fredag, maj 01, 2009

Jesusmanifestationen: Två varningsklockor

av TOR BILLGREN


Imorgon firar den svenska kristenheten sin variant av Pridefestivalen i Stockholm. De kallar visserligen sin parad för vandring, men syftet är detsamma. Att med sin kropp och närvaro visa på ett fenomen som existerar runt om i samhället, och att man står för den man är och det man tror på. Alla förutsättningar finns för att stockholmarna kommer att få en mäktig och positiv upplevelse av den stora uppslutning som väntas. Jag hör dock det stillsamma pinglandet av två varningsklockor:

1. Förra året var manifestationen en exkluderande och frikyrkoelitistisk tillställning som hölls för att markera motstånd mot liberala element inom framförallt Svenska Kyrkan. Den exkluderande och sekteristiska tonen har även präglat förberedelserna inför årets manifestation och kulminerade i januari, när domprost Åke Bonnier mobbades ut ur manifestationens ledningsgrupp, anklagad för att ha fel åsikter om Jesus.

2. En organisation som har förekommit mycket i kristen media inför manifestationen är Bikerchurch med Roul Åkesson i spetsen. Överhuvudtaget är manifestationsledningen mycket uppspelt över att kunna visa upp att det finns kristna som åker motorcykel. Personligen har jag aldrig förstått vad som är så spännande med det, men motorcyklisterna själva verkar tycka att det är oerhört märkvärdigt att kunna vara tatuerad och skäggig SAMTIDIGT som man är kristen.

Tillbaka till Bikerchurch. Observera att det jag skriver här nedan inte handlar om de kristna motorcyklister som deltar i Jesusmanifestationen generellt, utan endast just om Bikerchurch.

Bikerchurch har hittills mest gjort sig kända för sitt engagemang för barnen, bland anant genom kampanjsajten Skydda Barnen. Studerar man deras manifest närmare upptäcker man dock snabbt att barnen bara används som slagträ i kampen mot – just det – homosexualiteten. Manifestet är fullt av illvilliga vantolkningar och lögner om homosexualitet, RFSL och homorörelsen. Bland annat påstår Bikerchurch att RFSL lobbar för legalisering av sexuellt umgänge med barn. De vill även förbjuda något de kallar "homopåverkan" i TV. Läs mer i inläggen Granskning av Bikerchurchs barnmanifest och Antipride del 1: Bikerchurch.

Så imponeras gärna av de fina motorcyklarna imorgon. Men köp inte den billiga propagandan.

Efter dessa reservationer vill jag önska deltagarna på Jesusmanifestationen lycka till och att morgondagen blir full av kärlek, uppehållsväder och positiva möten.

49 Comments:

Blogger Linda said...

Den här bloggen behövs! Alla borde läsa den, ni gör ett fantastiskt jobb!

Jag är själv katolik och blir så trött och arg på alla lögner om och allt hat mot bögar och flator inom min kyrka och andra. Var det inte kärlek som var budskapet, eller har jag fattat fel?

Jag håller med Catholic Workeravdelningen i Des Moines: Heterosexism is a sin!

http://www.desmoinescatholicworker.org/repentingheterosexism.html

fredag, maj 01, 2009 11:02:00 fm  
Anonymous Christopher Aqurette said...

På sätt och vis är det märkligt att vara båda bibeltrogen och tatuerad. Det står nämligen i både Andra och Tredje Mosebok att tatueringar är förbjudna för den som vill lyda Gud.

Men nu är det ju så med kristna att de bara bryr sig om Moseböckerna när det fiskas efter argument att hata bögar.

fredag, maj 01, 2009 4:39:00 em  
Anonymous Fredrik said...

Tor, på vilket sätt var manifestationen exkluderande och elitistisk förra året? Sekteristisk, på vilket sätt?
Som läsare reagerar jag på dessa påståenden eftersom jag inte ser att du ger några exempel. Exempel vore på sin plats eftersom jag tycker att den frikyrka jag själv tillhör är sund, öppen och inkluderande.

---
Jaså, är det så, Christopher?
Vem är det du riktar dig till med ditt inlägg? Stämmer din beskrivning in på exempelvis katoliken Linda som kommenterar ovan?

fredag, maj 01, 2009 5:56:00 em  
Anonymous Chrisstopher Aqurette said...

