onsdag, juni 20, 2007

Mer fatwa: Taslima Nasrin

Tidigare i veckan kom nyheter om att högt uppsatta politiker såväl i Iran som Pakistan stödjer den islamistiska dödsdomen mot författaren sir Salman (Rushdie), och att adlandet av honom betraktas som en stridshandling mot världens muslimer. Och igår skrev Lisbeth Lindborg en text i Sydsvenskan om situationen för Taslima Nasrin, författarinnan från Bangladesh som 1993 fick samma typ av dödsdom inskriven i pannan. Hon levde i exil i många år, bland annat i Sverige, och har på sista tiden bott i Indien. Men nu har landets radikala muslimer fått nog av henne, och efter att ha skrivit en artikel som kritiserade bruket av slöja, avfattades en ny fatwa mot henne.

presidenten för en muslimsk grupp i Västra Bengalen, Taqi Raza Khan, kräver att hon halshuggs. Den som utför dådet får 10_000 euro.

Jag har sällan skådat dess like i patetisk ynkedom. Skäms inte folk över att företrädas av dessa livsfarliga galningar?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jätte bra att du bevakar detta. Fundamenalistisk kristendom är inget gentemot den fundamentalistiska Islam som inte bara är ett kräkmedel utan ett reelt hot. Särskilt som många vänster liberla i väst inte ids kritisera.

fredag, juni 22, 2007 11:26:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Du har ett lefsgnintfys i texten "Efter att ha skrivit en artikel, avfattades en fatwa.", betyder att fatwan skrivit artikeln,och sedan avfattats. Dessutom är det mer korrekt att skriva att fatwor utfärdas än att de avfattas.

torsdag, juni 28, 2007 11:02:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home