tisdag, april 25, 2006

Lysande reportage om fundamentalism

Missa inte Magnus Wennerholms förträffliga reportage om förortsislamismen i Uppdrag Granskning (repris 27/4 och 28/4). Se hur grupper som motverkar segregation får hundratusentals kronor i bidrag av kommunerna, medan brobyggarna får avslag. Missa inte heller den otroliga lyteskomiken. Se alla dessa vuxna karlar med fullt utvuxet skägg och förstånd som är så ängsliga, rädda och osäkra på sin förmåga, att de måste tvinga sig till sina kvinnor - dessa stackars män som inte tycks förstå att man måste göra sig förtjänt av kvinnan och hennes kärlek. Havererad manlighet i sin mest utstuderade form. Sorgligt, ynkligt och vidrigt.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Såg Uppdrag granskning om islamismen nyss. Han som grundade den ilamiska friskolan i Örebro har tidigare arbetat som hemspråkslärare och religionslärare på Al Elowmn al-islamiskolan i Malmö, som Skolverket stängde för att flera lärare anmält brott mot skollagen. Denne grundare av Al Salam-skolan i Örebro kommer från Islamiska Kulturföreningen i Malmö som stöds med pengar från ABF i Malmö och Folkbildningsrådet. Samme man fick också del av stora summor från Utbildningsdepartementet för att bygga kulturbroar för ungdomar på Rosengård i Malmö, men de användes till koranskola inne på Rosengårdsskolan för 7-9-åringar som inte visste att deras lärare kom från den islamistiska Islamiska Kulturföreningen.

onsdag, april 26, 2006 1:00:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hoppas många av Livets Ord anhängarna och andra i Sverige som vurmar för att religionen ska ta mer plats i politiken ser den skrämmande liknelsen mellan vad just religiös fundamentalism leder till. Kristen som från Islam. Fundamentalismen och extremismen är den samma sin sin grund.

Även om jag själv är troende kan jag konstatera att religion kan verkligen vara en drog för folket.

Jag observerade hur många av de intervjuade gladeligen lade sin egen hjärna i "stand by mode" och svarade på journalistens frågor om varför med: "För det står så i Koranen, för Gud vill" etc rena gruvdjupet av intelektuellt mörker och mänsklig dumhet.

Om nu Gud gav oss en hjärna, varför ska vi då inte använda den till att tänka rationellt och kritiskt?

onsdag, april 26, 2006 9:42:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home