onsdag, september 12, 2007

Vilks projekt är viktigt


Glöm inte bort Lars Vilks formidabla blogg, där han löpande kommenterar de bisarra turerna hans konstprojeket. Det är sakligt, välformulerat och framförallt: tålmodigt. Här slipper man framförallt också mediernas och propagandisternas vulgariseringar,

"Slå aldrig på någon som ligger ner" stod det på muslimska demonstranters plakat i Uppsala. Det är patetiskt nonsens. Muhammed ligger inte ner. Han är antagligen den mäktigaste och största maktsymbolen i världen. Krig utkämpas i hans namn. Människor avrättas och lemlästas i hans namn. Att man inte skulle få utmana en sådan symbol är fullständigt bisarrt. De muslimer som inte tycker att Muhammed förtjänar att häcklas borde inte vända sig mot Vilks, utan mot de som svärtar ner profetens namn med barbari. Eller i alla fall förstå att Muhammed är en maktsymbol, och att ingen maktsymbol kan ges någon form av immunitet.

Här ligger mina tidigare texter i ämnet:

24 juli Muhammed-debacle 2.0
25 juli Sitt vackert!
2 augusti Muhammed och makten
15 augusti Muhammed-debacle 2.1

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är du säker på att det är Mohammed som avses ligga ner? Kanske anser demonstranterna att det är muslimer som av någon anledning skulle ligga ner. Det är ju trots allt de som känner sig förorättade. Mohammed själv i sin himmel klarar nog av lite avbildning, då han är en upplyst kille.

onsdag, september 12, 2007 5:08:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home