fredag, oktober 28, 2005

Världen Idags VD demoniserar och ljuger...

Jag har granskat Världen Idag i över ett år nu, utifrån tidningens uppenbara agenda att sprida och konsolidera en ensidigt negativ bild av homosexuella. Arbetet ligger i denna blogg och i länkar här bredvid. Men tidningens VD Ruben Agnarssons text om RFSL idag är det absolut värsta jag nånsin läst. Han slår alla rekord i att med lögner försöka demonisera sin motståndare. Hittills oöverträffat... Här ligger artikeln, och nedan mina kommentarer.

1.
RFSL bedriver koppleriverksamhet och barnsexhandel via sina hemsidor.


K o m m e n t a r
Agnarsson ljuger. RFSL bedriver inte koppleriverksamhet eller barnsexhandel via sina hemsidor. Det förekommer att RFSL:s annonserings- och chattjänster missbrukas av människor som sysslar med olaglig verksamhet, men att som Agnarsson framställa att det skulle vara RFSL som bedriver sådan verksamhet är en medveten och grov lögn. Det är som att påstå att Världen Idag bedriver häleri, för att någon säljer stulna psalmböcker på deras annonstorg. Oärligt och lögnaktigt. Men typiskt Världen Idag.

2.
RFSL framställer broschyrer och informationsmaterial som uppmanar till drogmissbruk och glorifierar narkotika.


K o m m e n t a r
Agnarsson syftar på RFSL:s broschyr Hur du överlever utelivet, som avhandlas här. Broschyren uppmarnar inte till drogmissbruk. Den glorifierar inte narkotika. Den informerar om narkotika. Agnarsson ljuger, således.

3.
Ledande personer i RFSL kallar sig öppet pedofiler eller vid upprepade tillfällen förespråkat pedofili, att man tidigare även organiserat en pedofil arbetsgrupp och till och med på sin årskongress behandlat frågan om att bilda opinion kring vuxnas ”behov” av sex med barn, samt att enda skälet till att frågan om barnsex inte drivs just för tillfället är att den nuvarande folkliga opinionen inte tillåter det.


K o m m e n t a r
RFSL har haft ledande personer som har argumenterat för en avdramatisering av pedofili. Det är en fläck på RFSL:s historia, men det är något som RFSL tagit starkt avstånd från, vilket Agnarsson vet, men inte låtsas om. Påståendet om att frågan om barnsex inte drivs just nu för ”att den nuvarande folkliga opinionen inte tillåter det” är så grovt att jag blir helt mållös. Det är pinsamt att se en vuxen människa ljuga på ett så vidrigt och uppenbart sätt.

4.
RFSL:s organisationens ledande företrädare får förtur till högt uppsatta
statliga poster.


K o m m e n t a r
Jaså, vad finns det för exempel på det? Är det HomO som avses, så är det inte konstigare än att en eventuell ombudsman för religionsfrihet skulle hämtas från något religiöst samfund.

5.
RFSL får obegränsade mediautrymmen


K o m m en t a r
Det kan jag inte se.

6.
RFSL har blivit en frizon som helt och hållet slipper medias granskningar, samt att alla kritiska frågor om organisationens verksamhet i princip jämställs med förföljelse och diskriminering.


K o m m e n t a r
Det är inte heller sant. Men kritik som inte är adekvat eller relevant är svår att ta på allvar. Agnarsson har här själv visat vad det är för kritik han har mot RFSL. Vad kallar man påhopp som baserar sig på lögner och fördomar, och vars enda syfte är att misstänkliggöra och demonisera en organisation?

7.
Mycket tyder på att allt fler i Sverige inser att den dekadenta livsstil som i media ofta framställs som modern och frigjord i själva verket är påtvingad och ohälsosam.


K o m m e n t a r
Vad tyder på det? Vad finns det för exempel? Jag säger som Agnarsson själv gjorde i sitt förhör av Bo Strömstedts beträffande hans uttalande om sekter härförleden: Vem skall avgöra vad som är destruktivt? Läs här.

S l u t k o m m e n t a r
Det är med delade känslor jag har läst Ruben Agnarssons text. Man blir givetvis upprörd, arg och ledsen, men samtidigt finns det ett uns av optimism kring det hela. Ty om någon måste använda sig av så uppenbara lögner och det retoriskt förkastliga greppet att demonisera sin motståndare, visar man med all önskvärd tydlighet, att man inte har några adekvata argument. Man visar att man inte har något att säga - att man är besegrad. Jag tackar Ruben Agnarsson för att han visar det så öppet och generöst.

(Givetvis har Homosexuellt.com slickat i sig Agnarssons artikel. Det är den första nya artikel som publicerats på sajten sedan nystarten kring den 10 oktober.)

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra! Som vanligt mycket träffande.

De bokstavskristna i Sverige med Tidningen Världen idag som "språkrör" är så ilskna och bittra. Vi homos har blivit deras hjärnspöke som dom kämpar mot.

Tänk om dom istället kunde lägga sin energig och missriktade ilska på att bedriva goda gärningar istället? Välgörenhet, kärleken till sin nästa etc.

Hos Tidningen Världen idag finns bara tomt ekande hat.

lördag, oktober 29, 2005 10:39:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Björn?
Påståenden utan grund, alltihopa.

Tänk om RFSL och co skulle visa kärlek till sin nästa och inte sex och droger. ;=)

Hata inte människor så.

måndag, november 06, 2006 10:31:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Sign. Bengt, jag uppskattar din röst i debatten och du är mycket välkommen att diskutera på bloggen. Men snälla, försök vara saklig. Om du vill försvara Agnarssons artikel så kan du väl försöka göra det utifrån adekvata exempel och relevanta argument.

måndag, november 06, 2006 10:42:00 em  
Anonymous ed pills said...

Thank you for your guidance and support.Thank you for providing such a valuable information

måndag, juni 22, 2020 9:47:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home