torsdag, september 21, 2006

Ex-ex-gayaktivist på Regnbågsfestivalen i Malmö

Regnbågsfestivalen i Malmö närmar sig med sedvanlig tystnad. Jag fick en påminnelse om saken idag, och den börjar alltså imorgon fredag. En läsare gjorde mig särskilt uppmärksam på ex-ex-gay-aktivisten och performanceartisten Peterson Toscano som kommer att berätta om Ex-gayrörelsens aktiviteter i USA och Europa. Den som är intresserad av Ex-gayrörelsen rekommenderas också att besöka bloggen Ex-Gay Watch, som uppdateras flera gånger om dagen med bemötanden av rörelsens artiklar, uttalanden och rapporter.

Jag har ingen anledning att ifrågasätta dem som menar sig ha blivit "botade" från homosexualitet och känner sig trygga med det. Samtidigt bör de och resten av exgayrörelsen inte ifrågasätta mig och andra homosexuella som är lyckliga och tillfreds med vår situation. Hade samhället varit tolerant och kärleksfullt hade det inte behövts några exgayrörelser. Det är bättre att ändra på samhällets fördomar, än på individer.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bara en fråga: Du säger först: Jag har ingen anledning att tvivla på de som blivit botade... Och avslutar: Det är bättre med ett ändrat samhälle än förändrade individer. Förstår andemeningen, men blir det inte lite motsägelsefullt?

torsdag, september 21, 2006 5:06:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Nej, det är inte motsägelsefullt om man inser att frågan är komplex och att varje individ är unik, med unika förutsättningar, unika prioriteringar, unika preferenser och så vidare.

Jag har ingen anledning att ifrågasätta dem som säger sig blivit botade. Men det går väl inte att förneka att det hade varit bättre om förutsättningarna i samhället hade varit sådana att ingen kände behovet att bli botad. Det är väl bättre att skolan tolerarar att vissa barn är vänsterhänta, än att de ska tvingas byta hand?

torsdag, september 21, 2006 5:16:00 em  
Blogger Robert Cumming said...

Hm, bota-lobbyn borde rimligen vara starka förespråkare av transsexuellas rätt till könskorrigering, eller hur?

torsdag, september 21, 2006 8:48:00 em  
Blogger Göran Koch-Swahne said...

Nu ska inte Malte vara stygg! Du kan väl inte begära l o g i k av fundisar!

;=)

fredag, september 22, 2006 11:50:00 fm  
Blogger Noa Resare said...

malte: rimligen ja, i praktiken är de dock normativitetsromntiker som anser att det är bättre att förstrycka och passa in än vara sig själv. Då går naturligtvis alla varianter av trans bort.

fredag, september 22, 2006 11:57:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home