fredag, april 25, 2008

Radiotips: Noa och Alex i P1

Idag den 25 april sänder P1:s Människor och Tro (som jag har haft glädjen att jobba med) ett reportage om Noa och Alex Resare (som jag haft glädjen att bli bekant med, bl.a. genom den här bloggen).

Innanför och utanför den kyrkliga gemenskapen. Reportage av Torbjörn Bergström om Noa och Olivia som gifte sig som man och kvinna men som efter en könskorrigering blev paret Noa och Alex. En stor omställning som också innebar att de inte längre var välkomna i sin församling.

Jag ska inte avslöja mer om deras berättelse här och nu – den är mycket fascierande, gripande och inspirerande.

Programmet sänds i P1 14.03, med repris på lördag klockan 17. Det ligger därefter i 30-dagarsarkivet fram till slutet av maj.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Alla människor har en tro även ateister eller vad du vill tro på. Men frågan är följer man Bibeln. Så detta program är så som det heter Människor och tro, men det är inte GUDs ord som predikas där. Ej heller så predikas GUDs ord i Sveriges frikyrkor eller församlingar till 99.5% i nuvarande dagens Sverige. Så som du säkert har konstaterat så är Sverige världens mest och snabbast avkristnade land, och detta är också helt enligt Jesu kristi ord, som talade om ( Att skall människosonen finna några troende kvar på jorden när han återvänder?),,,,,,,,,,,,, Personligen så tror jag inte att det finns mera än högst tiotusen äkta fälsta som bor kvar i Sverige. Jag har märkt att du ständigt skriver om tidningen Världen idag, och frimuraretidningen Dagen, En stilla undran hur tror du det kommer att bli för er homosexuella när alla kristna är utrotade eller har emigrerat från Sverige. Och muslimerna som snart är i barnafödandemajoritet och när nu dessa i en nära framtid inför Sharia lagar i landet vi minns som Sverige. Vänliga hälsningar från Emigranten JIMMY HENRIKSSON HÖJE.

lördag, april 26, 2008 6:55:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jimmy:
Vad gäller synen på homosexuella finns det ingen skillnad mellan dem du kallar "äkta frälsta" kristna och islamister som förfäktar sharialagar, så frågan du ställer till Tor är smått absurt.

lördag, april 26, 2008 7:21:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Sharialagar enligt koranen eller bibeln är väl som att välja mellan kolare eller pest för en homosexuell, och inget av dem är eftersträvansvärt ur ett frihetsideoligiskt perspektiv för nån annan heller.

Samhälleliga lagar och förordningar ska baseras på konsekvensetisk grund, inte på pliktetisk grund.

söndag, april 27, 2008 2:33:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Jag håller med Aqurette och Sanna. Jimmy Henriksson Höje, du borde förbereda dig på hur du ska svara på den yttersta dagen, när Jesus frågar dig hur i hela fridens namn du kunde tolka hans ord så, att du motarbetade och bekämpade kärleken... Lycka till!

söndag, april 27, 2008 7:37:00 em  
Anonymous Anonym said...

"Vänliga hälsningar från Emigranten JIMMY HENRIKSSON HÖJE."

Vilket land ska du som bokstavskristen emigrera till (kanske söka asyl dessutom eftersom det tydligen pågår en "utrotning" av kristna här) om man får fråga?

Nederländerna?
Iran?
Kuba?
Vatikanstaten?

Jag är ärligt nyfiken.

Bengt Held

söndag, april 27, 2008 10:11:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home