måndag, augusti 13, 2007

Ruben Agnarsson ljög. Igen.

I en artikel för två veckor sedan (som jag kommenterade här) hävdade Ruben Agnarsson att RFSU ligger bakom en samlad medieaktion med syfte att avdramatisera och befrämja pedofili. Som exempel nämnde han bland annat den pedofilsajt som orsakat mycket debatt under våren och sommaren.

Det är alltså ingen tillfällighet att frågan om positiva artiklar om pedofili hamnar på löpsedlarna just nu. Pridefestivalen pågår som bäst och RFSU:s målsättningar brukar ofta sippra ut i tidningsrubrikerna i former som närmast kan beskrivas som samlade aktioner.

Ruben Agnarsson har inte berört saken sedan dess och inte bemödat sig med att försöka bevisa sina anklagelser mot RFSU. Jag kan dock meddela att RFSU inte har något som helst med pedofilsajten att göra. Efter Agnarssons artikel hörde sajtens administratör av sig till mig med följande uttalande:

Vår site har ingenting med RFSU att göra, ingen av oss som är inblandade i Pedofil.se är med i RFSU. Vi gillar inte ens organisationen som vi betraktar som delaktiga i förtrycket gentemot de sexuella variationer vi engagerar oss för.

Precis som Agnarsson samtycker jag inte med pedofilsajtens målsättningar och traktat. Men det ger oss inte rätt att ljuga om saken.

Etiketter: