onsdag, mars 28, 2007

Baltikum nytt slagfält för antigayaktivister från väst

Antigayaktivister runt om i världen lägger nu sitt krut på Baltikum. Jag har flera gånger skrivit om en estnisk sajt som innehåller texter av svenska debattörer som Världen Idags VD Ruben Agnarsson och prästen Rune Imberg, och homOnline skrev i veckan om en kampanj i Lettland, ledd av en viss Scott Lively. Han har utropat Lettland till det nya slagfältet för den antikristliga "homokulturen".

Scott Lively är en av författarna till den historierevisionistiska boken The Pink Swastika, som jag har skrivit om här. Bokens tes är att nazismen var en homosexuell ideologi och författarna varnar för att om inte de homosexuella stoppas medan tid ännu finns, kommer vi gå mot en utveckling som under 30- och 40-talets Tyskland. Teserna har framförts i Sverige av bland annat pastor Maria Hallman och domedagsteoretikern Pierre Enbert.

På sin sajt Defend the Family har Lively nu postat ett brev till det lettiska folket, där han varnar för utvecklingen och uppmanar folket att stämma i bäcken när det gäller homosexuellas rättigheter.

Diskriminering av homosexuellt beteende är nödvändigt för att skydda ert samhälle mot homokulturens konsekvenser. (...) För att se faran av denna behöver vi inte gå längre än till Nederländerna, där sexliberalismen – förespråkad av homorörelsen – har lett till skapandet av ett pedofilparti.

Han tar upp Sverige som ett avskräckande exempel på hur religiösa åsikter tystas av homorörelsen i samband med Åke Green. Det paradoxala är ju dock att Åke Green-fallet är ett bevis på att det är helt i sin ordning att hysa åsikter av det slag som framfördes i predikan. Åke Green-rättegångarna är inget exempel på hur religiösa åsikter tystas – tvärtom.

Han kallar den homosexuella rörelsens kamp för rättigheter för antifamiljfascism, och varnar för den globala homosexuella rörelsen. Homosexuella är inga offer, säger han, utan angripare.

Slutligen uppmuntrar han det lettiska folket att göra motstånd mot homosexuellas kamp för förbättrade villkor, för att inte "falla offer för den destruktiva homosexuella planen".

Det här är förstås mycket lätt att avfärda som patetisk och fullkomligt hysterisk smörja. Men i Lettland är tyvärr grogrunden för retorik som denna mycket god – även på högsta politiska nivå. Förra året försökte parlamentet till exempel få igenom en lag som skulle tillåta diskriminering av homosexuella i arbetslivet.

Världen Idag har vid upprepade tillfälle rapporterat lyriskt och beundrande om Lettlands antihomopolitik. Frågan är om de tänker kommentera Livelys lettiska kampanj i tidningen – eller om de kommer att stödja kampen mot homosexuellas rättigheter i hemlighet i stället, som de gör i Estland.

Etiketter: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tröttsamt. Och rätt så sorgligt.

onsdag, mars 28, 2007 7:20:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home