måndag, februari 04, 2008

Homosexuella är samhällets fiender i Världen Idags krigsretorik

Amerikanska antigayatkivister har länge använt ren krigsretorik i sina kampanjer och pamfletter. Kampen mot homosexuellas rättigheter anses vara ett "cultural war", och här ingår motstånd mot alla typ av förbättringar – allt från partnerskap och sjukförsäkringsförmåner, till äktenskap och adoption. Det är ytterst tvivelaktigt att använda kriget som metafor för politisk debatt och det uppenbara syftet är förstås att skapa en hotbild, där motståndarsidan utropas till fiender. Konsekvensen av krisgsretoriken blir således att homosexuella utmålas som samhällets fiender.

Det handlar också om att försöka snedvrida debatten. Högerkristenheten utmålar sig som offer – den angripna sidan i konflikten, medan de homosexuella framställs som den aggressiva angriparen. Men som vi vet förhåller det sig inte så. För vilka är det som genom århundradena har angripit, terroriserat och förföljt homosexuella (om vi nu ska använda oss av den olyckliga krigsretoriken)? Och vilka är det som tvingats acceptera demoniserande propaganda och förtryck? Det är först på de senaste trettio åren homosexuella på allvar har lyckats försvara sig mot högerkristenhetens och det konservativa samhällets attacker och nedrigheter. Det säger åtskilligt om antigayaktivisterna när de utmålar en kamp för lika rättigheter som ett aggressivt angreppskrig.

Jag har noterat att Världen Idag på sista tiden i allt högre utsträckning har anammat sina amerikanska förebilders krigsretorik, och det mest renodlade exemplet är dagens ledare av Carin Stenström: Dags för motattack. Här förklarar hon att Sverige är ett land på väg mot undergång, och att motåtgärder är akuta. Laddade signalord som hot, överlevnad, destruktivitet och utrotning används på ett mycket välkalkylerat och utstuderat sätt för att utmåla sig som offer. Och slutklämmen är inte dålig:

Det är dags för en konstruktivitetens revolt. Det är dags för en motattack mot den destruktiva minoritet som terroriserar och deformerar samhället. Vem vågar ställa sig i spetsen?


Här ska jag understryka att Stenström med "destruktiva minoritet" inte (just denna gången) avser endast de homosexuella. Men de ingår otvetydligen i denna minoritet, och är alltså i Världen Idags retorik lika med samhällets fiender. I alla fall om de har fräckheten att ta plats i samhället på samma villkor som de heterosexuella. Jag vill också understryka att jag tycker att det är viktigt att med alla till buds stående medel agera mot spridning av könssjukdomar (vilket artikeln också handlar om). Men att som Stenström blanda ihop denna viktiga kamp med kampen mot homorörelsen, är en allvarlig och kontraproduktiv blunder.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Carin Stenströms hetsande och hatblossande retorik är riktigt otäck.

Att hon fortfarande väljer att företräda Livets Ords majoritetsägda propagandaorgan av stinkande lögner säger ju lite om vilken obefintlig kredibilitet som kan tillmätas henne.

måndag, februari 04, 2008 12:01:00 em  
Anonymous Anonym said...

"Destruktiviteten är det politiskt korrekta."

"Svenska politiker, alla kategorier, är fångade av destruktiviteten, de har förlorat förmågan att tänka efter, de har förlorat förmågan att säga: stopp. De vet att straffet för en sådan reaktion kan bli hård: hatbrev och hatangrepp i media, offentligt förlöjligande och allmän vanära. Den som ser destruktiviteten väljer att hålla tyst, allt medan grundvalarna för vår överlevnad undermineras."

Har hon frågat dessa politiker om det är rädsla som är deras drivkraft? Skulle hon tro dem när de säger att de inte är rädda för utveckling? Tror hon verkligen att en majoritet upprätthålls av att alla går omkring och är rädda för de ska avslöja varandras EGENTLIGA åsikter? (Alla VET ju att alla EGENTLIGEN tycker homosexuella är äckliga, egentligen, eller hur?)
Det finns platser för de som lider av Stenströms panik över att tiden går, t.ex. i Pennsylvania.

måndag, februari 04, 2008 12:33:00 em  
Anonymous Anonym said...

Precis TP. De bokstavskristna är hycklare som vill ge sken av att alla egentligen ogillar homos men inte vågar säga det för då är man inte "politiskt korrekt".

Man vill polarisera samhället och utgår från att just dom har opinionen med sig men att media/politiker inte riktigt förstår det :-)

Sedan hamnar dom snabbt i sina konpspiratoriska tankemönster efterdom om nu hela svenska folket tycker som dom gör, varför syns det då inte? Måste finnas någon mörk otäck homomaffia här :-)

Redaktören Thomas Österberg på Dagen skrev en artikel här: http://www.dagen.se/dagen/ViewKronikor.aspx?KronikorID=31&article=148396

Där han säger sig företräda Svenska folkets opinion i frågan om att förbjuda homosexuella att ingå äktenskap. Han säger "så vet alla att åsiktsläget i befolkningen dock ser betydligt annorlunda ut." och menar att alla i hans umgängeskrets är emot homosexuella äktenskap och homosexuella generellt men får det till att alla i Sverige är emot det.....

Några dagar senare visade SIFO att Svenskarna inte är på hans sida. 70% stödjer istället lika rätt.

Där kristen fundamentalism går in går heder, sans och ärlighet snabbt ut.

Thomas Österberg för övrigt fick ett email från mig där jag ställde mig undrande till hur just han kunde tolka Svenska folkviljan och varför det då blivit så fel men han bemödade sig inte svara.

måndag, februari 04, 2008 12:58:00 em  
Anonymous Anonym said...

Den politiker, oavsett parti, som inte har hälsosam respekt, (rädsla?), för vad drygt 70% av Svenska befolkningen har för åsikt i en viss frågan är "political suicidal".

måndag, februari 04, 2008 3:45:00 em  
Anonymous Anonym said...

Men de måste ju mena att den där rädslan för politisk inkorrekthet gäller folket i stort, inte bara ryggradslösa politiker, eftersom de gång på gång hävdar att homosexuella inte har något stöd för sin sak i "folkdjupet". (Önsketänkandets sankmark.)
Vanligt hederligt (ariskt) folk i stugorna gillar inte analsex och glitter och att göra sig till på gator och torg och allt det där du vet.

måndag, februari 04, 2008 6:19:00 em  
Anonymous Anonym said...

Carin Stenström har antagligen läst Samuel P Huntington. Det blir lätt fel då.

/Kalle

tisdag, februari 05, 2008 9:45:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home