torsdag, juni 20, 2013

Exodus International lägger ner

av TOR BILLGREN

Igår - mitt under sin stora årliga konferens - meddelade den kristna exgay-organisationen Exodus international att de lägger ner verksamheten. Här ligger Jim Burroways liveblogg från konferensen, och här pressmeddelandet. Idag postade organisationens ordförande Alan Chambers en ursäkt på hemsidan.

“I am sorry for the pain and hurt that many of you have experienced. I am sorry some of you spent years working through the shame and guilt when your attractions didn’t change. I am sorry we promoted sexual orientation change efforts and reparative theories about sexual orientation that stigmatized parents.

“I am sorry I didn’t stand up to people publicly ‘on my side’ who called you names like sodomite—or worse. I am sorry that I, knowing some of you so well, failed to share publicly that the gay and lesbian people I know were every bit as capable of being amazing parents as the straight people that I know. I am sorry that when I celebrated a person coming to Christ and surrendering their sexuality to Him, I callously celebrated the end of relationships that broke your heart. I am sorry I have communicated that you and your families are less than me and mine.

“More than anything, I am sorry that so many have interpreted this religious rejection by Christians as God’s rejection. I am profoundly sorry that many have walked away from their faith and that some have chosen to end their lives.

“You have never been my enemy. I am very sorry that I have been yours. I hope changes in my own life, as well as the ones we announce tonight regarding Exodus International, will bring resolution, and show I am serious in both my regret and offer of friendship. I pledge that future endeavors will be focused on peace and common good.”

4 Comments:

Blogger Andreas T said...

Det är bra att Exodus lagts ner. Kampen mot spridning och normalisering av homosexuella böjningar behöver inte bedrivas av pastorer i kyrklig regi, nu när det kommer allt fler vetenskapliga bevis för att sexuella avvikelser/rubbningar har genetiska orsaker. Fokus kan nu äntligen flyttas från bibelsagorna och synd-eller-icke-synd-tjafset till seriös vetenskap och seriös forskning, det är bra. Den av homolobbyn så aktivt propagerade myten om att det bara är gamla griniga kyrkogubbar a la Åke Green som tycker att homosexualitet är fel kan avlivas.
Exodus upplösning är ett steg i rätt riktning. Homosexualitet och andra sexuella störningar bör inte behandlas som Exodus gjort under alla åren - av psykiatrin. Orsakerna är genetiska, så det är upp till genforskningen och genetikerna att få fram botemedel och behandlingsprogram. Bra att Exodus inte längre stjäl fokus från det.
Andreas

onsdag, juli 03, 2013 11:16:00 fm  
Blogger Johan Lundgren said...

Vad trevligt att återse dig här ibland!

Det verkar ju som att ärliga människor i exgay-sektorn, oavsett om de är "patient" eller "vårdare", så småningom kommer till slutsatsen att det inte funkar annat än som en vinglig illusion. Typ som Toscano och Throckmorton också gjorde. Om man är hederlig är det väl antagligen troligare att man går in i sektorn som "patient" än som "vårdare".

Frågan är hur mycket av en hydra som den förvridna tron på exgays framgångar är. Pengarna som tidigare gick till denna organisationen kan nog lätt leta sig vidare till de som dess sponsorer utser till efterföljare. Hoppas att kontaktnätverket och imagen iaf får sig en rubbning.

torsdag, juli 11, 2013 12:54:00 fm  
Blogger Allison Howarts said...

Jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i flera år bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, bad jag Han med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
1) Förälskelse Spells (2) Förlorade Love Spells (3) Skilsmässa Spells (4) Marriage Spells (5) Bindande Stava. (6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskelse (8) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning (9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
ogagakunta@gmail.com

söndag, oktober 21, 2018 8:29:00 em  
Blogger christian said...

BÄSTA ONLINE KÄRLIGHET SPELL CASTER ATT FÅ DITT EX KÄRLIGHET, HUSBAND, Hustru, GIRLFRIEND ELLER BOYFRIEND TILLBAKA. LÄGG HAMMA PÅ WHATSAPP: +2349083639501
 -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
Hej alla Am Christian Hofman, kommer från USA. Jag arbetar för Apache Corporations international, jag träffade Baba Nosa på min resa till Afrika, jag åkte dit för ett avtal Förhandlingar och jag tappade för ett annat företag, jag var ödmjuk och trasig och för bara några månader sedan hade jag just varit skild, min fru lämnade med mina barn och det här jobbet var min väg tillbaka till ett bra liv och att få min familj tillbaka. Efter mitt samråd med Baba Nosa utförde han en trollformel för mig och jag fick kontraktet och några månader senare återvände min fru och barn till mig och jag var allt skyldigt till Baba Nosa spirituella besvärjelser och krafter. Jag är en vittnesbörd om baba Nosa, en andlig far till många stora män. för något av dina andliga problem och det kommer att lösas. Han kan göra dig rik utan blodritualer, ta tillbaka din ex_hus, ex_ fru, ex _ pojkvän eller flickvän bara om du kan sms eller WhatsApp på +2349083639501
om du har problem med följande ?;
(1) Om du vill att din ex ska vara tillbaka.
(2) om du alltid har dåliga drömmar eller har sex på en dröm.
(3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(4) Om du behöver kraften för att vinna ett rättsfall
(5) Någon form av stava
(7) Kommande tontrycket
(8) Skyddsring
(9) Rings framgång ring
(10) Andlig kraft för Guds män
(11) Bind din man / hustru till dig själv för alltid ensam
(12) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig. (13) Om du vill ha ett barn.
(14) Du vill bli rik utan blodritualer. (15) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(16) Örtvård
(17) Om du inte kan tillgodose din hustrus sexuella lust. på grund av dålig erektion.
(18) Om du har en HIV-aids sjukdom och makt för att bota cancerproblem, ring Baba Nosa på +2349083639501
TRADITIONELL LÄKEMEDEL Ört- och infödda läkare. Kontorsadress nr 20 elfenbensfält, Ife Osun delstat ... k

måndag, juli 29, 2019 11:28:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home