måndag, september 17, 2007

Förändring ÄR möjlig. Motståndet i USA krackelerar ytterligare.

För ett halvår sedan kom nyheten om att antihomoaktivisten Joe Murray, som bland annat jobbat för American Family Association, svängt i homofrågan. I den här intervjun förklarade han att han kommit fram till att den kristna högerns hållning i homofrågan är ohållbar och hycklande. Han insåg att det finns människor av kött och blod bakom propagandans krigsterminologi, och att det inte är de homosexuella som är fienden.


Nu kommer en liknande svängning från grundaren av Institute for American Vaules, David Blankenhorn - en person som USA:s mest rabiate antigayaktivist Peter LaBarbera kallat "one of the world’s leading marriage advocates". Svängningen består i att han erkänner och framhåller homosexuell kärlek:

"I believe in the equal dignity of homosexual love"

Läs mer på Independent Gay Forum där det finns länkar till en webvideodebatt där han utvecklar resonemanget och sina ståndpunkter.

David Blankenhorn är fortfarande emot homoäktenskap, men uttalar sig numera positivt om partnerskap (civil unions) och menar att det borde bli en federalt erkänd samlevnadsform. Detta är ett enormt nederlag för antigaylobbyn i USA, vilket bland annat framgår av Peter LaBarberas bittra inlägg här. (Slutet av LaBarberas text är en elvapunktslista där han på ett mycket generöst sätt avslöjar sina märkliga föreställningar om homosexualitet. Jag får förmodligen anledning att återkomma till den i framtida texter.)

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Halleluja! Kanske blev de hjälpta av förbön.

tisdag, september 18, 2007 8:36:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jamen Tor, kom ihåg att bara för att han är omvänd så betyder inte det någonting. Det är väl bra för honom, men det har egentligen ingen relevans i övrigt. (Känns argumentationen igen gällande ex-gay studier? Hyckleriet från din sida blir inte mer påtagligt än så här.

tisdag, september 18, 2007 10:41:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Omvänd? Han har inte blivit homosexuell om det är det du tror. Men han har insett vad verkligheten handlar om. Den observerbara, faktiska verkligheten.

tisdag, september 18, 2007 11:08:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home