måndag, augusti 06, 2007

Fortfarande oklart om BRIS har bytt åsikt

Enligt en artikel på QX ska det ha bekräftats att BRIS verkligen bytt åsikter om homosexuellas rätt till internationella adoptioner och assisterad befruktning.

Ingela Thalén tackade å alla BRIS-engagerade för stödet och markerade därmed att BRIS står fast vid uttalandet om att man numera accepterar den svenska lagstiftningen kring samkönade pars möjlighet att prövas för adoption och lesbiska kvinnors möjlighet att få assisterad befruktning vid sjukhus.

Undre veckan har frågan om BRIS motstånd mot de reformerna skapat turbulens mellan RFSL och BRIS. RFSL hotade med en aktion mot trasdocke-projektet om BRIS stod fast vid sitt motstånd. Efter att Ingela Thalén i samtal med RFSLs nättidning K-Online meddelat dagens ståndpunkt citerades BRIS generalsekreterare Göran Harnesk av den kristna dagstidningen Dagen och sa att organisationen står fast vid sitt motstånd mot samkönade pars adoptions- och inseminationsmöjlighet.

Thaléns närvaro vid Pridefestivalen anses markera att hennes uttalanden till K-Online står fast.

Mina fetningar. Det är alltså fortfarande fråga om tokningar och spekulationer. QX gissar att Thaléns närvaro innebär att BRIS har ändrat sina ståndpunkter. Än så länge finns det inte ett enda konkret uttalande i fallet. Är det så här offentliga organisationer brukar kommunicera?

Missförstå mig inte. Jag ser gärna att BRIS ändrar sina ståndpunkter. Men det måste ske på ett korrekt och demokratiskt sätt.

Etiketter: