söndag, mars 13, 2011

Hyséneffekten

av TOR BILLGREN

På grund av att jag för närvarande bor i Sydafrika och fokuserar på vad som händer här, för denna blogg en vilande tillvaro. Jag ligger lågt med uppdateringarna, vilket naturligtvis leder till att allt färre läsare söker sig hit. Den senaste månaden har bloggen haft 30-80 besökare om dagen.

Så hände det där oerhörda i onsdags. Anton Hysén gjorde idrottsvärldens Giant Leap. Jag skrev ett kort inlägg om det på morgonen och inlägget har hittills haft 2958 läsare. Det är tre gånger fler än vad ett enskilt inlägg nånsin haft på denna blogg sedan jag startade den i augusti 2005. I torsdags sökte sig 652 läsare hit, i fredags 397, i lördags 160. Det är först idag söndag som nivån är tillbaka på mer normal nivå.

Naturligtvis visste vi redan att det familjen Hysén håller på med just nu är historiskt. Naturligtvis visste vi att de som försöker trivialisera det har fel. Men nu har vi bevis på det. Bloggstatistikens sanningar är absoluta!

__________________________________
De näst mest besökta inläggen

1.
17 maj 2010
969 besökare
Denna dag skrev jag två inlägg. Dels en kommentar på en ogenomtänkt krönika i Världen Idag som jämställde kampen för lika rättigheter för homosexuella i tredje världen och Östeuropa med kolonialism. Men det var nog uppmaningen till våldsälskarna i det "svartröda blocket" att dra åt helvete som lockade flest läsare.

2.
11 augusti 2008
611 besökare
Avslöjandet om att Världen Idag publicerat en antijudisk debattartikel.

3.
24 maj 2010
534 besökare
En allmän betraktelse över hur selektivt syndabegreppet används inom kristenheten. Kanske var det för att jag nämnde spektakelpastorn och charlatanen Benny Hinn som gjorde att folk hittade inlägget.

4.
5 april 2007
404 besökare
Det var denna dag skribenten Bitte Assarmo lanserade begreppet "kristofobi". Det är en viktig vattendelare i debatten, eftersom den konservativt kristna retoriken fram till dess hade gått ut på att att desarmera och underminera f-ordet. I alla fall i kombinationerna homofobi och islamofobi.