fredag, oktober 19, 2007

Tycker du inte som Angarsson är du i det närmaste nazist

När den demokratiska processen leder till beslut som Ruben Agnarsson inte tycker om, trycker han genast på nazismknappen på sitt propagandatangentbord. Den börjar bli utsliten vid det här laget, men jag tror att han vet var den sitter utantill, antagligen alldeles bredvid pedofilknappen (den har varit utsliten länge...)

I dagens ledare drar han paralleller mellan debatten om könsneutrala äktenskap, och inrättandet av Statens institut för rasbiologi.


Fredagen den 13:e maj 1921 beslutade en enhällig riksdag att starta Statens institut för rasbiologi. [...] Motionen om ett rasbiologiskt institut - vilket närmast förknippas med nationalsocialistisk politik - hade undertecknats av såväl vänsterns partiledare Hjalmar Branting som högerns Arvid Lindman. [...] Likheterna med den politiska processen inför den väntande motionen om könsneutralt äktenskap är slående. Lobbyarbetet har varit lika intensivt. Forskare, medier och kulturpersonligheter har utnyttjats lika målmedvetet, och det politiska förankringsarbetet har varit lika planmässigt.

[...]

En majoritet av riksdagens ledamöter står alltså redo för en oprövad social ingenjörskonst som river upp samhällets grundvalar. Majoritetsbeslutet i riksdagen år 1921 om ett rasbiologiskt institut är en påminnelse om att ett beslut som fattas med bred majoritet inte är en garanti för att framtidens dom kan bli mycket hård.

Agnarsson vill ha an demokratisk process där bara förslag som han gillar går igenom. Den som inte tycker som Agnarsson är i det närmaste nazist. Han lämnar inget förslag på hur den demokratiska processen ska ändras i önskvärd riktning, men någon form av religiöst (det vill säga Livets Ord-troget) väktarråd torde väl vara en rimlig lösning? Frågan är om ett sådant väktarråd hade varit en garanti MOT inrättandet av det rasbiologiska institutet 1921...

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Och lämpligt nog glömmer Agnarsson mitt i sitt orerande om socialdemokraternas involvering i politiseringen av den svenska rasbiologin hur gärna svenska kyrkan och speciellt de frikyrkliga organisationerna klappade sina händer i unison förtjusning att äntligen få tillämpa de tyska Nürnberglagarna för att hantera lysningsärenden.

Jag skickar gärna boken "Lysning av misstag, sa Lysander – om judisk ”ras” som äktenskapshinder" till Agnarsson så han kan fräsha upp sin Svenska historia och för att påminna honom att han bör kratta sin egen tomt först innan han klagar över grannens tomt.

/Sanna

fredag, oktober 19, 2007 11:27:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Är inte religion den största sociala ingenjörskonsten av alla?

Skilj äktenskapet från staten nu!

fredag, oktober 19, 2007 5:14:00 em  
Blogger Luka(s) said...

Alltid lika intressant att läsa din blogg, Tor. Du bevakar det jag g inte kan hitta hos QX/KomUt eller Sthlms Fria. Nu lade in den bland mina favoriter så jag slipper leta upp den varje gång.
Mvh/ Lukas Romson

lördag, oktober 20, 2007 3:15:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home