måndag, augusti 06, 2007

Behovet att dyrka är ej konstant

Seklarisering leder till totalitära system och folkmord. Det är den halsbrytande slutsatsen som Ruben Agnarsson ständigt försöker banka in i Världen Idags läsare. Dyrkar man inte Gud, övergår man automatiskt att dyrka någon annan: Stalin, Mao, pengar eller Satan. Premissen bakom denna logik är att människans behov av dyrkan är konstant - lika självklart för oss som vatten och syre. Men det stämmer självfallet inte. Personer utan gudstro tar inte nödvändigtvis ut dyrkansbehovet på något annat. Varför skulle det vara så?

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Helt rätt iakttaget. Kom just tillbaka från en månad i USA och har träffat många av "polarna" till Ruben på den bokstavskristna sidan. Glädjande att konstatera är att de tappar mark och framförallt i sin agenda att hetsa mot homosexuella där de rönt stora framgångar de senaste åren. Folket i USA är trötta på att religion ska handla om att vara emot homosexuella istället för att ta i tu med frågor som fattigdom, miljö och andra frågor som mer berör kärlek och omtanke om sin nästa.

Eftersom Sveriges bokstavskristna hos Livets Ord och deras majoritetsägda tidning är lite efter USA här så kommer det dröja innan vi även ser en förändring här i Sverige.

tisdag, augusti 07, 2007 7:29:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home