onsdag, mars 05, 2008

Stenström uppmanar till bojkott efter Jesusteckning

Carin Stenström uppmanar i dagens Världen Idag till bojkott av Östgöta Corren, efter att tidningen publicerat en bild av en "kränkt Jesus". Kränktkarusellen snurrar vidare. Jag orkar snart inte bry mig längre.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sen slutsatsen har jag gjort sedan ett tag tillbaka, fast då gällande dina bloggtexter =0)

onsdag, mars 05, 2008 10:22:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Säger du det ja. Du må tro att jag sätter stort värde vid svepande kommentarer. Särskilt anonyma.

onsdag, mars 05, 2008 10:30:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Denna kvinna har ju tappat all relation till verkligheten....vem ska vi bojkotta denna gång?

fredag, mars 07, 2008 11:10:00 em  
Anonymous Anonym said...

Som ni säkert vet har Pingstkyrkan i Hässleholm avbokat uthyrning av sin lokal till ett föredrag av transvetiten Claes Schmidt-Claes Lundh. De försöker förklara sig idag i Expressen på debattsidan där.

Jag tycker givetvis Pingstkyrkan har fel i sak. Men till sist är det ju de som avgör vilka som ska få hålla möten i sina lokaler.

Precis som IOGT-NTO har rätt att välja vilka som ska få bli medlemmar i föreningen.

Hittills har jag inte läst att några av de högerkristna som gastade om IOGT-s "förfärliga censur" av Green nu protesterar och kallar det hemsk censur när Pingstkyrkan säger nej till Schmidt-Lundh som föredragshållare.

Inget av det är censur. Inget av det kränker någon grundlagsreglerad yttrandefrihet. Av samma orsak har en tidning rätt att vägra publicera en debattartikel som den tycker är ointressant eller kränkande mot någon. Inte heller det är censur. Att dra in statliga bidrag till vissa föreningar för att de inte följer demokratiska värderingar är inte heller censur.

Hade vi haft en ovillkorlig rätt att publicera allt överallt hade jag kunna kräva att få publicera folkpartiaffischer på alla väggar hemma hos Lars Ohly och när han sagt nej kallat det cencur. Så fungerar som bekant inte ett samhälle.

Censur är att staten med hot om böter och fängelse hindrar människor att via egna pengar göra material för utdelning till andra om vad de tycker. Alltså som det fungerar i diktaturer.

Det som censurerar vissa uttalanden i vissa situationer i Sverige är hetslagen, lagar mot förolämpning och sekretessregler. Inget annat.

Bengt Held

söndag, mars 09, 2008 7:05:00 em  
Blogger Luka(s) said...

Samt, icke att förglömma, förbudet mot förtal och mened.
Och all censur av den typen av informationsspridning som kan innebära högförräderi, spioneri, företagsspionage, upphovsrättsbrott och barnpornografibrott mm.

Fast ofta brukar man säga att den enda censur Sverige har är filmcensuren. Eftersom censur, i egentlig mening, är när staten förhandsgranskar material i medier eller kommunikation och förbjuder visning av hela materialet eller delar av det.

Förbuden mot hets mm är alltså inte censur. Däremot är det en typ av inskränkning i yttrandefriheten.

måndag, mars 10, 2008 10:29:00 em  
Anonymous Anonym said...

"Kränkt" är som jag förstår ett för-modernt, till och med anti-Modernt sätt att argumentera mot Moderniteten:

Jämlik, Symmetrisk, ibland också Motsatt.

Jag tycker i det sammanhanget att redaktören Majzemba (???) och hans olika kampanjer genom åren, för, med och mot Roms social-politik blir intressanta...

måndag, mars 24, 2008 9:45:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home