tisdag, maj 13, 2008

Tävling: Sätt bildtext till bilden!

Förra inlägget innehöll en bild av några män som försöker sabotera motorn till buss. I bussen satt ett sextiotal människor fångade, som skulle delta i den första offentliga demonstration för homosexuellas mänskliga rättigheter i Moldavien men bussen stormades av en mobb, som skrek invektiv, sparkade på bussen, samt hotade dem som satt därinne. Försöket att sabotera motorn ingick i aktionen.

Efter att pridedeltagarna hade överlämnat allt sitt kampanjmaterial till två delegater från mobben, samt destruerat de statsfientliga regnbågsballongerna, upplöstes blockaden och bussen kunde lämna platsen.

Signaturen Anonym blev uppenbarligen kränkt av den bildtext jag satt till bilden, och uttryckte i en kommentar följande missnöje:

Anonym sa...
Bildtexten är ju löjlig, eller kanske ska den vara rolig, ha ha, vad rolig den var - suck...

"Trots att de var heterosexuella, lyckades de inte förstöra bussens motor."


Därför lämnar jag härmed ordet fritt. Jag ber de ärade bloggläsarna att inkomma med förslag på bildtext – eller varför inte flera? Låt kreativiteten flöda! Vad föreställer bilden? Hur går snacket bland männen? Särskilt intresserad är jag förstås av signaturen Anonyms förslag. Om det kommer tillräckligt bra bildtexter kommer jag överväga att utlysa någon form av belöning.


???? ??????? ?? ???????????? ??? ??? ????????
.

27 Comments:

Anonymous Anonym said...

– I'm sure I put my lube back here.

:-)

tisdag, maj 13, 2008 8:52:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

- Vad sa du? Hällde du pilsner i tanken?

- Ja det stod ju det på locket: "ÖL"...

- Nåja, det ska väl stoppa dem tillräckligt länge för att vi ska kunna panga ballongerna.

tisdag, maj 13, 2008 8:58:00 em  
Anonymous Anonym said...

Inte heller motorn fick komma ut ur skåpet.

tisdag, maj 13, 2008 9:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

-Är det där sånt däringa darkroom som det sägs de har på bögdiscon i det dekadanta väst?
-Vet inte, men har de verkligen sånt på bussar också?

Bengt Held

tisdag, maj 13, 2008 9:52:00 em  
Anonymous Anonym said...

Det där orangea nere till vänster kanske är rätt homo-demon. Är prästen här än?

tisdag, maj 13, 2008 10:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

Som den journalist du är kunde man ju tänka sig en bildtext i stil med "En mobb stannade bussen med deltagare på väg till en Prideparad." Men det kanske är för mkt begärt att undanbe sig ironi i ett irriterat inlägg, vad vet jag
=0)

tisdag, maj 13, 2008 11:18:00 em  
Blogger Unknown said...

Är man för seriös får man som man förtjänar magsår. Jag tyckte Tors text var otroligt lustig och klockren, och fick mig ett skratta när jag såg den. Det faktum att de inte lyckades förstöra bussens motor visar för mig att folkmassans beståndsdelar inte hade alla indianer i kanoten så att säga.

Om jag fick bestämma skulle därför Tor få "belöningen".

Tack för en bra blog för övrigt, det är den enda blog jag aldrig missar ett inlägg i.

onsdag, maj 14, 2008 12:15:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Tja, Tor.
Några av förslagen kanske blev lite väl sjuk humor, men håll till godo i alla fall....Du får väl censurera om du tycker det blev alltför grovt


1.
"Undrar vad det här är för en bögmackapär ?"

2.
"...och det här är en en av dom perversa jävlarnas mest typiska sexleksaker..."

3.
...och om man drar lite i den här vajern så kommer det in bränsle och då låter det brumm-brumm ur avgasröret....

4.
....och en sån här har ni väl aldrig sett förr....nä visste väl det...här ser ni beviset för att dom kommer från en annan planet...

