fredag, februari 02, 2007

Fransk parlamentsledamot dömd till böter

Den franske parlamentsledamoten Christian Vanneste ska böta 10'000 euro för hets mot folkgrupp, i det här fallet homosexuella. Maranatas referat är utförligt:

– Homosexualiteten utgör ett hot mot mänskligheten. Jag har inte sagt att homosexualiteten är farlig, jag har sagt att den står lägre än heterosexualiteten. Om den utövar påtryckningar universellt, så kommer den att utgöra en fara för mänsklighetens överlevnad. För mig är de homosexuellas beteénde ett sekteristiskt beteénde.

För detta blev han anmäld. För detta dömdes han också den 26 januari 2006 till att betala 10.000 euro i böter av en domstol i Lille (tribunal correctionnel de Lille). Dessa böter skulle fördelas som skadestånd till tre franska organisationer för homosexuella. Vanneste överklagade, och saken behandlades av en högre rätt – en appellationsdomstol i Douai (la Cour d´Appel de Douai ) – den 12 december 2006.

Under tiden detta på något vis har eskalerat har det skett ett och annat. Vanneste har bl.a. blivit intervjuad i TV och har då spetsat på sina uttalanden. I våras sade han i en TV-sändning bl.a. så:

– De homosexuella kan liknas vid de röda khmererna.

Och efter att ha åberopat sin katolska övertygelse och den familjesyn som han fann i den, sade han:

– De homosexuellas beteénde är klart kaotiskt. Jag är helt främmande för den homosexuella rörelsen, som utgör en rörelse av intellektuella terrorister.

Vid ett annat tillfälle samtalade han med företrädare för de tre organisationerna för homosexuella i Frankrike till vilka han hade ådömts att betala skadestånd. En av dem utbrast:

– Hur kan han tro att om han skulle ge de homosexuella deras rättigheter så skulle hela världen bli homosexuell...!

Exakt! Det är så den här typen av obildade och idiotiska uttalanden skall bemötas. Med enkla motfrågor. Argumentet om mänsklighetens överlevnad är gränslöst barnsligt och ointellektuellt. Det fungerar kanske framför en uppeldad folkmassa eller i bastun med gubbarna (hö hö hö) – men om man ägnar en mikrosekund åt att syna det, så rasar det med buller och bång och drar skam och förnedring över den som använt det. Anmäl inte skit till polisen. Låt skiten kompromettera sin upphovsman i stället för att belasta rättsväsendet.

(Världen Idag har förstås också skrivit om fallet. Notera citationstecknen kring ordet homofobi... Det är den subtila propagandan som är den mest effektiva.)

Läs även Christoffer Smitz kommentar

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Väl skrivet.

fredag, februari 02, 2007 10:28:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home