torsdag, juli 12, 2007

Idiotiska protester mot Hysén som Pride-talare

Årets Pridefestival har tema sport, och igår meddelades att Glenn Hysén ska invigningstala. Jaja, det blir säkert bra. Men många är kritiska och minns nyheten från 2001, då Hysén slog ner en man som tafsade på honom inne på en flygplatstoalett:
– Han tog mig rätt på schnalen, idioten. Så jag drog till honom rejält, sa Hysén då enligt Aftonbladet.

I en nyhetsartikel på RFSL:s hemsida kallas handlingen för hatbrott, och man problematiserar över att Hysén kallade mannen "idiot" och "sjuk".

Men självfallet hade Hysén rätt. Kanske inte i att slå på käften, men definitivt i att freda sig. Det är oerhört kränkande att bli tagen på kuken om man inte vill det. Den som utför sådana handlingar utan invit är inget annat än en idiot. Om historien hade gällt en kvinna som fredat sig från man som klämt henne på brösten hade hon hyllats som en självständig hjältinna. Mannen som tog Hysén på kuken begick ett övergrepp och den som försvarar något sådant gör bort sig ordentligt. RFSL talar i rubriken till sin artikel om att Hysén "slog ner homosexuell man". Det hade varit mer hederligt att skriva att han "slog ner en antastare".

Så våga inte be om ursäkt för smällen på toaletten i ditt tal, Hysén. Det var en smäll mot en enskild idiot – inte en "hatattack mot homorörelsen"...

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra skrivet, blev oerhört förvånad när jag hörde att den dåvarande ordföranden för RFSL hade varit kritisk mot detta tilltag. Bra av homorörelsen att våga bjuda in Hysén, tycker jag. //Samuel

fredag, juli 13, 2007 10:47:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Just det. Bra skrivet.
Han skyddar sin privata sfär. Har inget med hat att göra.
Vansinne!!!

tisdag, juli 31, 2007 4:56:00 em  
Blogger pihlbaoge said...

Intressant fråga är hur man vet att mannen i fråga var homosexuell. Är det så att man är homosexuell för att man antastar andra män, eller är det själva antastandet som gör honom homosexuell?

Att förutsätta att en man som går och tar en annan man på kuken på en ofentlig toalett är homosexuell är väl om något ett tecken på ett förlegat synsätt?

fredag, mars 11, 2011 5:13:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home