onsdag, september 21, 2005

Homosexualitet är synd

Pastor Maria Hallman utropade sig till dissident när flera förlag inte ville anta hennes bok Homosexualitet är synd. "Det visar lite av läget i landet", sa hon i Världen Idag i mars.

När man läser boken blir det dock tydligt varför ingen har velat trycka den: Den är helt enkelt usel. Hallman blandar ihop de grekiska begreppen i Bibelns grundtext, raljerar och spekulerar. Boken är sprängfylld av meningsbyggnadsfel och stavningsfel. En riktig godbit är när hon beklagar att den nazistiska förföljelsen av homosexuella överhuvudtaget uppmärksammas. Jag har egentligen inte tid att skriva om boken nu, utan ger bara ett smakprov på hur det kan låta:

Medvetet eller omedvetet har hela samhälllet vänt sig till andra gudar som inte kan ge skydd. I och med detta ökar ondskan, våldet och omoralen. Den homosexuella rörelsen är ett exempel på detta, vi har blivit marionetter i händerna på en mycket militant rörelse, vilka genom en massiv lobbyverksamhet har dikterat villkoren under de senaste årtiondena. De homosexuella finns på strategiska poster i både massmedia, riksdag och regering, samt kyrka och kultur, sjukvård och skola, för att påverka uppifrån och lamslå ett helt folk och tvinga igenom allt de vill ha. I TV-filmer och barnprogram presenterar de sitt budskap, på teatern och i sångtexterna, och det är klart ungdomar blir skadade och fullständigt våldförda av denna mediala påtryckning. Alla verkar stå i givakt för de homosexuella, ingen vågar ha en egen åsikt. Det pågår ett journalistiskt krig under ytan. Vi vet att de journalister som inte vill vända kappan efter vinden, blir mobbade och utfrusna på jobbet och blivit hotade till livet. De blir psykiskt trakasserade så till den grad att de blir tvungna att sjukskriva sig och sluta. Det som står bakom homosexualiteten är mycket aggresivt och förlamar samhällets kreativiteet. Den inger rädsla och skräck så att ingen vågar lyfta på ögonbrynen, utan blir fullständigt slav under dess vilja.


Känns retoriken igen? Jag återkommer med en djupare analys av Maria Hallmans bok. Citatet här ovan är toppen av ett isberg...

Ursprungligen publicerad på Radioman.se den 27 juni 2005. Jag upptäckte härförleden en recension av boken författad av Medvandrarnas ordförande. Medvandrarna är en organisation för kristna homosexuella som understryker att homosexuella handlingar är synd, och tillsammans försöker avhålla varandra från sådana. De borde alltså hålla med Maria Hallman och hennes resonemang. Men Erik Johansson i Medvandrarna blev mycket besviken på argumenteringen och tonen i boken, och avslutade recensionen med "Boken borde naturligtvis aldrig ha getts ut och att läsa den är ett direkt slöseri med tid. Köp den inte!" Här ligger recensionen.

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

När kommer den djupare analysen?

torsdag, mars 23, 2006 7:53:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Ja, den borde jag skriva någon gång... Läs Medvandrarnas recension så länge, och min text om Pink Swastika. Och den här texten om Åke Green. Och den här. Man kan faktiskt säga att hela bloggen blir en djupare analys av Hallmans bok. Frågan är om den med alla sina genant oprofessionella och logiska brister är värd att lyfta upp ytterligare...

torsdag, mars 23, 2006 9:11:00 em  
Blogger Unknown said...

Bra bok... i dessa PK-besudlade tider är detta som en frisk fläkt
Tack Maria

lördag, december 29, 2018 4:39:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home