måndag, januari 07, 2008

Hur tidlösa är högerkristenhetens sanningar?

Varför har Svenska Kyrkan beslutat att välsigna partnerskap, och att det kan ske inne i kyrkan? För Världen Idag-skribenten Erika Cyrillus är svaret enkelt: För att få upp antalet kyrkliga vigslar när allt fler väljer att gifta sig borgerligt. Hon menar att kyrkan utnyttjar homosexuella för ett billigt PR-trick.

Relevant kyrka står fast vid tidlös sanning, är rubriken på artikeln. "Det som surrar högst i luften kan plötsligt te sig sant", skriver hon vidare. Ja just det, den allt tolerantare hållningen mot homosexualitet är en fluga, ett utslag av tidsandan, en övergående parentes i historien. Det är det vanliga snacket från Världen Idag. Frågan är vilken tidlös sanning om homosexualitet det är hon vill att kyrkan ska stå fast vid? Hur långt tillbaka i tiden vill hon vrida klockan när det gäller homosexuella? Anser hon över huvud taget inte att kyrkan och kristenheten har något att göra upp med när det gäller homosexualitet och förhållandet till homosexuella? Hur tidlös är den kristna sanningen om homosexualitet egentligen?

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Man önskar man kunde få höra vad historiens alla homosexuella präster, biskopar, påvar etc. har att säga i frågan. Om det är någons bibeltolkning som är relevant i frågan torde det vara deras.

måndag, januari 07, 2008 3:07:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home