torsdag, juli 26, 2007

Bra artikel om Myrdal i Expressen

Missa inte Jackie Jakubowskis utmärkta Expressenartikel apropå Jan Myrdals 80-årsdag. Myrdal har de senaste åren bland annat varit uppropet Bevara Äktenskapets omslagspojke och flera gånger berömts för sina ställningstaganden i Världen Idag:

Gör inte gaykulturen till norm

De tar upp kampen för äktenskapet

Rivstart för aktion för bevarande av äktenskapet

Att den kristna högern för att kunna peka på en "vänsterprofil" i äktenskaps- och homofrågan gång på gång tvingas lyfta fram denne haverist och diktaturförsvarare med noll i förtroendekapital, avslöjar inte bara deras enorma desperation, utan även hur svagt stöd de har för sin sak.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är gubben helt jävla dum eller?

"- Det finns ingen seriös vetenskaplig forskning som har kunnat slå fast att homosexualitet är genetisk. Jag skulle hellre säga att det är ett betingat beteende, säger han."

Låt oss motvilligt anta att detta är korrekt*. Ändrar det NÅGONTING vad gäller hetslagstiftning vilket hävdas i "Gör inte gaykulturen till norm"?


*) Vilket det inte är. Gubben fattar uppenbarligen varken genetik eller betingning, men det kvittar.

torsdag, juli 26, 2007 1:15:00 em  
Blogger Fred Anderson said...

Jan Myrdal är en tragisk gammal man bara. Har inget värde i varken det politiska eller kulturella spelet längre. Han rycker i dom få trådar han har för att få lite uppmärksamhet, men uppenbarligen fungerar det inte - för hur mycket uppmärksamhet är det att få gehör från galna högerkristna?

söndag, juli 29, 2007 10:18:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Men hör ni. Läs hela intervjun!
Det är faktiskt inte frågan om hets när man ifrågasätter rådande språk och förklaringsmodell. Han säger faktiskt inte ett ont ord om homosexuella, vare sig som enskilda eller grupp.

måndag, juli 30, 2007 7:54:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jan Myrdal var en lysande men korkad skribent en gång i tiden. Numera är han mest korkad. Det är ingen ovanlig kombination, briljans och idioti, och det kan förklara en del av hans ställningstaganden genom åren. Jag håller dock med honom i princip vad det gäller begreppet hatbrott. Det är ett luddigt begrepp som väcker en rad mer eller mindre komplexa avgränsningsproblem, problem som man bör undvika i juridik så långt det är möjligt.

onsdag, augusti 01, 2007 3:24:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home