Fredrik:
Ja, visst är det så. Själva grejen med kristendomen är att det skapades ett nytt förbund mellan människorna och Gud genom Jesus. Men när det ska letas argument mot homosexualitet så är det många kristna som gärna dammar av Moseböckerna och de lagar som man i andra sammanhang säger är ogiltiga.

Vad Linda har med saken att göra förstår jag inte.

lördag, maj 02, 2009 4:13:00 fm  
Anonymous Stefan Pehrson said...

Alltså, det är något slags missförstånd här. Gud ville skapa åte sig ett folk. Moselagen definierar synden. Problemet är dock att alla bryter mot den ändå. Guds Son blev människa för att ta på sig våra synder. Han är den ende som kan hålla Moselagen.
Att han döptes av Johannes var onödigt för honom själv. Johannes tyckte att Jesus borde döpa honom. Vad som händer här är att Guds Son, som även blivit människa, tar på sig synden och bär den. Han börjar liksom sitt jobb här.

När han sedan dör bär han med sig synden in i döden. Han får uppstå, eftersom han själv är utan synd (döden beror ju på synden).
Frågan är nu om man tror på honom. Om man gör det får man den helige Ande, som sändes vid pingsten. Förenad med Gud - hans helige Ande - är man samtidigt rättfärdig och syndare. - Andra är enbart syndare. När man tror på Jesus, att han gjort detta för att bära våra synder in i döden, kan man inte bejaka synden. Ok att man syndar. Det är därför man ber om förlåtelse. Det kallas daglig omvändelse. Men vi får förlåtelse, inte så att arvsynden försvinner, men så att vi behåller Guds helige Ande. Den som har Anden när han dör får uppstå till evigt liv med Gud. Vi som är kristna vill ta vara på denna möjlighet.

Paulus i NT är ganska utpekad, men han har mycket av den här teologin ingående förklarad. Läs gärna t.ex. detta:
"Men vi vet att att allt vad lagen säger, det talar den till dem som har lagen, för att var mun skall stoppas till och HELA VÄRLDEN stå med skuld inför Gud. Ty ingen människa förklaras rättfärdig inför honom genom laggärningar. Genom lagen ges INSIKT om synd. Men nu har utan lagen en rättfärdighet från Gud blivit uppenbarad, en som lagen och profeterna VITTNAR OM, en rättfärdighet från Gud genom tro på Jesus Kristus, för alla som tror. Ty här finns ingen skillnad. Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har FRIKÖPT dem." (Rom 3:19-24; mina versaler)

lördag, maj 02, 2009 1:10:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Kring punkt 1 så var ju Jesus extrem exkluderande (just det!)- därmed blir ju också den kristna tron exkluderande, ja till och med kanske sektrisk (läs APG).
Kring punkt 2, så bor ju Roul Åkesson i Malmö- om jag inte har fel för mig. Ta kontakt med honom, han är säkerligen öppen för samtal, tror du har fått ganska så fel bild av honom.
Kring pedofili- så har jag själv sätt på olika forum människor inom RFSL som argumenterar för sexuelt omgänge med barn, pedofiler själva värkar ju göra denna koppling: pedofil.se "Tänder homosexuella på barn i större utsträckning än heterosexuella? Antalet brottsmål som involverar män och pojkar är överrepresenterat då dessa motsvarar ca 1/3 av samtliga fall som involverar barn. Detta skall ses i ljuset av att det finns ca 1-3% homosexuella i samhället"

lördag, maj 02, 2009 3:30:00 em  
Anonymous Christopher Aqurette said...

Kefas-JDFK:
Det gick en dokumentär på TV för inte så längesedan som handlade om alla katolska präster som våldtagit barn. Mer än 100 000 dokumenterade offer. En ofattbar siffra.

I dokumentären intervjuades flera pedofilpräster som försvarade sina handlingar med just den typen av relativistisk smörja som du nu använder före att blanda ihop frivilliga relationer mellan vuxna och våldtäkt mot barn.

Vad du och kyrkan inte tycks få in i huvudet är att pedofili handlar om ålder och inte kön. För de flesta pedofiler spelar det mindre roll om barnet är en flicka eller pojkar, vilket naturligtvis resulterar i fler "homosexuella" barnvåldtäkter.

