tisdag, januari 08, 2008

Världen Idag rekryterar riksdagsledamöter

Världen Idag får i vår två nya medarbetare som skall skriva kommentarer på ledarsidan: riksdagsledamöterna Staffan Danielsson (c) och Eva Johnsson (kd).

Staffan Danielsson är lantbrukare och riksdagsledamot sedan 2004. Han var i somras en av medundertecknarna till DN-artikeln "Ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel", som jag berörde i texten Äktenskapet del 93872. På sin blogg kommenterar han själv den uppståndelse som artikeln orsakade. Annars är Danielsson mest engagerad i försvars- och jordbruksfrågor.

Eva Johnsson är grundskolelärare och valdes in i Riksdagen 2006, där hon sitter i Socialförsäkringsutskottet och Utbildningsutskottet. Jag har skrivit om henne när hon debatterade äktenskapet med Thomas Tobé (m) i radion, och när hon ifrågasatte att In hate we trust-utställningen skulle visas för skolungdomar. Här ligger hennes samlade artiklar.

Frågan om könsneutral äktenskapsbalk kommer allt närmare, så det är ingen slump att Världen Idag knyter till sig två politiker som brinner för denna fråga. Och med tanke på att tidningens eget förtroendekapital i frågan är lika med noll, är det klokt att rekrytera medarbetare som inte är fullt så komprometterade.

Mer läsning:

Eva Johnssons riksdagssida
Eva Johnssons kd-sida
Staffan Danielssons riksdagssida
Staffan Danielssons blogg

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Intressant att dom vill göra sig till språkrör för Lives Ord genom deras majoritets ägda tidning Världen igår...hmm. Detta kräver lite mera grundläggande analyser. I will be back :-)

onsdag, januari 09, 2008 10:33:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home