tisdag, januari 08, 2008

Conservapedia, del I

Jag inleder här en serie citat från ConservapediaThe Trustworthy Encyclopedia. Det är ett konservativt och bokstavskristet alternativ till Wikipedia som startade i november 2006. Men som jag tidigare påpekat är det inte politik, teologi eller presidentvalet som intresserar Conservapedias användare mest, utan pikanta detaljer om homosexualitet.

Här kommer del I:

Homosexual Agenda

The homosexual agenda, or homosexual ideology, consists of a set of beliefs and objectives. The ideology and goals, as explained further below, include restricting free speech, obtaining special treatment, distorting science, and interfering with freedom of association.

It is an agenda that gay rights activists set in the late 1980s, in a book called After the Ball, where they laid out a six-point plan for how they could transform the beliefs of ordinary Americans with regard to homosexual behavior — in a decade-long time frame:

"The agenda of homosexual activists is basically to change America from what they perceive as looking down on homosexual behavior, to the affirmation of and societal acceptance of homosexual behavior."


Notera den obligatoriska relativiseringen av den homosexuella "ideologin" till ett trossystem. Högerkristna debattörer är mycket noga med att dra paralleller mellan religion som tankesystem, och sekulära företeelser som atiesm, homosexualitet och evolutionsteori. Jag ska så småningom skriva lite mer omfattande om denna märkliga kristna postmodernism, som i princip går ut på att undergräva och ogiltigförklara fenomen och teorier som de är kritiska mot genom att likna dem vid det fenomen som de själva är representanter för, nämligen religionen. Det är ett märkligt sätt att argumentera, eftersom premissen blir att religonen är en nedvärderande och trovärdighetsminskande faktor...

Notera även att de har hittat en motsvarighet till Sion Vises Protokoll...

Etiketter:

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vadan detta intresse för Conservapedia? Det är ju knappast något nytt, kanske lite nyskapande format men ändå samma gamla galenskaper från högerkristna i USA som har behandlats förut. Varför är dessa knäppgökar intressanta för en svenskspråkig blogg som mest har att oroa sig för svenskspråkiga antigayaktivister?

Vi vet ju redan att det finns uttryck för en enorm åsiktsspridning i USA och att en hel del är absurt, men är det verkligen relevant för vår begränsade scen? Att bemöta antigayretorik universellt i all ära, men detta känns som ett onödigt vidgat fokus.

tisdag, januari 08, 2008 6:32:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Well, du har delvis rätt. Anledningen till att jag tycks vara besatt av Conservapeida är att sajten samlar antigayretoriken på ett unikt sätt. Koncist och tydligt. Det är ingalunda någon obskyr och marginaliserad världsbild som förmedlas. Dessutom hamnar det som cirkulerar på antigayscenen i USA förr eller senare även i Sverige, typ i Världen Idag eller i vissa predikstolar. Så visst har det relevans även för vår begränsade scen. Sist men inte minst är det ganska underhållande.

tisdag, januari 08, 2008 9:07:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag känner igen världsbilden från politiken där höger- och vänsterextremister alltid projicerar sina egna metoder på alla andra. Här är det ju de radikalkristna som kräver särskilda privilegier, motsätter sig yttrandefrihet (porrförbud, konstcensur, etc) och fabricerar "vetenskapliga" fakta (Paul Cameron, etc).

"It takes one to know one", som vi anglofiler brukar säga.

tisdag, januari 08, 2008 9:18:00 em  
Anonymous Anonym said...

Notera hur de går så långt i sin projicering att de måste tillskriva homosexualisterna en bibel. "After the Ball." (Synd bara att det värsta de kunde hitta i den var ett upprop för lika rättigheter.)

tisdag, januari 08, 2008 9:34:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Det är den boken jag avser med "Sion vises protokoll". Den brukar användas så.

tisdag, januari 08, 2008 9:35:00 em  
Anonymous Anonym said...

Oj, sorry, jag är lite opåläst. Påoläst.

onsdag, januari 09, 2008 2:49:00 fm  
Anonymous Anonym said...

OMG vilka konspiratoriska knäppgökar dom verkligen är.

Att dom tror att vi är någon typ av enhetlig otäck "maffia"....the homosexueal agenda...lol.

Min "homosexual agenda" idag är att köpa en ny dammsugare eftersom den gamla är trasig :-)

onsdag, januari 09, 2008 10:28:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home