onsdag, maj 28, 2008

Återseende i Världen Idag

Uppdaterad den 18 oktober 2008

Det var ett kärt återseende i Världen Idag förra måndagen, då ingen mindre än Hans-Göran Björk intervjuades inför sin 50-årsdag (som förresten infaller idag, gratulerar!).

Han var tidningens näringslivsredaktör och ingick tillsammans med Carin Stenström, Mats Tunehag och Ruben Agnarsson i redaktionsledningen fram till i februari förra året. Jag skrev om hans sorti från tidningen i inlägget Kris i Världen Idags redaktionsledning, där det också finns länkar till kommentarer på några av hans värsta texter. Björk profilerade sig under sin tid som en av tidningens främste antihomosexuella ideologer, och nådde väl någon form av höjdpunkt när han efter tsunamin påpekade att "[d]et Green varnat för i sin predikan kan ske när det normala i Guds natur och skapelse byts ut mot något som strider mot Guds vilja". Han har även kallat charlatanforskaren och historierevisionisten Paul Cameron för "budbärare och sanningssägare".

Idag är Hans-Göran Björk ersatt av Siewert Öholm, som har en mera varsam och intellektuell hållning i homofrågor.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tor

"Idag är Hans-Göran Björk ersatt av Siewert Öholm, som har en mera varsam och intellektuell hållning i homofrågor."

:-) Nåja, allting är ju relativt. Varsam och intellektuell är inte de första orden jag skulle använda om Öholm som anklagat SvT för att göra "homosexpropaganda".

Jag kan förresten, eftersom vi tidigare här på bloggen hade en debatt om det, hänvisa till en artikel om vad vanligt folk i Californien tycker om en könsneutral äktenskapsalg eftersom högsta domstolens utlåtande.

För första gången någonsin är det nu en majoritet där för en könsneutral äktenskapslag enligt en ny opinionsmätning.

"The poll found that 51 percent of respondents backed legalizing same-sex marriage and 42 percent opposed it, DiCamillo said."

Hela nyhetsartikeln på USA-gaysiten Planetout.

http://www.planetout.com/news/article.html?date=2008/05/28/3

Bengt Held

torsdag, maj 29, 2008 11:27:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Ja, allt är relativt. Men förändringen är påtaglig. Med Öholm på Björks stol har de konspiratoriska och tarvliga påhoppen blivit färre.

Glädjande nyheter från Förenta Staterna!

torsdag, maj 29, 2008 11:32:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Off topic, men Siewert Öholm skrev den kanske roligaste texten i Dagen någonsin, hans famösa "Gustav Vasa gråter!" krönika. Den blev mystiskt nog aldrig arkiverad på Dagens hemsida, och förutom några citat finns den tyvärr inte kvar på nätet. Synd, det var ett mindre mästerverk.

torsdag, maj 29, 2008 9:21:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home