5.
..kan du räcka mig skiftnyckeln, den här vill jag ha i min Moskvitch...

6.
TÄNDSTIFT, LUFTFILTER, PACKNINGAR, SLANGAR !!!
BARA 5 RUBEL STYCK !!!!! SJÄLVPLOCK !!!!!
KOM OCH KÖP !!!!

7.
Gud ?
Är du här ?
Vi behöver hjälp att mota bort når bögar!

8
Tyvärr har vi varken gaskammare eller krematorier I moldova, men här kanske vi kan steka några av dom i alla fall.

9.
Luftföroreningarna från den här motorn är en fis i rymden jämfört med den andliga föroreningen som kommer från passagerarna, några frågor ?

10
....och kolven åker fram och tillbaka här inne i en cylinder.
-HU-
Därför bör vi äkta kristna bör satsa på wankelmotorer....

onsdag, maj 14, 2008 12:21:00 fm  
Anonymous Anonym said...

- Okej grabbar, hur många bögar krävs det för att byta tändstift?

- Ingen, det är butch-göra.

onsdag, maj 14, 2008 7:21:00 fm  
Anonymous Anonym said...

SJälvklart är det humor när man skojar om meningsmotståndare... Görs det åt andra hållet heter det istället "Antigayretorik"... Ja ni, jag skrattar verkligen på mig, så kul var det...

onsdag, maj 14, 2008 8:16:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Anonym, precis som Jesus var "sann Gud och sann människa" är jag "sann journalist och sann människa". Särskilt på bloggen tillåter jag mig att uttrycka indignation över vidriga övergrepp på förtryckta människors rätt att demonstrera för sina mänskliga rättigheter. Det RIKTIGT komiska i det här fallet, är inte att jag tillåter mig att skämta om männen som attackerade bussen, utan ditt desperata skygglappsbeteende och vägran att erkänna det allvarliga i händelserna i Moldavien. Stort tack för att du bjuder på det så generöst!

onsdag, maj 14, 2008 9:22:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Anonym

"SJälvklart är det humor när man skojar om meningsmotståndare... Görs det åt andra hållet heter det istället "Antigayretorik".."

Ännu har vissa här tydligen inte fattat skillnaden mellan att ironisera över, demonstera emot, kritisera en grupp för dess EGENSKAPER (som svarta och homosexuella) och en annan grupp för dess ÅSIKTER (som rasister och homofober).

Det kan vara kränkande att göra en film med elaka skämt om judar. Betyder det att Mel Brooks, själv jude, på 1980-talet gjorde fel som gjorde en delvis elak skämtfilm om nazister, Det våras för Hitler. Nej, han raljerade om de som spred hatpropaganda mot judar.

Antihomofobretorik och antirasistretorik är alltså inte fel. Tvärtom. Alternativet är ju att inte säga emot intoleransen.

Bengt Held

onsdag, maj 14, 2008 9:52:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Det är stor skillnad mellan att skämta om andra "ovanifrån" och att göra det "underifrån". Bögskämt förstärker stereotyper och bidrar till att utmåla homosexuella som avvikande. Men skämt om heterosexuella snarare utmanar stereotyper -- vilket väl Tors bildtext är ett exempel på. Jag, som är straight, har svårt att föreställa mig något heteroskämt som skulle få mig att känna mig kränkt eller sårad. Det finns liksom ingen som på allvar ifrågasätter mig pga min heterosexualitet, så vad har jag att frukta. Att dra ett skämt om rädda homosexuella som gömmer sig i bussar vore en helt annan sak än att skämta om antigayaktivisterna som står utanför bussen.

Fredrik Ivarsson

onsdag, maj 14, 2008 10:02:00 fm  
Blogger Leif Ekstedt said...

Som sagt: om 20 år kommer ingen komma på taken att paradera för att man är homosexuell/lesbisk. Det är en accepterad variation i vår Herres hage.
Så länge Pridefestivalerna är aktuella innebär ju det att HBT-folket känner sig i underläge. Släpp det!

onsdag, maj 14, 2008 10:14:00 fm  
Anonymous Anonym said...

På tal om skämt och gayparader i Östeuropa.

Det här är inte något skämt men hade enkelt kunnat varit det för några år sedan.

Boris Johnsson, Londons nyvalde konservative borgmästare berättar att han i solidaritet med ryska bögar och lesbiska ska delta vid den av ryska myndigheter olagligförklare gayparaden senare i år.

För 10 år sedan var konservativa Tory i Storbritannien Västeuropas mest konservativa och homofientliga högerparti. Partiet var då emot att tillåta homosexuella att jobba i försvaret (de hänvisade bissart nog till att folk som ogillade homosexuella skulle skyddas från att ofrivlligt bo nära homosexuella), de var emot lagar som skyddar bögar och lesbiska inom arbetsmarknaden, de var för lagen som förbjöd skolor att ge positiv information om homosexuella relationer etc.

Idag åker en av deras mest kända politiker till en olaglig gayparad i Moskva. Med stöd av deras nye partiordförande Cameron som precis som Reinfeldt i Sverige försöker göra högern HBT-vänlig. Sedan är det nog någon konservativ Tory-greve på någon herrgård som förtvivlas av Johnssons resa men det är en annan sak.

Europas förändras onekligen nu.

Bengt Held

onsdag, maj 14, 2008 11:41:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

...för att inte tala om de konservativa Tory-grevar som springer omkring och raggar upp unga män på toaletter på nätterna, och skriver under HBT-fientliga motioner på dagarn:

http://youtube.com/watch?v=JF6eRIAA6mE

onsdag, maj 14, 2008 12:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

Gnm att påpeka den löjliga bildtexten är jag såklart medlöpare till atackerna på homosexuella i Moldavien... Det säger ju sig självt...

Förresten är jag förvånad att or ännu inte tagit upp O´Reillys pinsamma lögn om homosexuella som nu sprids på nätet. Men ag säger osm han brukar säga om Världen idag - han lär väl skrika sig hes om det snart, just wait and see =0)

http://www.youtube.com/watch?v=jo8K4YPi-v0&eurl=

onsdag, maj 14, 2008 1:00:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Tack för tipset. Först trodde jag han talade om Paul Camerons bluffstudie över partnerskapen i skandinavien från förra året. Sen upptäckte jag att inslaget var från 2005.

O'Reilly är rolig. Föra året var han med och spred föreställningen om "tusentals lesbiska gäng" som jagade och våldtog småflickor i storstäderna, något som han några dagar senare bad om ursäkt för, eftersom det (naturligvis) visade sig vara en lögn.

onsdag, maj 14, 2008 1:09:00 em  
Anonymous Anonym said...

Tor

"för att inte tala om de konservativa Tory-grevar som springer omkring och raggar upp unga män på toaletter på nätterna, och skriver under HBT-fientliga motioner på dagarn:"

Det kallar jag politisk röstmaximering (givet att han ser trevlig ut) Kan värva både homosexuella och homofober. :-)

Eller som homofoben, som blev avslöjad att synbarligen gillande av det, blev tillfrågad varför han kollat samma bögporrfilm 10 gånger.

-Jag måste ju veta exakt hur hemskt sånt där är.

Bengt Held

onsdag, maj 14, 2008 1:23:00 em  
Anonymous Anonym said...

O'Rielly! Hilarious... vad är det han försöker bevisa? Att heterosexualiteten vilar på så bräcklig grund att den måste upprätthållas med ett våldsmonopol?

Intressant argument oavsett vilket håll det månde komma ifrån :P

/af

onsdag, maj 14, 2008 4:47:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ja Bill O'Reilly är en lustig figur, och det är inte det enda han har hävdat om Sverige.

Ah, Sweden, a country of nine million people enjoying, perhaps, the most "progressive" political system on earth. The quasi-socialistic government provides cradle-to-grave entitlements, most people never get married, and just about anything goes socially. By the way, about 85% of Swedes do not believe in God.

Harold Meyerson would love Sweden. The Washington Post should begin publishing there. What a country! None of this God stuff, none of this vile "fetid hypocrisy." Just an enormously high suicide rate while everybody does his or her own thing.

http://www.billoreilly.com/newslettercolumn?pid=22515

onsdag, maj 14, 2008 9:12:00 em  
Blogger Liv said...

De saboterade motorn. På vilket sätt är oklart. Genom att ta bort delar från motorn, dra ut sladdar till motorn. Det luktade iaf bränt.

Därför kunde bussen inte köra därifrån och vi var fast i 45 min.

De var offciellt heterosexuella och de visste uppenbarligen hur de sabotera motorn.

Av någon anledning tilläts motorn återställas och vi kom därifrån. Oskadda

torsdag, maj 15, 2008 2:18:00 em  
Anonymous Anonym said...

Aha. Intressant, då kan man ju nästan säga att Tor utsatte dessa män för förminskande propaganda och dessutom försökte förleda allmänheten till att tro felaktiga saker om människor baserat på deras heterosexualitet genom att avsiktligt sortera undan källor som inte stödde hans föredragna bild av skeendet.

torsdag, maj 15, 2008 5:55:00 em  
Anonymous Anonym said...

Extra. Viktig nyhet i äktenskapsdebatten.

Högsta domstolen i Kalifornien har idag, 10.00 lokal tid 19.00 svensk tid, uttalat att delstaten måste tillåta samkönade par att ingå äktenskap.
Att vägra samkönade par att ingå äktenskap är enligt domstolen oförenligt med konstitutionen och dess värn om allas lika rättigheter. Därmed blir Kalifornien den andra delstaten som inför homoäktenskap. Det är ett mycket viktigt avgörande från domstolen och påverkar hela äktenskapsdebatten i USA och även i vissa andra länder.

Den första delstaten i USA som införde en könsneutral äktenskapslag var Massachusetts 2003, även då var det högsta domstolen som avgjorde det. Sedan dess har stödet för en jämlik äktenskapslag ökat och idag är det en majoritet i Massachusetts både bland politikerna i delstatskongressen och bland befolkningen för en könsneutral äktenskapsalg. Opinionsmätningar i Kalifornien visar att ungefär hälten av befolkningen där är för homoäktenskap medan övriga hälften säger nej.

En namninsamling om en folkomrösning om att i konstitutionen förbjuda homoäktenskap har genomförts och fått tillräckligt många namn. Guvernören Arnold Schwarzenegger har dock sagt att han ska respektera domstolens beslut och jobba emot ett förbud mot konstitutionen mot homoäktenskap.

I övrigt är det Nederländerna, Belgien, Spanien, Sydafrika och Kanada som har en könsneutral äktenskapslag. I Norge ska stortinget rösta om en sådan lag i början av juni och det väntas bli en tydlig majoritet för reformen då.

I Sverige förebeder justitiedepartementet inom regeringskansliet en proposition om en könsneutral äktenskapslag. Alla riksdagspartier är för reformen förutom kristdemokraterna. Utanför riksdagen är även sverigedemokraterna emot homoäktenskap.

Bengt Held

torsdag, maj 15, 2008 7:31:00 em  
Anonymous Anonym said...

Högsta domstolen avgjörde med röstsiffrorna 4-3 att delstaten måste införa en könsneutral äktenskapslag för att inte diskriminera samkönade par.

Här är en länk till en artikel från 365.gay.com, gaysite i USA, om domstolsbeslutet.

http://www.365gay.com/Newscon08/05/051508cal.htm

Bengt Held

torsdag, maj 15, 2008 7:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

"Nio puckon undrar hur man gör när man kliar sig i huvudet."

torsdag, maj 15, 2008 10:10:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, det var alltså ett bildtextförslag, inte en uppföljning till äktenskapskommentarerna.

torsdag, maj 15, 2008 10:14:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home