tisdag, augusti 07, 2007

Nätkoll efter pride

Den antihomosexuella propagandan har varit ytterst sparsam under Pride. Nu har några dagar gått sedan paraden, och då brukar det hamna bilder och fördömande uttalanden på nazistiska och högerkristna sajter. Men jag har inte hittat något alls, förutom Sverigedemokraternas Björn Söder som på sin blogg tar bladet från munnen och gör upp med den invit mot homosexeulla som partiet har koketterat med de senaste åren.

Det enda jag hittar på de högerkristna sajterna är en mycket förvirrad artikel av Holger Nilsson på den profetiska tidningen Flammor.com som handlar om att Sverige är dagens Sodom. Fast den tycks inte vara skriven som en reaktion på Pride, utan mot att Flammor hängts ut som antihomosexuell i en tidning.

Artikeln ger bra exempel på hur bibelställen används helt godtyckligt och inkonsekvent för att måla upp en önskvärd bild. Se här:

Det har gått för långt i Sverige. Det är dags att vända om. De homosexuella ser det inte, de har slagits med förblindelse, precis som det skedde i Sodom: ”Männen utanför huset slog de med blindhet”. 1 Mos.19:11.

Nilsson blandar ihop blindheterna. Den blindheten han talar om är blindheten som får människor att överge Guds ord. Men den blindhet som det talas om i Bibeln är den som änglarna i Lots hus låter drabba männen i Sodom för att freda sig. (Enligt den högerkristna tolkningen var ju samtliga män i Sodom homosexuella, och de hade samlats utanför Lots hus för att gruppvåldta hans gäster. En tolkning som faller på sin egen totala orimlighet. Fast det är de högerkristnas problem...)

Tips om intressant material emottages med glädje.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

De tycks ha haft sin egen lilla Pride, fast med färre färger. Och färre skratt. Men de sken upp när de fick slåss med jättestora boxhandskar.

http://www.info14.com/artiklar.php?id=250

tisdag, augusti 07, 2007 11:14:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Gripande.

tisdag, augusti 07, 2007 11:51:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tips om en debattartikel som jag skulle se att någon bemötte. Publicerades i Borås Tidning idag. Rubriken var "Ingen tolerans hos RFSL". Snälla Tor, bemöt den!!

onsdag, augusti 08, 2007 9:02:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home