måndag, januari 14, 2008

Självmål om religiös extremism på Världen Idag

Det är omöjligt och gagnlöst att förhandla och umgås med muslimer, eftersom islam per deifinition är en extremistisk och lögnaktig religion. Det är kontentan av Mats Tunehags ledare i dagens Världen Idag, som har den subtila rubriken Kan man vara moderat nazist?

Ska det kunna finnas moderata muslimer så måste det finnas en moderat islam. Men finns det? Nej, inte om man vill hålla fast vid Koranen och Muhammed. Då måste radikala omtolkningar ske och man måste ta avstånd från vissa av Muhammeds ord och handlingar.

Vad Tunehag inte låtsas om, är att det är precis likadant med kristendomen och Bibeln. Vi ser varje dag hur kristenheten läser Bibeln med ena ögat stängt och tolkar texterna utifrån privata åsikter och ståndpunkter. Vissa uttolkare lyfter upp Mose lag, medan andra sätter den inom parentes. En de skriver vissa av Paulus ord på plakat (eller klistermärken), medan andra förklarar bort dem. Se hur nattvardssynen skiljer sig mellan katolicismen och pingströrelsen. Se hur synen på kvinnopräster skiljer sig inom världslutherismen. Kristenheten påstår sig stå för den enda sanningen. Man kan fråga sig vilken av sanningarna som avses...

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Intressant också att han inte vet vad "jihad" har för egentlig betydelse. Eller så vet han det men struntar i det. Vad vet jag om vad han vet och inte vet..

måndag, januari 14, 2008 2:02:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jihad=heligt krig mot otrogna. Finns ett mindre jihad(inte lika viktig enligt Muhammad)och det är en kamp inom sig själv.

Så Smitz, "egentlig betydelse" är fel skrivet.

tisdag, januari 22, 2008 11:28:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home