tisdag, februari 20, 2007

Ny blogg om den mystiska "homosexuella livsstilen"

Bloggfundamentalisten börjat formulera Anti-HBT-bibeln, som svar på prästen Karl af Hällströms HBT-bibel. Bloggaren understryker att han på intet sätt har något emot HBT-personer – utan det är deras "livsstil" det handlar om.

det [är inte] fråga om att vara emot hbt-personer, utan visa på att de homoliberalas stöd för deras livsstil är lika destruktivt för dem som droglegaliserarnas arbete är för narkomaner

Jaha, det var ju intressant. Jag postade fyra frågor till Bloggfundamentalisten:

1. Vad grundar du detta på?

2. Vad är det för livsstil du avser?

3. Vad är typiskt för denna livsstil?

4. Vad är det destruktiva i den?

Etiketter:

6 Comments:

Blogger Noa Resare said...

Jag hoppas at du får svar, men utifrån tidigare erfarenhet är jag inte allt för optimistisk. Svepande generaliseringar och diffusa analogier är nämligen mycket mer effektiva än specifika uttalanden i sakfrågor om syftet är att avhumanisera sin politiska fiende som grundförutsättning för förtryck.

tisdag, februari 20, 2007 3:24:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bloggfundamentalistens människosyn kommer fram i sådana blogginlägg som "Jag är homofob" (20.8.2006), "Jag är homofob II" (21.8.2006), "Jag är homofob III" (23.8.2006) och, naturligtvis, parallellen som fanatiska högerkristna älskar att dra: "Pedofiler och homosexuella" (1.9.2006). Fint med sådana lärare för de små.

tisdag, februari 20, 2007 3:38:00 em  
Anonymous Anonym said...

Perfekt med sådana lärare som inte skiter på sig av skräck att säga som det är. Undanflykter om vad bibeln säger i fråga om sexuella avvikelser som homosexualitet är väldigt klara. Det är en synd, precis som att ha en sexuell relation med en kvinna som har menstruation, då menar jag man och kvinna som har sex. Bäst att förklara det så att det inte blir missförstånd i onödan, för homosex är redan en synd.

Jag är också homofob i bemärkelsen av vad homo personer säger det innebär. Men egentligen är jag inte det, i verklig mening. Kan det vara så han menar, jo så var det visst om man läser vad han skriver.

Samma menlösa "fobi" snack som muslimer kör med. Germund har förstått detta, det känns skönt.

onsdag, mars 07, 2007 11:49:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

1. Säg då som det är, Bengt. Tassa inte runt grötfatet som en fegt kattskrälle. Ut med språket - vad är det lärarna ska säga? Vad är de rädda för?

2. Vad innebär då homofobi enligt ditt korrekta sätt att se på saken?

torsdag, mars 08, 2007 7:31:00 fm  
Anonymous Anonym said...

1: Tor, jag trodde att jag klargjorde vad dom ska säga. Har jag missat något? Ska förklara mer ingående. Homosexualitet är en synd. Jag vet inte vad mer jag ska säga i denna fråga, vill inte likställas med en katt som går runt het gröt när jag redan förklarat?

2: Bara att titta upp vad fobi betyder. Vara kritisk mot olika saker är inte fobi.

tisdag, mars 13, 2007 5:37:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

1. Så länge våra grundskolor inte har ersatts av koran- eller bibelskolor finns det ingen anledning för lärare att undervisa religiösa dogmer.

2. Så du är bara så där allmänt kritisk mot homosexualitet. Det var ju intressant. Vad är det för kritik? Vad grundar den sig på? Vad syftar den till?

3. Ords betydelse förändras och utvidgas. Idag är alla överens om att antisemitism betyder motstånd mot judar, trots att de semitiska folken inkluderar oerhört många fler folk än judar, till exempel araber.

På samma sätt har ordet fobi fått en utvidgad betydelse i sammansättnignar som homofobi, islamofobi och kristofobi. Ordet betyder i detta utvidgade sammanhang ungefär att på grundval av demoniserande och selektiva (uteslutande negativa) uppgifter bygga en bild av en viss företeelse, och utifrån denna nidbild argumentera eller verka för att begränsa dessa människors villkor i samhället. Tveksamhet till en företeelse på osakliga grunder, kan man också säga.

Detta är en vedertagen förskjutning av ordsammansättningen -fobi.

onsdag, mars 14, 2007 8:23:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home