måndag, juni 18, 2007

Iran kritiserar adlandet av Rushdie

I helgen adlades Salman Rushidie har adlats av drottning Elisabeth II. Och genast protesterar Iran från officiellt håll.

- Genom att adla en hatad förrädare som Rushdie kommer Storbritannien försätta sina tjänstemän i konfrontation med islamska länder, sa UD-talesmannen Mohammad Ali Hosseini (SR Kulturnytt)

Om man gör bort sig offentligt brukar man försöka skyla över det, eller be om ursäkt. Om man till exempel skiter på sig på bussen, förhåller man sig diskret, beklagar olägenheten för dem som sitter närmast och kliver av vid nästa hållplats. Irans försvar av ayatolla Khomeinis fatwa från 1989 påminner mer om att stanna kvar på bussen dra av sig byxorna och kasta skiten på medpassagerarna. Varför kan de inte bara erkänna och beklaga idiotin landets förra regim komprometterat dem med?

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Rushdies bok är kränkande mot muslimer. Bara för att det ändå är fel att dödsdöma honom, blir inte boken okej, och det är provocerande att adla honom för den, på samma sätt som att det vore provocerande att adla dem som gjort Muhammed-karikatyrerna, bara för att våldsdåden var fel.

torsdag, juni 28, 2007 8:12:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home