onsdag, september 06, 2006

Hjärndöd aktivism undanbedes

Signaturen blippie gjorde mig uppmärksam på Ronnie Lindéns dagbok från Amosoturnén. Givetvis är den full av häpnadsväckande generaliseringar om homosexuella och samma gamla demoniseringstaktik. Men det mest upprörande är hans beskrivningar av det odemokratiska och ovärdiga bemötande han får av vissa (företrädesvis vänster-) aktivister på de olika orterna. De vandaliserar hans bil, förstör hans informationsmaterial, skriker och förolämpar. Självfallet får han detta till att det är "gaylobbyn" och RFSL som attackerar honom.

Vilka är dessa aktivister? Vems ärenden går de? Hur kan de tro att "vi" är intresserade av deras hjärndöda hjälp? Kan de inte låta sitt unkna testosteron rinna över någon annanstans? Argumentation är enda sättet! Verkligen! Det enda! Signaturen blippie föreslår ett statement från RFSL där de tar avstånd från dessa metoder, och jag samtycker i högsta grad. Inte för att RFSL på något sätt kan hållas ansvariga för allt idiotiskt folk gör i "rättvisans namn" eller för att "stödja" de homosexuellas sak. Men när de i offentliga sammanhang sammanlänkas med sån här aktivism måste man till varje pris markera! Det handlar om tydlighet.

Etiketter: ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tor, jag har följt dina skriverier på den här bloggen ganska länge nu och jag fylls av beundran för ditt sätt att hantera de här frågorna. Jag instämmer till 100% med att argumentation är enda sättet, men det är inte alltid lätt. Desto mer imponerad blir jag över hur konsekvent du alltid lyckas undvika att bli provocerad, att du alltid håller fast vid argumenterandets princip. Beundransvärt.

Vill också betona att alla kristna inte följer den linje du kritiserar. Det vet du säkert också, men vi kanske inte alltid hörs så mycket som vi borde.

Dina ord blir för mig ofta som en predikan. Tack!

onsdag, september 06, 2006 2:19:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Vad glad jag blir. Tack så mycket. Och välkommen att diskutera och lämna synpunkter!

onsdag, september 06, 2006 2:45:00 em  
Anonymous Anonym said...

Men... det behövs nog lite perspektiv på den gode Ronnys dagbok. Du har säkert läst hans version av vad som hände i Linköping den 5 september. Vad som verkligen hände var följande: McDonalds personal försökte per omgående avhysa honom från parkeringen, vilket ledde till en högljudd diskussion. Han vägrade, varvid polis tillkallades. De fick honom snart att lämna platsen. De tre intresserade föräldrarna som han beskriver tålmodigt väntade för att få information var tre nyfikna HBT-personer. Punkt.

torsdag, september 07, 2006 10:40:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home