I dokumentären var det någon psykolog som sa att anledningen till att de flesta våldtäkter på barn sker i kristen miljö beror på att sex är så skuldbelagt. Männens naturliga behov av sex blir inte tillfredsställt och till slut blir de så desperata att de gör vad som helst för utlösning. Jag tror detta stämmer. Studier visar nämligen att de allra flesta övergreppen på barn inte begås av genuina pedofiler utan av "vanliga" män som inte kunnat stå emot frestelsen i en viss situation.

lördag, maj 02, 2009 4:38:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Kefas

1. Då är vi ju överens på denna punkt.

2. Vad är det jag har fått om bakfoten beträffande Åkesson och Bikerchurch? Menar du att de inte står för vad de skriver i sina manifest?

Mycket mycket mycket intressant att du väljer att citera "vetenskap" från pedofil.se. På sajten kan man också läsa att barn inte tar skada av sex med vuxna, och att incestförhållanden inte ger större trauman än förhållanden med individer utanför familjen. Är du beredd lyfta fram och citera dessa studier också, Helders?n

Citatet du använde baseras på studier av dr Kurt Freund, och är en riktig klassiker inom antigayretoriken. Och totalt lögnaktigt använt. Freunds slutsatser är att homosexuella INTE är överrepresenterade bland pedofiler. Jag citerar:

the erotic attractiveness of male children (or pubescents) for androphiles [dvs homosexuella] is not greater than the erotic attractiveness of female children (or pubescents) to gynephiles [dvs heterosexuella].Jag skriver närmare om hur antigayretorikerna missbrukar studier av det här slaget i nedanstående länkar:

http://antigayretorik.blogspot.com/2006/11/antigayretoriken-s-funkar-den-del-2.html

http://antigayretorik.blogspot.com/2006/10/antigayretoriken-s-funkar-den.html

För övrigt håller jag helt med Aqurette.

lördag, maj 02, 2009 5:04:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Och detta med RFSL:s forum. Ett exempel på hur illvillig propaganda från Världen Idag slår rot och förgiftar hyggliga människor. Det är tragiskt att läsa.

Vet du vad en chattkanal är och hur den fungerar? Det är en plats på nätet där man kan logga in och samtala med andra människor, ofta anonymt och privat. Ponera att du och jag loggar in på det kristna chattforumet Jesus och diskuterar hur vi ska råna Swebank på Gustav Adolfs Torg i Malmö. Kan man då anklaga ägaren till chattforumet Jesus för att planera ett bankrån? Det är just det man gör när man säger att RFSL argumenterar för barnsex för att det finns individer som gör det på RFSL:s chattforum. Observera att man inte behöver vara medlem i RFSL för att använda deras forum på nätet.

RFSL ställer chatttjänsten till förfogande. Individer använder sig av den. Vissa missbrukar den. RFSL ställer upp mycket tydliga regler MOT barnpornografiskt material och brottsliga handlingar på sina chatforum.

Låt oss för säkerhets skull också jämföra med Telia. Vi kan anvädna oss av deras telenät för att planera en statskupp. Men detta innebär inte att man kan anklaga Telia för högförräderi. Förstår du vad jag menar?

lördag, maj 02, 2009 5:20:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Kefas

Tor och Christopher har redan bemött det mesta av de felaktigheter du sagt.

Det som skulle vara intressant vore att få siffran för de pedofiler som är ansvariga för övergrepp på både pojkar och flickor. I strikt mening så är de bisexuella, men precis som Christopher säger så blir inte heller det helt rättvist, eftersom könet inte är avgörande för den gruppen av pedofiler, de kan alltså inte jämföras med bisexuella som gillar vuxna av båda könen.

Bengt

lördag, maj 02, 2009 5:28:00 em  
Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

lördag, maj 02, 2009 9:47:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Bengt & Tor:

Jag kan lägga ut namn på de inom RFSL som har debatterad för en mer liberal pedofil lagsättning i Sverige- en av dem debatterar även på den här bloggen. Men det gör jag inte...sen citerade jag bara pedofil.se - en pedofilisk propaganda sajt... Jag håller med om att det är tal om ålder och inte kön, men tänk på att pedofiler själva använder äran kamp för sexuell frihet- för att även ursäkta sin egen sexualitet- det är varken något ni eller ViD kan stå ansvar för...Jag är alltså inte oenig med er- jag bara påpekade hur det ser ut, och att det finns folk inom RFSL som också propagandarar för detta, och att till pedofiler själva gör kopplingen. - Jag använde inte citatet som ett exempel på vetenskap- tvärt emot!

