onsdag, januari 02, 2008

Om hysterin kring Gardells doktorshatt

Läs gärna signaturen Björns ihärdiga och tålmodiga argumenterande på Dagenredaktören Elisabeth Sandlunds blogg, angående Jonas Gardells utnämning till teologie hedersdoktor i Lund. Hundra mot en. Det är den största samling "Jag har inget emot homosexuella, men...", jag nånsin sett. Bra, Björn!

Det börjar i inlägget Höjda ögonbryn, och fortsätter och intensifieras i inlägget Mer om Gardell.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Heja Björn!!!

onsdag, januari 02, 2008 2:03:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tack Tor, Tack Zem. Jag kämpade på med mina synpunkter och min bild som en liten iller i sant underläge.

Nu när jag läser igenom inläggen igen ser jag att jag är den enda av debatörerna som kom ihåg att visa god ton genom att önska God Jul. Det lilla enkla och kristna budskapet återmedlades inte genom en enda av Dagens debatörer till mig.

Det om något visar vilken otrolig ilska, bitterhet och vilken oförsoning som finns bland de bokstavskristna i frågor som berör homosexualitet.

Jag blir inte arg, bara nedstämd och stundoms förtvivlad för vi är ju alla människor och har så mycket mer som förenar oss än vad som skiljer oss åt i det enkla faktumet.

Om dom bara kunde se detta....

fredag, januari 04, 2008 5:03:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag noterar också att (f.n.) 38% av de svarande på Dagens fråga idag "Hur förebygger man bäst hatbrott mot homosexuella?" valt svarsalternativet "Det är ingen viktig fråga". Vad finns att tillägga...

söndag, januari 06, 2008 7:48:00 em  
Anonymous Anonym said...

Reb, med det inte sagt att läsarna tycker homosexuella är något som är viktigt eller ej utan att brott mot homosexuella är oviktigt (vilket för övrigt är rätt skrämmande i sig)Jag står fast vid min synpunkt om att främst boksatavs kristna är förlamade i sitt oproportioneligt stora intresse för oss homosexuella.

måndag, januari 07, 2008 11:06:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home