tisdag, februari 26, 2008

Antigayaktivismen når nya groteska höjder

Homosexuella för AIDS vidare då de slickar varandra i röv-hålet.
Vad sysslar de mera med? Kolla på:

www.amoso.se

Tyck illa om homosexualitet
inte om den homosexuelle själv

Ett kort med denna text föll ur paketet när en sexårig pojke i Göteborg öppnade en födelsedagspresent härförleden, skriver GT idag. Det betyder att AMOSO-mannen Ron Linden (a.k.a. Ronnie Lindén) är tillbaka. (AMOSO står för Avslöjande av myter om sexuell orientering). Han blev riksbekant hösten 2006 med sin landsomfattande turné, som gick ut på att han parkerade sin bil vid McDonaldsrestauranger o.dyl. i olika städer och delade ut antihomosexuella skrifter och filmer, som bland annat handlar om pedofili och rövslickande. För några månader sedan rapporterade jag om att han håller på att översätta sin Amoso-sajt till ett tjugotal språk. I internationella sammanhang kallar han sajten EMASO.

Nu kan det förstås vara någon annan än Linden som ligger bakom leksakskorten. Det kan t.ex. vara någon som sympatiserar med hans sak, och som vill att människor ska gå in på sajten och läsa mer. Men mönstret känns igen. Lindens aktivism har nämligen hittills kännetecknats just av följande:

  • Explicita och groteska sexskildringar. I videon på Amoso-sidan börjar han nästan genast med en lång utläggning om hur bögar slickar röv. Det är för övrigt mycket vanligt att manliga antihomoaktivster är analfixerade i sin retorik.

  • Att rikta sig till föräldrar (och även mor-/farföräldrar) för att skapa oro, rädsla och äckel inför eventualiteten att deras barn skulle vara homosexuella.

  • Att rikta sig till föräldrar till pojkar. Kortet bifogades med en leksak som traditionellt är avsedd för just pojkar. Kvinnlig homosexualitet är Linden inte lika intresserad av (förmodligen för att han inte har hittat lika smaskiga lesbiska sexskildringar).

Det ska bli intressant att få se hur saken utvecklar sig. Tilltaget lär inte få något stöd från den kristna pressen, eftersom det knappast kan betraktas vara lämpligt att bifoga information om att slicka röv i leksaker till småbarn. Fast det allvarligaste är förstås inte den sexuella aspekten av kortet, utan att det innehåller generaliserande och demoniserande propaganda riktad mot en viss grupp av människor.

Andra texter om Amoso och Ron Linden.

Uppdatering 27/2

Som mycket riktigt påpekades i en kommentar, är uppgifterna på kortet dessutom felaktiga. HIV smittar i regel inte genom anal-orala kontakter.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Dessutom är det fel i sak. Det är nästan omöjligt att överföra HIV genom rimming. Bögexperten med fejkad PhD borde veta detta.

tisdag, februari 26, 2008 7:19:00 em  
Anonymous Anonym said...

Den detalj och inlevelserikedomen som RL kägger ner på beskrivning av "homosex" tycker jag tyder på en underliggande, (och undertryckt önskan?), föreställning om att ha sex med andra män.

Det finns undersökningar som antyder att homofobi har med irrationell rädsla för sexuell upphetsning av tanken på sex med någon av samma kön att göra.

Hur ska man annars förklara en så enveten förföljelse av homosexuella, religiös övertygelse eller en ideologisk övertygelse, det låter faktiskt mer långsökt än en teori som utgår från att homofobi egentligen är en irrationell rädsla för den egna sexualiteten.

tisdag, februari 26, 2008 7:59:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

aqurette
Naturligtvis. Den uppenbara felaktigheten förbisåg jag. Lyfter upp det i en uppdatering.

Sanna
Det finns säkert en sådan möjlighet, men jag tror inte att det är en regel. Det skulle vara alldeles för enkelt...

tisdag, februari 26, 2008 9:22:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker det är olyckligt att springa Lindéns ärenden genom att kalla vissa sexuella aktiviteter "groteskt". Det är absurt att uttala sig normativt om något så osynligt som sexuella tekniker. Vi har precis börjat vänja oss vid tanken på att analsex sker i var och varannan heterosexuell säng. Varför inte vara öppna för att rövslickeri inte är ett tabu i folkdjupet? (Och om det är så har nog folk bara experimenterat lite för lite här i livet.)

tisdag, februari 26, 2008 9:49:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tor: "Det skulle vara alldeles för enkelt..."

Occams rakblad? ;)

Men vad finns det för annars logisk förklaring till sådan hatpropaganda som han kör med? Nästan som han överkompenserar för nåt.
En blanding av sexualitets rädsla och självförakt för dom fantasier, inre önskan, han har.

Nån som kollat om han gått genom Exodus programmet?

tisdag, februari 26, 2008 10:30:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag räds inte enkla förklaringsmodeller, och som jag påpekade stämmer säkert "den som sa det han var det"-logiken i en del fall. Under de senaste åren har t.ex. flera konservativa politiker i USA avslöjats med byxorna nere...

onsdag, februari 27, 2008 8:22:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home