Christopher:
Ju jag har den dokumentären på min dator, det är ju skrämmande hur dagens påve var med och mörklägga dessa fall! Nu är inte det konstigt för mig som är ärke-protestant och anser påven är antikrist...Men det räcker inte- TOM inom frikyrkan finns det en hel del liknande fall, kanske mest i extrema rörelser under 40-70 talet, men det förekommer även i mindre omfang den dag i dag- åtminstone den bilden jag har fått genom att arbeta med själavård.
- Men se svar till Bengt & Tor, poänget var inte att visa att det var så- poänget var att visa att människor inom RFSL och pedofiler själva propagerar för att det är så!

Tor:
Åkesson är en ytterst frimodig dock ödmjuk person, så jag tror du faktiskt skulle ha tyckt om honom om du träffade honom. Han har ju också "Street Church"- så man kan fånga upp honom ibland på malmös gater.

Och till sist jag läser inte ViD, förutom en gång ibland om det finns nån kristen debatt jag följer med på.

lördag, maj 02, 2009 9:48:00 em  
Anonymous Andreas said...

Shit vad feg du är Kefas .. först vräker du ur dig en hel mängd grova anklagelser ... sen försöker du låtsas om som om du inte vill ge bakgrunden till dem av nån sorts hänsyn ..

Eller så backar du lite klädsamt mycket och säger "jag citerade ju bara dittan och dattan" och försöker låtsas om som du inte hade en avsikt med de citaten ..

För oss som följer den här bloggen någorlunda regelbundet så blir din "debatt-teknik" ganska lätt att genomskåda ..

lördag, maj 02, 2009 9:55:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Andreas:
Jag förklarade endast lite tydligare va jag menade med "Kring pedofili- så har jag själv sätt på olika forum människor inom RFSL som argumenterar för sexuelt omgänge med barn, pedofiler själva värkar ju göra denna koppling" - vilket var det enda jag skrev i första kommentaren...Är det inte lov att förklara när nån missupfattar ens poäng?

lördag, maj 02, 2009 10:03:00 em  
Anonymous Andreas said...

Undrar fortfarande vad det var för poäng de från början ville göra?

lördag, maj 02, 2009 10:49:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Kefas

"Jag kan lägga ut namn på de inom RFSL som har debatterad för en mer liberal pedofil lagsättning i Sverige- en av dem debatterar även på den här bloggen. Men det gör jag inte"

Jag har sagt tidigare att jag gillar debattera med dig. Och det vidhåller jag. Men jag vänder mig emot din retorik här. Vem är du som du misstänkliggör. Mig? Tor? Christopher? Tala ur skägget eller framför inga sådana anklagelser alls.

Du borde veta att HBT-rörelsen 2009 inte ursäktar eller försvarar pedofili. Säg det, Kefas. Var ärlig. Sedan kan du kritisera RFSL av andra orsaker men du ska vara ärlig inför dig själv.

Kram på dig (om du är ärlig)

Bengt

lördag, maj 02, 2009 10:50:00 em  
Anonymous Andreas said...

Kefas

För övrigt undrar jag fortfarande vilka de officiella RFSL-representanter som förespråkar pedofili är?
Du gjorde ju vad du kunde för att glida förbi den delen av min kommentar till dig!?

lördag, maj 02, 2009 10:54:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Det är tydligt att det här ännu påverkar en del ohistoriska människor. Delvis har RFSL sig själva att skylla. Jag lovar att senare skriva en artikel om det här.

Bengt

lördag, maj 02, 2009 11:02:00 em  
Anonymous Andreas said...

Bengt

Ohistoriska människor .. eller människor som faktiskt inte VILL lyssna på argument ..

Att RFSL förespråkar pedofili har ju faktiskt aldrig varit sant .. men däremot lobbade de för en himla massa år sen för att det skulle vara samma legala åldersgräns för både sam- som olikkönatsex ..

Inte speciellt kontroversiellt egentligen ... men vill man "demonisera" gay-lobbyn så hindras man väl inte av att använda både gamla och okontroversiella argument?

För övrigt .. så var ju den här kommentaren absolut inte riktat till dig Bengt, utan ett allmänt inlägg med en eventulle "udd" riktad mot Kefas ;)

lördag, maj 02, 2009 11:11:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Bengt:

Ok, ja det var fel av mig att hänvisa till RFSL personer- som jag har debatterad på privata forum med. Då det var privata forum önskar jag inte ge deras namn offentligt- det skulle vara oetisk. Men kan säga som så att de tillhör RFSL- och de debatterar ibland på denna blogg (inte ofta)- och de är inte själva pedofiler (så vitt jag vet). Och nej, varken Tor, Christopher eller dig hör bland dem jag tänker på.

