tisdag, november 20, 2007

AMOSO-projektet utvidgas och sprids

Sommaren 2006 skrev jag mycket om svenskamerikanen Ron Linden (aka Ronnie Lindén) och hans turné runt Sverige, som gick ut på att att avslöja myter om homosexualitet. Han och hans hustru parkerade sin skåpbil vid MacDonalds-restauranger i städernas utkanter och tillhandahöll litteratur, filmer och traktat om att homosexuella är äckliga när de har sex, och anvisningar om hur homosexualitet kan förebyggas. Teorierna gick ut på att skuldbelägga föräldrarna, och skapa aversion och rädsla. Många sökte upp honom och bemötte honom under turnén, men tyvärr övergick det i pöbelaktivism, och bilen vandaliserades. Linden anklagade "homolobbyn" för dådet, men det visade sig ganska snart att det var AFA som låg bakom.

Parallellt med turnén lanserade han hemsidan AMOSO ("Avslöjande av myter om sexuell läggning"), som jag går igenom i inläggen Aversionskampanj på turné och Förakt, förvanskning och fabuleringskonst på Amoso. Ron Linden var även ansvarig för en amerikansk sajt om Åke Green-fallet, samt den nu nedlagda sajten Pray for Sweden, där han satte upp direkta samband mellan homosexualitet och Katrinakatastrofen i USA.

Nu upptäcker jag att Ron Linden inte legat på latsidan sedan dess. AMOSO har utvecklats till EMASO (Exposing Myths about Sexual Orientation), och sajten har översatts till ett stort antal språk, hittills bland annat franska, polska, thai, albanska och så vidare. Ambitionen verkar vara att komma upp i ett fyrtiotal språk. Det är uppenbart att han har prioriterat språk som talas i länder där homosexella redan har det svårt och lever under förföljelseliknande förhållanden. Jag har ingen aning om översättningarna är vederhäftiga, eller om han bara använt ett översättningsprogram. Det skulle vara intressant om någon som behärskar t.ex. franska eller polska kan bedöma saken.

Innehållet på sidan tycks inte ha förändrats sedan sist, men han har renodlat vinkeln om homosexuella som ett hot mot barnen och framtiden. Jag ska undersöka sidan noggrannare när tillfälle ges.

Etiketter: ,

9 Comments:

Blogger aequinoxia said...

Jag har bara tagit en snabb titt på den franska sidan, men det är inte en maskinöversättningen. Den verkar dock inte vara skriven av någon som har franska som modersmål, då det förekommer en del typiska "utlänningsfel".

tisdag, november 20, 2007 11:42:00 fm  
Anonymous Anonym said...

EMASO, inte EMOSO.

tisdag, november 20, 2007 12:09:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Usch vilket slarv. Ändrar genast, tack.

tisdag, november 20, 2007 12:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

Det är skönt att det finns de som inte tycker att homosexualitet är det värsta som kan drabba deras barn. Stolta föräldrar till homosexuella barn (http://hem.passagen.se/lisep/index.htm) borde ta ett snack med EMASO.

tisdag, november 20, 2007 1:36:00 em  
Anonymous Anonym said...

Haha, paranoia på alla plan. Igen, psykologi, psykologi, psykologi. Budskap kan aldrig skiljas från personerna som hostar upp dem.

"This time it was just a rock but (who knows) next time it might be a bullet. Then, neither the car window, nor our bullet-proof vests (picked up from "Militärlagret" in Landskrona prior to our trip and worn without exception after the mob attack in Umeå; see date August 29 below) might stop a bullet."

tisdag, november 20, 2007 1:45:00 em  
Anonymous Anonym said...

Att människor som Ron Linden kallar sig själva för kristna och sedan ljuger rakt upp i ansiktet är så motbjudande. Jag läste igenom hans beskrivning av sin lilla hatets- roadtrip där han påstår sig blivit attackerad av "homomaffian" :-)

Han skapar sig en bild av händelseförloppet som passar hans egen agenda och stärker hans egna åsikter oavsett vad som verkligen hände.

En så djupt tragisk människa.

tisdag, november 20, 2007 1:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

Världen Idag:
VEM VÄRNAR OM FAMILJEN NÄR KULORNA VINER?
- Homomaffian tvingar hederligt vanligt kristet folk bära skottsäkra västar.
- Ruben Agnarsson: "Inte nog med att RFSL våldtar våra barn, nu ger de sig på föräldrarna också. I det offentliga rummet. Med skattefinansierade handeldvapen."

tisdag, november 20, 2007 7:50:00 em  
Anonymous Anonym said...

Afa eller homolobbyn, vem bryr sig?

Det är väl ingen hemlighet att vänsterextrema är helt otroligt homovänliga. Afa är helt klart en del i homolobbyn. Dom brukar höras i demonstrationer om homosexuellas överrättigheter mot andra. Det var ju precis det som hände mot den aktuella personen.

Sören Andersson kunde till och med förstå personerna som attackerade men samtidigt fördöma den. Väldigt ologiskt sagt. Han verkar gilla att Linden blev attackerad.

Odemokratiska metoder är homolobbyns sätt.

Men du Tor är inte på samma sätt. Det är verkligen trevligt att se.

lördag, november 24, 2007 9:41:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

"Odemokratiska metoder är homolobbyns sätt."

Hur menar du?

söndag, november 25, 2007 12:12:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home