lördag, maj 22, 2010

Ständigt dessa bikers

av TOR BILLGREN

Idag är det dags för kristenhetens Pridefestival i Stockholm, Jesusmanifestationen. Det blir säkert trevligt. Men kan någon förklara varför kristenheten är så besatta av att lyfta fram sina bikers? Varför anses det vara så oerhört märkvärdigt att man kan vara motorcyklist och kristen samtidigt?

6 Comments:

Anonymous Filip said...

Hej Tor

lite kul tycker jag allt det är att du fascineras av detta. Visst skrev du en notis på samma tema vid tiden för 2009 års upplaga av Jesusmanifestationen!?

Nu ska jag vara ärlig. Jag tror inte för en sekund att det är så att kristna i allmänhet är "besatta av att lyfta fram sina bikers" som du skriver. Din länk var iofs till Världen Idags artikel men om jag inte minns fel så fanns Jesusknuttarna i svt´s gomorronsoffa förra året och även i ngn annan riksmedia som jag glömt nu. Jag tror att nyhetsvärdet kring de kristna knuttarna beror på att de avviker från folks gängse föreställning om hur en kristen ska vara. Det är väl helt enkelt inte lika spännande med Bengt Jönsson, 60 år körande en beige Volvo 245a=)

Kanske visar riksmedias eventuella fascination för Jesusknuttarna att man inte helt greppat att Jesus kallar sina efterföljare att låta relationen med honom prägla hela livet, vare sig man kör Harley Davidson eller Volvo 245 årsmodell 1988=)

I all välmening!

lördag, maj 22, 2010 3:45:00 em  
Blogger Quo wadis said...

Vad kul att du hittar något att slå ner på. Du glömde nämna att det var många pingstvänner där också. Visst var det kanske 100 bikers, bland dessa 25.000, så där har du rätt. Även om jag nog inte tror att dessa bikers har någon speciell viktig roll - den rollen har Jesus.

lördag, maj 22, 2010 8:39:00 em  
Blogger Johannes Forsblom said...

Jag tror att vi ska ta Jesusmanifestationen med en stor nypa salt.

Jag deltar inte i Jesusmanifestationen trots att jag är en troende katolik.

Det är själva namnet som avskräcker och att det bekräftas när frikyrkofolk delar ut gratis saft på plattan! Och när sångare i kungsan hoppar jämfota för att de inte vill vicka på de syndiga höfterna!

Fattar dom inte att jag dricker öl och äter hamburgare och dansar till rock and roll!

Det är bara ett spektakel för frikyrkosverige!

lördag, maj 22, 2010 11:52:00 em  
Blogger stubb-brytar´n said...

Jag gillar Tors blogg och sympatiserar med det han skriver. Angående "kristenhetens pridefestival" tycker jag dock att det är fascinerande hur lite genomslag den får i media. Det tyder på en snedvridning tycker jag.

onsdag, maj 26, 2010 2:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

Hade det samlats 100 hbt-folk i kungsan hade varenda nyhetsredaktion varit på plats, men nu är det inte så

fredag, juli 02, 2010 6:48:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Emanuel Karlsten uttryckte problemen kring Jesusmanifestationen på ett bra sätt:
http://www.emanuelkarlsten.se/05/lite-om-jesusmanifestationen/

Där finns också ett av svaren till att den är ointressant för media i jämförelse med Pride. Ett annat svar är att Pride erbjuder världsstjärnor på sina scener, medan Jesusmanifestationen erbjuder olika varianter av Olle och Birgitta från Elimförsamlingen i Otterbäcken. Det spelar ingen roll hur duktig Olle är på sitt elpiano, eller hur fina falsettoner Birgitta kan ta. Utbudet från Pride är intressantare för allmänheten. Kalla det kristofobi om ni vill...

lördag, juli 03, 2010 10:10:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home