fredag, mars 05, 2010

Mönstret upprepar sig

av TOR BILLGREN

Jag är inte det minsta förvånad över Ruben Agnarssons senaste påhopp på mig. Precis samma sak har hänt förr och är något man måste vara beredd på när man som jag – inte bara under många år har granskat Världen Idags retorik – utan också avslöjat flera skandaler på tidningen. Som när jag 2007 upptäckte att tidningen försökte smussla undan och hymla bort att förre näringslivsredaktören plötsligt lämnat sin tjänst. Eller när jag 2008 avslöjade att tidningen råkat publicera en antisemitisk debattartikel, författad av en känd nationaldemokrat.

Förra gången Agnarsson attackerade mig var i september 2008, då han i en nyhetstext valde att totalt misstolka och förvrida ett radioreportage jag gjort om de katolska inslagen i romanen/filmen "Brideshead Revisited". Syftet var att undergräva min trovärdighet som journalist och olämpligförklara mig som medarbetare till Människor och Tro, bland annat att för att jag här på bloggen "gör propaganda för en homosexuell livsstil". Här nedan ligger följetongen som följde i tidningen och på bloggen:

Världen Idag hämnas med lögn

Genmäle i Världen Idag

Epilog

Det har alltså hänt förut efter exakt samma mönster som nu. Och det kommer att hända igen så länge jag har fräckheten att granska och kritisera Världen Idag.

1 Comments:

Anonymous Björn said...

Problemet är att Tidningen Världen idag samt Livets Ord som ligger bakom anser sig sitta inne med den enda sanningen. Det ger dom en känsla av övermäktighet och dom ser lögnen som ett medel i sin gudomliga kamp och alltså ljuger dom ofta och helt utan samvete för dom anser att dom har Gud på sin sida i sin mission och att då ändamålen är viktigare än medlen.

Jag som har frikyrklig bakgrund vet att det är så här det funkar.

söndag, mars 07, 2010 10:34:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home