onsdag, augusti 23, 2006

Aversionskampanj på turné

Oj oj oj... Hur kan jag ha missat det här...?

Pingstvännen Ronnie Lindén är ute på en Sverigeturné för att varna för homosexualitet. Han väljer främst McDonaldsrestauranger, antagligen för att hans bild av den känsliga ungdomen är att de hänger runt på dessa hippa hak. Hans budskap finns samlat på sajten Avslöjande myter om Sexuell Orienteringwww.amoso.se – och jag har inte möjlighet att gå igenom allt här och nu. Men vid en snabb översikt framgår det tydligt att det är samma typ av texter som fanns på Homosexuellt.com och hundratals förebildssajter från USA, med studier om förkortad livslängd, droganvändande med mera. Han menar sig också besvara vad som orsakar den "homosexuella livsstilen". (Hur orsakas en livsstil...?)

Det är tydligt att han inte är särskilt insatt i den gängse terminologin och de kanoniserade ståndpunkterna i den här vetenskapsdisciplinen. Till exempel blandar han friskt mellan begreppen "homosexuell livsstil" och "sexuell orientering", som annars brukar stå som motsatspar i retoriken. De homosexuella talar om orientering och läggning, medan den religiöst korrekta termen är "homosexuell livsstil", det vill säga något som orsakas av yttre omständigheter, omoral och sexuella övergrepp.

Ronnie Lindén påstår att hans agenda varesig är religiös eller moralisk, och att han stöder sig på vetenskapliga studier. Men genom att snabbt studera hans retorik är det mycket tydligt att han inte är ute efter att sprida information, utan att raljera och skapa aversion och äckel.

Han konstaterar till exempel att RFSL har information om droger på sin hemsida, men att detta saknas på andra riksförbunds hemsidor, som till exempel Motormännen och Svenska Djurskyddsföreningen.

Tidigt i presentationen, liksom för att sätta förtecken för alltihop, anknyter han detta på ett oerhört krystat och helt omotiverat sätt till rimming (sexuell praktik som går ut på att stimulera anus oralt), som därmed upphöjs till att vara karaktäristisk för "den homosexuella livsstilen". Det är så pinsamt uppenbart att han genom att direkt börja prata om att "slicka röv" i samband med homosexualitet är ute efter att skapa ett aversions- och äckelskimmer över homosexuella. Underförstått skriker han: "Se här på de förbannade svinen!" Det är också intressant att han verkar tro att rimming inte förekommer någon annanstans än i homosexuell kontext...

Med samma retorik kan vi ta upp den heterosexuelle Markis de Sade och göra honom till talesperson för hela det heterosexuella kollektivet. Eller att mens-slickning är typiskt för den "heterosexuella livsstilen".

Varifrån kommer förresten denna monomana analfixering som är så oerhört vanlig bland antigaydebattörer? Deras föreställningsvärld tycks helt och hållet kretsa kring rektum. Det är som att heterosexuella män genomgår en andra anal fas i medelåldern, och att ett av sätten att kanalisera denna fixering på, är att börja debattera homosexualitet.

Lindén gör ett stort nummer att han har doktorerat "inom naturvetenskapen", men visar med sin slutsatsdragning och logik att han är totalt ovetenskaplig.

Budskapet sammanfattas i en 17 minuter lång film, som jag rekommendear för den som vill höra det gränslösa föraktet i uttalet av till exempel "homosexuella partners".

Hans bild av gayrörelsen framgår av formuleringen "Du vet nog att RFSL har ett starkt fotfäste i skolorna och vill påverka barnen, så se upp!"

Här finns hur mycket som helst, och jag lär få tillfälle att återkomma. Besök absolut sidan själva!

Ronnie Lindén är alltså ute på en turné just nu, och lika mycket som det är en informationsturné, är det givetvis en golgatavandring. Han körs bort, polisanmäls, förvägras annonsutrymme och möter protester – och självklart är det precis vad han vill. (Se vidare artiklar i Dagen och Kanon.) Han är bekant med Åke Green, och har givetvis inspirerats av honom. Nu vill han ha samma uppmärksamhet. Men ge honom inte vatten på sin kvarn. Bemöt honom gärna, men med bara med argument.

Här ligger turnéplanen.

Lund 13 september McDonalds, Norra Fäladen, Skarpskyttevägen 1, Lund

Malmö 14 september Luftkastellet, Utsiktsvägen 10 vid brofästet i Limhamn

Etiketter: ,

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Oj, turnén kommer till min stad imorgon. Måste kanske spana in det.

onsdag, augusti 23, 2006 4:11:00 em  
Blogger Noa Resare said...

Grymt intressant. Någon Linköpingsbo som vill hänga på till vallarondellen 5/9?

Om sidan visar sig ligga kvar ett tag kanske man skulle lägga ner lite tid på att sakligt bemöta Lindéns framställan punkt för punkt. Detta får dock vänta åtminstone till efter valet för min del.

onsdag, augusti 23, 2006 8:45:00 em  
Blogger x1x1x2 said...

Men de Sade var ju inte direkt hetero... Han experimenterade friskt med bögsex, även om det inte var hans favorithobby.

söndag, augusti 27, 2006 7:33:00 em  
Anonymous Anonym said...

Fan, det här borde Evergate.se ta upp. Jag ska tipsa dom! Bra.

Stefan.

fredag, september 01, 2006 10:32:00 fm  
Anonymous Anonym said...

"Det är som att heterosexuella män genomgår en andra anal fas i medelåldern, och att ett av sätten att kanalisera denna fixering på, är att börja debattera homosexualitet."

Det är klart att jag förstår att du inte är överdrivet bokstavlig just här, men ändå...en låg formulering. Varför drar du mig, som icke-homofobisk heterosexuell, över samma kant som dåren Lindén?

Om den här typen av texter ska fungera så bör de väl vara rensade från den sortens affekterade ordalag som pingstvänner och böghatare själva använder sig av.

måndag, september 11, 2006 9:35:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Jag borde ha varit mer precis i min formulering och inte utgått från att alla skulle tolka den som humor och uppenbart raljerande.

måndag, september 11, 2006 9:55:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag tror han är gay själv. Men inte fattat att det inte är något fel och skäms
Därav den ambitiösa hat-turnen

Rolf Linden hjärta Åke Green ?

fredag, september 22, 2006 6:15:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ronny mena jag

fredag, september 22, 2006 6:48:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home