fredag, september 14, 2007

Ny ex-gaystudie framlagd

Igår lanserades en ny stor studie om omvändelse från homosexualitet vid American Association of Christian Counselors World Conference i Nashville (kan det vara en slump att Exodus anordnar sin stora Freedomkonferens samtidigt, i samma stad?). Studien är gjord av Stanton L. Jones och Mark Yarhouse och har titeln Ex-Gays? A Longitudinal Study of Religiously Mediated Change in Sexual Orientation, och jag tror att vi kan vara säkra på att få läsa om den även i svenska konfessionella medier.

Den blir inte tillgänglig för allmänheten förrän den 10 oktober, men ett bra sätt att få en hum om vad man kan vänta sig, är att undersöka Jones och Yarhouses tidigare studier, vilket den outtröttlige Jim Burroway har gjort på sin blogg Box Turtle Bulletin.

En intressant detalj som han lyfter upp är att studien släpps direkt som bok på ett kristet förlag, och alltså inte i peer reviewat vetenskapligt sammanhang. Nåja, varken det eller författarnas tidigare bedrifter räcker förstås för att döma ut den på förhand. Jag ser fram emot Burroways kommande genomgång av studien. Han är en mästare på området med sina metodiska, vetenskapliga och framförallt tålmodiga texter.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

tålmodiga, inte tålamodiga...

fredag, september 14, 2007 11:59:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Lapsuskombination av tålamod och tålmodig. Korrigeras i rappet!

fredag, september 14, 2007 2:27:00 em  
Anonymous Anonym said...

När vi ändå är på det humöret: Tor, kan du inte ändra (det rätt roliga) stavfelet i länklistan - Are gays a TREAT to our children?

Länken gör mig fnissig varje gång jag ser den, vilket är trevligt, men det är synd om någon skulle få fel uppfattning. :-)

lördag, september 15, 2007 10:45:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Hjälp! Jag dör. Fast det var rätt roligt... Meddela mig omgående i fortsättningen vid sådana missöden.

söndag, september 16, 2007 3:04:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Will do, captain.

söndag, september 16, 2007 1:44:00 em  
Blogger Pastor Astor said...

Tack, Teas mamma för kvällens goda skratt! :)

söndag, september 16, 2007 11:16:00 em  
Anonymous Anonym said...

Delad glädje är dubbel glädje! :-D

måndag, september 17, 2007 10:14:00 fm  
Anonymous Anonym said...

På http://www.radioman.se/antigaylinks.html har du råkat skriva om avslöjande myter istf avslöjande av myter. "Avslöjande myter" är en självmotsägelse, då myter är något som inte är sant, medan "avslöja" betyder att man visar sanningen. AMOSO själva har råkat göra samma stavfel. Jag har påtalat det för dem också.

måndag, september 17, 2007 6:08:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home