måndag, november 22, 2010

Ruben Agnarsson lämnar redaktionsledningen

av TOR BILLGREN

Ruben Agnarsson slutar som VD och ansvarig utgivare för Världen Idag för att ägna sig åt mer journalistiskt arbete, meddelar tidningen idag.

Detta görs för att säkerställa tidningens framtida positiva utveckling samt stärka det redaktionella innehållet.

Jag hade inte kunnat uttrycka det bättre själv.

I begynnelsen var de fyra i redaktionsledningen: Carin Stenström, (chefredaktör) Hans-Göran Björk (näringslivsredaktör), Ruben Agnarsson (VD och ansvarig utgivare) och Mats Tunehag. (utrikesredaktör). 2007 gjorde Björk sorti från tidningen, något som man försökte smussla undan. Han ersattes av Siewert Öholm. Hösten 2008 slutade Carin Stenström av oklara anledningar. Hon har sedermera delvis vänt sig mot tidningen och offentligt intygat att Världen Idag de facto har starka band till Livets Ord, något som ständigt har förnekats (bland annat av henne själv när hon var chef). Stenström ersattes av Felicia Svaeren som tillträdde i maj förra året. Och idag avslutas alltså den agnarssonska epoken.

På ledarplats har Agnarsson ofta haft svårt att hålla isär sitt förra uppdrag som presschef för Livets Ord, och rollen som VD och utgivare för en oberoende tidning. Han har varit redaktionens främste antihomosexuelle ideolog och spridit förakt och häpnadsväckande lögner om homorörelsen (han har bland annat hävdat att RFSL bedriver sexhandel och att organisationen arbetar för att legitimera barnsex). Och så har han flera gånger bedrivit kampanjer mot mig som person (här och här). Som journalist, den roll han alltså nu kommer att fokusera på, går han ofta åt det konspirationsteoretiska hållet (Estonia, DC9:an, Bordellhärvan, Palmemordet etc). Texterna präglas av en envis ihärdighet som ofta är inspirerande.

______________________________________
Dagens artikel om saken.

3 Comments:

Blogger Creutz said...

Ah, intressant. Jag vet inte om jag främst ska glädjas över att vi slipper hans stolligheter, eller vara ledsna över att den humor han därigenom skänker oss nu saknas oss...

måndag, november 22, 2010 6:43:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Gå i frid!

onsdag, november 24, 2010 5:07:00 em  
Anonymous Anonym said...

...och synda icke mer, Ruben:-)

Robbo

torsdag, november 25, 2010 11:54:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home