lördag, juli 07, 2007

Slutet tycks vara extra nära...

Jag har de senaste veckorna noterat en ökad aktivitet kring frågor som rör tidens slut, det vill säga domedagen - kristi andra tillkommelse. Det handlar framförallt om tre tecken: Radiochipet, det kontantlösa samhället och EU.

Chipet
Domedagslobbyn befarar att utvecklingen av radiochiptekniken kommer att leda till att alla kommer att tvingas operera in ett mikroskopiskt chipimplantat som gör att ens rörelser och aktiviteter kan följas och registreras. Som bevis brukar man anföra att det förekommer i science fiction-filmer, samt att chipet enligt medieuppgifter används som VIP-kort på en nattklubb i Barcelona.

Anledningen till att kristna tidningar och webplatser skriver så mycket om detta chip är bara delvis att det skulle kunna vara integritetskränkande med ett sådant chip under huden (religiösa ledare har ju alltid gjort allt för att kontrollera sina anhängare - särskilt i sängkammaren). Nej, anledningen är snarare att chipet antas vara det Uppenbarelseboken menar med Vilddjurets märke.

Och det [vilddjuret] ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666. (Upp 13:16-18)

Världen Idag har skivit åtskilliga texter om chipet, och den senaste publicerades den 18 juni: Radiosändare hamnar snart på alla människor. Självfallet finns aldrig hänvisningen till Vilddjuret med, men den ligger underförstådd i bakgrunden. Domedagsförkunnaren Holger Nilsson är mer tydlig med hänvisningarna i sina otaliga artiklar om chipet nättidningen Flammor.com:

Det är av yttersta vikt att vi följer utvecklingen med profetisk vaksamhet. En bristande insikt kan leda till att vi accepterar slutsteget i de steg för steg som nu tas mot Vilddjurets märke! (länk)


Det kontantlösa samhället

Tidtecknet om det kontantlösa samhället tangerar tecknet om chipet, eftersom Vilddjurets märke enligt Uppenbarelseboken delvis handlar om att köpa och sälja. Bankomatkort och andra betalkort är alltså farligt nära att vara Vilddjurets märke. I en ledarkommentar i Världen Idag från 2006 antyder Hans Göran Björk att dessa plastkort just skulle vara det som avses med Vilddjurets märke. Och Holger Nilsson formulerar sig så här:

Signalerna om att vi skall få ett kontantlöst samhälle, där alternativa betalningsmöjligheter är borta, står för dörren. Svårare än så behöver det inte bli att genomföra det nya antikristliga system som Bibeln varnar för. Detta kommer på något sätt att vara kopplat till en lojalitet gentemot Antikrist, som blir förödande för den Gudsfrånvända människan. Det blir dessa människors val, som i sin lojalitet till djävulens representant på jorden, går evigt förlorad. Ty så säger också profetian:
”Den som tillber vilddjuret och dess bild och tar dess märke på sin panna eller sin hand han skall själv få dricka av Guds vredes vin, som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han kommer att plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet.” Upp. 14:9-10.

Ord och inga visor för den som befattar sig med kontantlös betalning, således.

EU
Så fort EU håller på att fatta ett stort beslut dyker domedagsartiklarna upp i den konfessionella pressen. EU antas nämligen att vara just det vilddjur Uppenbarelseboken varnar för. Den senaste veckan har Världen Idag publicerat två artiklar om detta. Dels Vår suveränitet säljs ut, dels EU blir ett slutet system. Och när EU fyllde 50 skrev Holger Nilsson artikeln Vilddjuret hyllas i sin nättidning.

Nu är högerkristenheten inte helt överens om att det just är EU som är Vilddjuret. Maranatafolket slår med bestämdhet fast att det är Vatikanen - och att påven således är antikrist. Läs här till exempel. Det faktum att påvens ansikte projicerades mot väggen i det gamla romerska tempel i Bologna där jag och min var på gayklubb härom veckan, torde väl styrka maranatafolkets linje...


En sodomit förlustar sig i ett romerskt tempel med antikrists avbild i bakgrunden.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Påven på gayklubb? Mycket skall man höra. Vad kommer härnäst? Pedofila kardinaler!? Har aldrig hört på make. Aldrig.

söndag, juli 08, 2007 3:59:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home