tider) utan folk som Johan som gör det som är rätt. Utan någon egen vinning (vilket de som är inom sporten ofta får)

Bengt Held

måndag, februari 15, 2010 3:11:00 em  
Anonymous AnnaSyd said...

Snälla använd inte hotmail som mailkonto. Det finns andra webmail som är säkrare t ex yahoo och gmail. Och använd inte samma lösenord överallt. Jag gissar att det är en ganska ung person som kapat bloggen eftersom vederbörande inte kan stava på svenska men det utesluter inte att det kan vara en sd-sympatisör.

måndag, februari 15, 2010 4:10:00 em  
Blogger Simon said...

Bengt, har du alltså förlorat kontrollen över ditt Google/Blogspot-konto? Hackarna har bytt lösenord?

Det borde gå att återfå på något sätt. Har du provat https://www.google.com/accounts/ForgotPasswd ?

Har du riktigt tur kanske du kan få en Blogger-administratör att återställa bloggen, någon form av back-up måste de ju ha. Jag vet tyvärr inte vart man skulle vända sig.

Sen tycker jag att det kapade "innehållet" mest ser ut som provocerande småbarnsfasoner, några misstankar om att det skulle ha något att göra med Sverigedemokratiska politiker tror jag inte är nödvändiga.

Hoppas att det löser sig och att du inte låter dig nedslås utan fortsätter med ditt intressanta bloggande.

Mvh, Simon

måndag, februari 15, 2010 4:20:00 em  
Anonymous Hato said...

Hoppas att det löser sig för dig Bengt och att du inte låter det här nedslå dig så att du tappar intresset för att fortsätta blogga.

Lycka till.

måndag, februari 15, 2010 11:44:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag har raderat ett groteskt inlägg från trollet Realisten. Det är gulligt att han/hon inte kan hålla sig ifrån bögsajter, men så länge han/hon inte klarar av att uppföra sig civiliserat finns det ingen anledning att lägga tid på att bemöta kommentarerna.

tisdag, februari 16, 2010 7:06:00 fm  
Anonymous Björn said...

Vad tråkigt Bengt! Din röst behövs. Vilket svin som har förstört för dig. Hoppas att din polisanmälan leder till åtal.

Fortsätt kämpa, din röst behövs! Ju högre våra röster hörs, vi är som för lika rättigheter, ju högre kommer dom som hatar och att skrika men det ska och får inte stoppa oss för vi vet att vi har rätt och vi kommer att vinna kampen om lika rättigheter och jämställdhet!

Skickar en sympatikram till dig Bengt!

onsdag, februari 17, 2010 9:09:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Vill bara instämma i kören! Jag tycker att du gör ett fantastiskt arbete Bengt och jag hoppas verkligen inte att du låter dig nedslås av det som hänt.

Med vänliga hälsningar:
Kristoffer

fredag, februari 19, 2010 11:06:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home