torsdag, maj 24, 2007

General Motors annonserar i gaypress

American Family Association har länge gottat sig åt biltillverkaren Fords förluster, och hävdar att deras bojkott av företaget är orsaken. Och bojkotten beror på att Ford anses ha "tagit sida i det kulturella kriget om familjen" genom att bland annat annonsera i gaypress och erbjuda homosexuella anställda samma förmåner som heterosexuella.

Nu torde prövningarnas tid även vänta General Motors. I en ny Cadillacannons vänder de sig nämligen tydligt till en homosexuell målgrupp. En veritabel stridshandling i den högerkristna retoriken. Vänta er alltså nya bojkotter...


GM låter sig inte skrämmas av hoten från den kristna högern.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är glädjande att GM inte låter sig skrämmas. På det företag jag jobbar för tar vi dagligen World Wide emot upp till 100 st uppmaningar från olika kristna rörelser (där ibland Livets Ord i Sverige) om att inte stödja likasberättigande vad gäller homosexuella, att inte anställa homosexuella, att inte marknadsföra produkter mot homosexuella etc men vår PR avdelning är smartare än så och breven hamnar per definition i papperskorgen.

En detalj från en upplevelse jag och min blivande make hade i Väst Indien för 5 år sedan på det lilla hotell vi bodde hade ett par som berättat för oss de var pingstvänner från Växjö tydligen upptäckt att vi är homo trots att vi aldrig visar ömhet offentligt, hursom, de bad hotellägarinnan att antingen avvisa oss eller så skulle dom lämna hotellet.

Deras "kristna värderingar" gjorde det omöjligt för dom att bo på samma hotell som ett homosexuellt par.

Fatta: Dom ber alltså hotellägarinnan att vi ska kastas ut bara för att vi är homos, ingen annan anledning.

Lyckligtvis blev det Pingstvännerna som fick åka ut eftersom hotelägarinnan blev så upprörd över deras unkna människosyn så hon skällde ut dem och bad dom packa :-)

En solskenshistoria men också väldigt mörk eftersom den igen visar vilket tydligt förakt mot medmänniskor som många fundo- kristna bär i sina hjärtan där istället kärlek skulle kunna få bo.

lördag, maj 26, 2007 11:18:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tänkte lägga till att alla dessa påtryckningar från företrädare för de fundo- kristna ofta tar sig hotfyllda tonlägen samt rätt så ofta svävar dom på gränsen mellan lögn och sanninng. Livets Ord har till vårt amerikanska huvudkontor påstått sig har 500 000 anhängare i Sverige bara som ska bojkotta våra produkter om vi inte slutar anställa folk som "lever i homosexualitet" (vad som nu menas med det)

Många brev från de fundo- kristna företrädarna är hotfyllda i den bemärkelsen att dom ofta påstår att Gud ska driva företaget i konkurs om vi inte inser att vi måst omgående sluta likställa homosexuella med icke- homosexuella människor.

Som parallell kan jag nämna att vi per år får in c:a 10 stycken brev från homosexuella organisationer och att dessa aldrig innehåller hot, osanningar eller uppmaning att förfölja fundo- kristna utan istället oftast handlar om uppmaning att stödja nationella lagar för likaberättigande i arbetslivet.

Så: Hur var det igen med den stora otäcka läskiga homomaffian som de fundo- kristna gärna målar upp en bild av?

Vem är David och vem är Goliat här?

lördag, maj 26, 2007 11:29:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Ha ha, vilken underbar - och skrämmande historia...

Det skulle vara intressant att publicera de krav du nämner från kristna rörelser...

lördag, maj 26, 2007 11:32:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Björn, det där med Livets Ord och de 500000 anhängarna är fantastiskt. Kan du inte maila mig privat om detaljer i de här fallen?

lördag, maj 26, 2007 11:33:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag skulle gärna dela med mig men mina anställningsvillkor gör att jag inte kan lämna information på detaljnivå av detta slaget.

Det är en intressant värld vi lever i där ena sidan, den kristna högern, eller de fundo- kristna som jag hellre kallar dem eftersom jag själv är både höger och kristen men inte fundamentalist :-)
vill måla upp en bild av dem själva som varandes offer för den stora otäcka penningastinna demoraliserande homolobbyn som styr värden genom Hollywood och den judiska konspirationen, typ.

Samtidigt är det ju detta den största paradoxen eftersom det är just dom själva som sitter med pengarna, inflytandet samt enorma kampanjorganisationer där huvudsysslan nuför tiden inte är att be till Gud utan istället att förfölja homosexuella, förfölja abortläkare, publicera kvasivetenskap om jordens tillkomst (läs: intelligent design) samt monitorera och styra medlemmarnas intag av media genom ett omfattande censur och rekommendationsnät i allt från vilka tidningar man får läsa, vilka program på tvn:n man får se etc.

Dom har kommit så långt ifrån det kristna budskapet som man kan och det gör mig förtvivlad och upprörd.

Särskilt eftersom deras metoder att driva sin agenda ofta är både lögnaktiga och oetiska.

Vad jag med informationen i mina inlägg ovan främst vill göra gällande är att det är inte kampanjorganisationerna för likaberätttigande av homos som hetros som är Goliat i striden utan det är de högerkristna kyrkorna, deras propaganda organ (Världen idag tex), stiftelser (Bevara Äktenskapet, New Generation med mera) som är Goliat och vi som kämpar för rätten till våra liv och vår kärlek är David.

lördag, maj 26, 2007 1:48:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home