måndag, augusti 27, 2007

Vad har hänt på Världen Idag

Nu är det en vecka sedan tidningen senast uppdaterade sin webupplaga. Och de befintliga texterna ligger huller om buller. Vad har hänt? Någon som vet? Kommer pappersutgåvan ut som vanligt?

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Världen I Dag kommer ut som vanligt.

måndag, augusti 27, 2007 1:51:00 em  
Anonymous Anonym said...

Hej Tor! Tack för din blogg, läser den med stort intresse. Nu finns det nya bloggare på bloggen.fi som går emot homosexualitet. Kolla www.bloggen.fi/chydenius/


Trevlig fortsättning på hösten! :-)

Micke

måndag, augusti 27, 2007 2:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

Från http://www.bloggen.fi/chydenius/

"Det är viktigt att säga ifrån klart och tydligt: homosexuellt leverne är ett Guds straff för avgudadyrkan. De "insiktsfulla" som hyser "förståelse" för snusket skriver Paulus om i Romarbrevets första kapitel: "De påstod att de var visa, men de blev dårar. De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar." "

Hur ska man kunna bemöta argument som dessa? Guds straff? Kom igen, logiska argument är tämligen dödfödda i sammanhanget.

Men det finns en ingång till att dissekera retoriken. Den bygger nämligen på att homosexualitet kan hävdas vara en börda. Cancersvulsten på samhällskroppen ni vet. Då gäller det att Johan och Anne Lumme skakar fram lite faktiska bevis på att så är fallet. Utan att hänvisa till fiktiv pedofili, automatisk spridning av HIV, psykisk ohälsa inherent i homosexualitet, skadlig sexualisering av det offentliga rummet under en vecka i Stockholm, eller andra ihåliga myter.

När de så har bevisat att världen vore bättre, inklusive för de homosexuella, om homosexualitet inte fanns, så kan de komma med något konstruktivt förslag på hur cancersvulsten ska botas, helst på ett bättre sätt än Hitlers senaste försök.

Så ses vi i himlen sen.

måndag, augusti 27, 2007 2:56:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Daniel Goertz
Tack för informationen.

Micke Aspfors, Ekenäs
Tack för orden och länken.

TP
Ah, han tolkar Paulus på exakt samma sätt som Fred Phelps. Gud hatar dem inte för att de är homosexuella, utan de är homosexuella för att Gud hatar dem. Tror inte att det är så mycket att bry sig om...

Undrar vilket Guds straff för alla kristna lögner om homosexualitet blir...?

måndag, augusti 27, 2007 3:10:00 em  
Anonymous Anonym said...

Anne och Johan vill alltså bara beskriva varför homosexuella finns. Det var ju en lättnad. Man får tolka deras teorier om att homosexualitet går att bota som ett helt separat intresse.
("Därför säger jag till dem som kämpar med sin homosexualitet att den ingalunda är obotlig, även om homomaffian gärna vill sprida den uppfattningen.")
För botar de homosexualitet så går de ju emot straffet som Gud utmätt mot någon som har kräldjur som hobby och allt vad det var. Det kan inte vara lyckat för någon kristen.

måndag, augusti 27, 2007 3:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

strejk?

måndag, augusti 27, 2007 10:38:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home