tisdag, februari 13, 2007

Sodom Vises Protokoll

Härmed lanserar jag uttrycket Sodom Vises Protokoll för att beskriva följande drag i den kristna högerns förhållningssätt gentemot homosexuella:

1. Föreställningen om Den Homosexuella Agendan.

2. Föreställningen om homosexuellas otillbörliga inflytande över justis och lagstiftning.

3. Föreställningen om homosexuellas ständiga strävan att nästla sig in hos myndigheter och andra instanser för att gagna homorörelsen.

4. Föreställningen om Den Homosexuella Konspirationen som syftar till att förstöra samhället och underminera dess funktioner.

5. Föreställningen om att HBT-organisatonernas informationsverksamhet i grundskolan går ut på att rekrytera homosexuella bland skolungdomarna.

= = =

Detta handlar inte om att försöka åka snålskjuts på det judiska folkets lidande, utan är en ofrånkomlig konsekvens av att jämföra den retorik som den kristna högern använder gentemot homosexuella, och den retorik extremhögern använder gentemot judar (och homosexuella, för den delen). Den kristna högern måste fråga sig varför retoriken är identisk.

Etiketter:

10 Comments:

Anonymous Anonym said...

Strålande!

tisdag, februari 13, 2007 10:41:00 em  
Blogger Anders Hällzon said...

Jag har inget intelligent att komma med så jag håller bara med Hr. Smitz.

Rocka på.

onsdag, februari 14, 2007 9:26:00 fm  
Blogger Ponte said...

När man tänker på det, så är alla 5 punkterna helt självklara. Om man byter ut "homosexuella" mot "kristna högern" i alla fem punkterna, så får man en tydlig bild av vad de kristna fundamentalisterna vill, men eftersom det inte lyckats tillräckligt bra, kan man alltid beskylla någon annan för att försöka...

onsdag, februari 14, 2007 9:27:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tack för ett riktigt bra på-pricken-uttryck, Tor!
Man frågar sig om deras retorik är uttryck för genuin illvilja eller för att de har sina egna ögon igenmurade av rejäla redwood-bjälkar.... Antagligen en blandning.

onsdag, februari 14, 2007 2:09:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ojdå, här var det fart i brallorna.

"1. Föreställningen om Den Homosexuella Agendan."

Det beror på hur man menar med "agendan". En agenda finns där som jag inte gillar och det är att hbt lobbyn försöker ändra på vad bibeln säger. Ändra på kyrkans bekännelse. Det är en agenda som är ren kommunism.

"2. Föreställningen om homosexuellas otillbörliga inflytande över justis och lagstiftning."

Men här är det knappast en föreställning, snälla du Tor! Alla vet att man inte får säga något mot hbt personer utan att riskera åtal. Brotten mot hbt personer är en lite bråkdel av alla brott, men prioriteras som om det vore lika utbrett som våldtäkter. Det är fakta Tor. Sen är det givetvis viktigt att kämpa mot våldsverkare som är på hbt personer.

"3. Föreställningen om homosexuellas ständiga strävan att nästla sig in hos myndigheter och andra instanser för att gagna homorörelsen."

Det känns ganska kul att läsa dessa konstiga skriverier...får räcka med svar 2 eftersom det stämmer.

"4. Föreställningen om Den Homosexuella Konspirationen som syftar till att förstöra samhället och underminera dess funktioner."

För en kristen så är det självklart att det förstör samhället och dess funktioner. Det är en allvarlig synd med homosexualitet som inte ska uppmuntras av kristna. Ser inget konstig föreställning som du ser, det är fakta.

"5. Föreställningen om att HBT-organisatonernas informationsverksamhet i grundskolan går ut på att rekrytera homosexuella bland skolungdomarna."

Den har jag nog inte sett förut. Men jag kan nog förstå om någon skrivit så. Så är det med allt, vet man och får reda på att något är bra att göra så testas det nog ganska vilt. Se bara på sex hysterin som florerar i medierna nuförtiden. Det är alla möjliga böjelser som testat av barn. Inget vidare för mig att höra i alla fall.

torsdag, mars 08, 2007 12:04:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Ha ha, stort tack för att du bekräftade min tes, Bengt. Jag kunde inte få ett mer uppriktigt erkännande. Du faller ju i varenda grop. Storartat.

torsdag, mars 08, 2007 7:33:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hahah, faller jag i varenda grop? Visar snarare att din tes är som den är, det är inga konstiga konspirationer som du försöker måla upp. Så jag undrar vem som fallit i gropen. :-)

tisdag, mars 13, 2007 6:17:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Är du så blind och godtrogen att du inte märker till vilken retorik du säljer dig till? Nåja, då får jag väl bemöta dig punkt för punkt:

1. "Homolobbyn" försöker inte ändra på vad Bibeln säger. Däremot finns det många teologer som mot bakgrund av såväl teologisk som naturvetenskaplig forskning presenterar alternativa tolkningar till de bibelställen som brukar åberopas mot homosexuella. Vi vet mer idag. Men vissa, som kallar sig "bibeltrogna", vill blunda för den kunskapen.

2. Man får inte utöva hets mot folkgrupp nej. Och den lagen gäller inte bara homosexuella. Exakt samma lag gäller även kristna, judar, romer, med flera.

Hatbrottsligheten utgjorde 0,26 promille av den totala brottsligheten. Det dödliga våldet utgjorde 0,07 promille. Med din logik skulle dödligt våld hamna långt långt ned på tidningssidorna och i polisens prioriteringslistor.

Men du har rätt i att hatbrottslighet mot homosexuella haruppmärksammats mycket de senaste åren. Det beror på att det är ett fenomen som har sopats under mattan och försummats under alla tider. Det är först under de senaste åren denna typ av brottslighet och utsatthet har blivit känd. Och då är det inte så konstigt att problematiken uppmärksammas, eller hur?

3. Ditt svar under punkt 2 stämde uppenbarligen inte.

4. På vilket sätt förstör homosexualitet samhället och dess funktioner?

5. Det handlar om att informera om homosexualitet i skolorna. Det är ingen sexundervisning. På vilket sätt kan information vara skadlig?

onsdag, mars 14, 2007 8:57:00 fm  
Anonymous Anonym said...

byt ut homosexuella mot sossar (eller varför inte det populära "sosse-eliten") så får du exakt samma retorik som användes mot sossarna inför valet 2006...

Ska den nuvarande regeringen också fråga sig varför retoriken är identisk?

smaklöst försök till guilt by association.. typiskt pk-iter att hänfalla åt retoriska lågmärken.

tisdag, juni 05, 2007 2:09:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Jag kan inte se vad som är guilt-by-association i det här sammanhanget. Det får du gärna utveckla.

Sodom Vises Protokoll är ett adekvat begrepp för att påvisa att exakt samma typ av konspiration som brukar tillskrives homosexuella, genom historien även har tillskrivis andra människor.

tisdag, juni 05, 2007 3:03:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home