tisdag, juli 31, 2007

Press-osis för Pride

Det var ju förargligt det här med Bergman. Samma dag som Pride startar och allting... Nu kommer alla dessa tjogvis av indignerade pressmeddelanden som noga förberetts för distrubution under Prideveckan kanske att dränkas av mer väsentliga nyheter. Ack...

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Funderar på att gå med i Pride-tåget men hur bemöter man egentligen Världen Idag å andra homohatares argument om att Priden är en sexualisering av det offentliga rummet?

Att de skiter blanka fan i om HM:s hetero Anna Nicole Smith-kopior sitter uppe överallt är ju helt klart men för någon som faktiskt seriöst vill motverka sexualiseringen av det offentliga rummet, hur argumenterar man för att Priden inte är en sådan?

Både du och jag vet ju inte minst att de kristna homboferna går i säng med vem som helst( ex Myrdal) för att få utlopp för sitt hat men det är viktigt att kunna ta debatten på ett sakligt och bra sätt vilket jag har förstått att du gör!

tisdag, juli 31, 2007 1:59:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag vet inte. Jag går inte själv i demonstrationståg, just eftersom jag i så fall känner att jag måste kunna stå för varje banderoll som min närvaro i tåget ger tyngd åt.

Du har rätt att t.ex. Världen Idag etiketterar Prideparaden som ett av de mest sexualiserande elementen i det offentliga rummet, och sålunda precis som du påpekar helt ser genom fingrarna på det heterosnusk som sköljer över oss bakom varje hörn, varje dag.

Nu behöver man i och för sig inte falla för Världen Idags retorik och rakt av betrakta sexualisering som något negativt. Avdramatisering och ledighet är bättre än skam och tabu.

tisdag, juli 31, 2007 2:10:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag märker att det här inlägget kan läsas både som en ogin pik mot Pride OCH mot dem som är kritiska. Udden var faktiskt ursprungligen tänkt mot Pride, men det skadar ju inte att svärdet är tveeggat i det här fallet.

tisdag, juli 31, 2007 2:25:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home