tisdag, augusti 28, 2007

Ny finsk-svensk blogg älter homofrågan

En besökare tipsade om Johan och Anne Lummes blogg, som har rivstartat med homofrågan:

Det är viktigt att säga ifrån klart och tydligt: homosexuellt leverne är ett Guds straff för avgudadyrkan.

Det påminner mig om Fred Phelps tolkning av Romarebrevet, som går ut på att de som är homosexuella är det för att Gud hatar dem. Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar.

Frågan är varför man med en sådan inställning överhuvudtaget bemödar sig med att försöka bota och omvända homosexuella, eftersom man ju då sätter sig emot Guds dom. Ska man inte som sant kristen tacka Gud för de straff han utmäter? Även straffen är väl en del av Guds härlighet?

Bloggen innehåller hittills mest duktiga redovisningar av de vanliga bibelställena som brukar anföras mot homosexuella. Personligen har jag varken tid eller lust att åter gå tillbaka till ruta ett. Gör det den som orkar.

Uppdatering
Bloggprästen Kalle orkar.

3 Comments:

Blogger Ponte said...

Vissa får inkvisitionen att framstå som liberal... Att människor bara orkar, det är imponerande på nått sätt.

tisdag, augusti 28, 2007 9:27:00 fm  
Anonymous Anonym said...

En läsare kommentrerar deras inlägg:

Varför lägga ner tid och energi på att bekämpa KÄRLEK när det finns så mycket annat man kan kämpa för/emot? Är det faktiskt mindre kärlek vi behöver?

Bloggens ägare svarar:

Tyvärr har vi bara ett ord på svenska för det som i NT har minst två: nämligen dels agape, den kärlek "som inte söker sitt", dels eros, den begärande och krävande kärleken. Det finns ingen homosexuell agapistisk kärlek. Däremot är den erotisk, dvs. den attraheras av sitt objekt och vill ensamt äga det. Så som svar på Linas fråga: ja, vi behöver mer av den agapistiska kärleken, den som ger och älskar utan eget intresse.

tisdag, augusti 28, 2007 9:43:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Enastående, helt enastående på min ära. Det hade jag missat...

tisdag, augusti 28, 2007 9:51:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home