torsdag, januari 24, 2008

Ytterligare en ickeforskare hedersdoktor

Bill Gates utses till hedersdoktor vid Karolinska Institutet, läser jag i Dagen. Men jag har hittills inte sett några indignerade inlägg som beklagar utmärkelsen med hänvisning till att han inte har skrivit någon doktorsavhandling. Just den bristande forskningsbakgrunden var ju ett av huvudskälen till att Jonas Gardells hederspromovering ogillades så skarpt. Men det är väl bara en tidsfråga. Eller...?

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Precis, varför ondgör sig inte Dagen och Livets ord, genom deras majoritetsägda skräpblaska Världen igår nu? :-) lol

lördag, januari 26, 2008 9:26:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag anser också att det är ganska olyckligt att det skrivs om en sådan sak bara för att Gardell råkar vara homosexuell, om det är det som är fallet. Jag vet inte vad den personen som skrev hade för tankar med det hela. Dock kan man kanske inte vara så petig att anse att om man uppmärksammar ett fall så måste man uppmärksamma alla... Det gör aldrig nyheterna eller övrig media, varför man ställer detta krav på specifika tidningar förstår jag inte. Men som sagt var så var det olyckligt om man valde att skriva om Gardells hedersdoktorskap bara för att han är homosexuell. Då hade det varit bättre att i allmänna ordalag anse att många utses till hedersdoktorer utan vettig anledning.

måndag, januari 28, 2008 11:06:00 fm  
Blogger swYck said...

Gardell blev ju trots allt hedersdoktor i teologi, som väl ligger tidningen närmare än Gates hedersdoktor i (troligen) medicin...

tisdag, februari 05, 2008 8:32:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home