tisdag, juni 05, 2007

Attac beklagar attacker

Sydsvenskan rapporterar idag från de mycket märkliga aktionerna i samband med G8-mötet. (Aktivisterna vill av någon anledning stoppa mötet, men det är en annan historia...)

Attac-aktivisten Malin intervjuas beklagar det myckna våldet i samband med demonstrationerna.
– Våldet skadar Attac och andra organisationer. Vårt budskap skyms, och vi blir anklagade för att vilja ha gatans parlament trots att demonstrationerna är kanske tio procent av vår verksamhet. Jag vill inte uttala mig om någon grupp, men det är ju självklart att jag tar avstånd från stenkastning, säger hon.

Nå, men byt då som första åtgärd namn på organisationen. Namnet Attac skickar en otvetydig signal om vilka metoder som som förespråkas i den politiska kampen. Jag är säker på att det går att utgöra en seriös politisk röst utan att hemfalla åt barnslig våldsromanitk. Även om man är vänster...

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Man kan ha en krigisk retorik utan att vara våldsam. Man talar om krig mot droger, och att vi måste slåss mot våldet, och karismatiskt kristna talar om andlig krigföring. Och i Karlstad finns ett fredsmonument som visar en krigarkvinna som har besegrat kriget. Och när Attac bildades, bildades en organisation som inte höll med, och den hette Motattack.

fredag, juni 29, 2007 12:18:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home