måndag, januari 23, 2006

Kristlig vetenskap som havererar igen

”Det är viktigt att slå vakt om budbärare och sanningssägare”, skriver Hans-Göran Björk i gårdagens Världen Idag, och avser den i tidningen intervjuade dr Paul Cameron. Här ligger intervjun, och här en demonbild av RFSL-ordföranden Sören Andersson, som kritiserar Camerons studier.

Paul Cameron är mannen bakom Family Resarch Institute, som trots namnet endast ägnar sig åt att producera artiklar och undersökningar om homosexualitetens fördärv. Senast han figurerade i Världen Idag handlade det om en undersökning där han visade att homosexualitet leder till avsevärt förkortad livslängd. Metoden var ur vetenskaplig synpunkt skrattretande, vilket jag kommenterade i tidningen. Skriftväxlingen – samt min slutkommentar som givetvis inte publicerades i tidningen – ligger här. Och här ligger ytterligare synpunkter på den undersökningen.

Den förkortade livslängden – som Hans-Göran Björk alltså utropar till sanning trots de ofrånkomliga bristerna, understryks även i dagens tidning. Så här säger Cameron:

det finns något i livsstilen – jag vet inte exakt vad – som orsakar sjukdomar som för heterosexuella hör ihop med högre åldrar.

”Det finns något i livsstilen”, alltså… Luddigare än så kan det knappast bli. Vad skulle det vara? Vad är det för magiskt i den ”homosexuella livsstilen” som gör att man dör i förtid? Oförmågan att kunna peka på vad som skulle orsaka dessa den förkortade livslängden bekräftar att metoderna, utgångspunkterna och urvalet är bristfälliga. Att det handlar om något annat.

Den största bristen är självförvållad, och har sin grund i den ideologiska besattheten av det revisionistiska uttrycket homosexuell livsstil. Det är ett begrepp kristenheten har skapat för att kunna reducera homosexualitet till ett självvalt beteendemönster – allt för att slippa tala om homosexualitet som en läggning. Det paradoxala är att Cameron med sina undersökningar underförstått bekräftar att homosexualitet är någon typ av genetisk betingad variation, eftersom han upptäcker så många gemensamma faktorer och egenskaper hos homosexuella. Eller rättare sagt, hos människor som har en homosexuell livsstil.

Vad är då homosexuell livsstil? Underförstått innehåller begreppet en mängd beteenden och egenskaper, till exempel promiskuitet, sadomasoschism, droganvändande, sexuellt risktagande och andra för kristenheten negativa egenskaper som det är lätt att kritisera om man inte vet något om dem. Att försöka bedriva vetenskap utifrån religiöst korrekta föreställningar om samliv är givetvis dömt att misslyckas. Studier som Camerons blir inget annat än undersökningar av vissa beteenden – inte av homosexuella människor.

En annan akut brist är att lesbiska vanligen utesluts när det talas om homosexuell livsstil. Lesbiska utesluts för övrigt ur de flesta sammanhang som har med homosexualitet att göra. Lesianism är liksom inte lika lätt att demonisera. Det är ju tvärtom lite - ja ni vet - pikant...

Hur fel och motsägelsefullt begreppet homosexuell livsstil fungerar i vetenskapliga sammanhang framgick tydligt i artikeln ”Orsakar homosexuell livsstil psykisk ohälsa?” som Homosexuellt.com publicerade för några år sedan. Slutsatsen var givetvis ja, men vad var orsaken? Jo, promiskuiteten. Att partnerbyten orsakar psykisk ohälsa. Som om partnerbyten skulle vara typiskt för den "homosexuella livsstilen". Artikelförfattaren lever i en låtsasvärld och borde besöka Avenyn i Göteborg en lördagkväll...

Den ofrivilliga kontentan av artikeln blev att homosexuella som lever i parrelationer inte löper högre risk att drabbas av ohälsa, samt att det är viktigt att uppmuntra homosexuella att leva i stabila förhållanden, till exempel i partnerskap. (Homosexuellt.com ligger nere just nu, men jag refererar till artikeln här.)

Som intäkt för Camerons vetenskapliga hederlighet och validitet lyfter tidningen upp det faktum att Cameron i slutet av 1960-talet skrev studier om den passiva rökningens skadeverkningar. Men ingen trodde honom då heller. ”Cameron dårförklarades för sina upptäckter, men idag är hans rön allmänt accepterade.”

Det är ett billigt sätt att försöka skapa trovärdighet. Det är som att lyfta fram historierevisionisten David Irving som en hederlig historiker bara för att han i början av sin karriär skrev böcker med historisk och vetenskaplig akuratess.

Varje synpunkt på Camerons forskning avfärdas med dissidentargumentet – att hans rön och resultat inte är politiskt korrekta, och därför tystas ner och förbjuds. ”En budbärare som ska tystas”, är rubriken på Hans-Göran Björks ledare. Allt enligt gängse propagandadramaturgi.

den här sidan ligger fler synpunkter på dr Paul Cameron.

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fantastiskt bra skrivet! Keep it up!

tisdag, januari 24, 2006 9:43:00 em  
Anonymous Anonym said...

Rakt på sak.

MR, inte Dr. (glöm inte att hans Dr. titel är tillbakadragen) Cameron är en av tidernas största charlataner och lögnare.

Han är avslöjad många gånger om och sedan länge.

I USA skrattar folk åt dem som nämner honom i något som helst seriöst sammanhang och hans "kalle anka forskning" har fått honom utesluten ur alla kollegors samhörigheter.

Mr Cameron, ljuger, sprider falska saker och han skulle kunna döda sin egen son för att få fram sitt eget hat mot homosexuella som företeelse.

Sanning? Nä, den flyttde från Mr Camerons hjärta för årtionden sedan.

I USA är han känd som ett sämre skämt.

fredag, januari 27, 2006 11:26:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vill också dela med mig av en länk till den Amerikanska organisationen People for the American way som kämpar för mänskliga rättigheter (bland annat för oss homos) och är en riktig blåslampa för de tok religiösa hycklarna som Mr Cameron som gillar blanda tro och vetenskap till en stinkande sörja av lögner.

Läs här om hur dom avslöjar bluffen och visar på den kristna högerns mörka hat- agenda:

http://www.pfaw.org/pfaw/general/default.aspx?oid=2038

lördag, januari 28, 2006 11:34:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Här också en länk till Soruce Watch som kapar lögnaren Cameron vid fotknölarna.

http://www.sourcewatch.org/index.php?title=Paul_Cameron

här lite mer om lögnens retorik:

http://www.indegayforum.org/authors/pietrzyk/pietrzyk53.html

lördag, januari 28, 2006 11:35:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home