Jag följer inte så mycket med på RFSL, så jag visste faktiskt inte att "HBT-rörelsen 2009 inte ursäktar eller försvarar pedofili"- men det är något jag har utgått ifrån att de flesta gör (alltså som tillhör HBT rörelsen), även om jag trodde utifrån samtalet med ovan nämnde person att det fanns krafter inom RFSL som arbetade för att RFSL skulle börja arbeta för en mer liberal lagstiftning kring pedofili- jag har själv ingen aning om denna bilden stämmer- om det inte stämmer så är det i så fall gott.

I Norge finns det ju framstående människor som Tor Erling Staff som har minst sagt skrämmande åsikter om ämnet, och Svensk rättsväsen- är väl också ganska skrämmande kring dessa ämnen: http://www.nkmr.org/justitiekanslern_och_rattssakerheten.htm
- i så fall ett område var HBT rörelsen som kristna borde slå sig tillsammans för att motkämpa!

Andreas:
Lägg inte ord i min munn som jag inte har sagt. "Det finns inom" är det inte samma som "hela rörelsen".
Jag är uppväxt i en miljö var jag har haft HBT människor runt mig hela tiden- jag har inga planer om att demonisera dem!

- och nu har jag ändelig fattat hur jag kan ändra mitt "nick"- så nu står det mitt namn- alltså jag som är jdfk-kefas.

lördag, maj 02, 2009 11:28:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

PS: En kram är alltid välkommet :)

lördag, maj 02, 2009 11:39:00 em  
Anonymous Andreas said...

Michael

Ska inte gå in så mycket på hur du precis gjorde det jag kritiserade dig förut ., dvs slänger ur dig ganska grova beskyllningar och sen backar så fort du får lite mothugg ..

.. men .. vad är det för ord/åsikter jag lagt i din mun som du inte framfört själv?

lördag, maj 02, 2009 11:46:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Andreas:

Jag backade inte ur...om du läser en gång till så ser du att jag påpekar det samma i alla kommenterar....Jag har backar ur innan under diskussion med Bengt eller Tor- när jag har insett att jag brister i kunskap eller har fel- men så gör man väl om man är det minsta ödmjuk? - Inte finns det ett poäng att jag står på mitt om jag har fel eller inte kan argumentera för min sak? Här var poänget inte som du/ni uppfattade det- utan som jag förklarade ovan.

"men vill man "demonisera" gay-lobbyn så hindras man väl inte av att använda både gamla och okontroversiella argument" du hakade upp dig på din förståelse av det jag skrev...men jag poängterade hela tiden "inom" och "finns de som" dvs inte "hela"- jag generaliserade inte såsom du vill få det till att jag gjorde.

söndag, maj 03, 2009 12:02:00 fm  
Anonymous Andreas said...

Att få en kram av någon som bryr sig om mig betyder oerhört mycket .. men tyvärr tar jag inte emot den om någon ser .. inte ens en kram från min bror ..
Sen jag för några år sen (efter en liten prideparad i min hemstad) hamnade med bild på nationalsocialistisk fronts hemsidas första sida som ett exempel på de där avskyvärda månniskorna som inte förtjänar att leva så tittar jag mig alltid över axeln i det offentliga rummet ..

Så ser min vardag ut Michael ...

söndag, maj 03, 2009 12:05:00 fm  
Anonymous Andreas said...

Michael

Men du återkommer ju ständigt med ungefär samma argument .. kan inte tolka det som annat än att du faktiskt inte tar till dig de "motargument" du får .. trots att du backar och ber om ursäkt varje gång ...

Även om du nu medger at du hade fel i ditt påstående att RFSL förespråkar pedofil och hävdar att det aldrig var det du menade .. så undrar jag förtfarande vad syftet med att skriva det från början var?

Dessutom gör du ju verkligen en "omvändelse under galgen".
Du är noga med att påpeka nu att du skrev "inom" och "finns de som" .. men jag kan hur jag än anstränger mig se att syftet med att skriva det var annat än att pådyvla hela RFSL och alla homosexuella dem egenskapen ..

söndag, maj 03, 2009 12:11:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Andreas:
Då är kanske inte våran vardag så olika?
Jag har blivit utstött av delar av min familj för min tro, min världsliga far har gjort allt ifrån att få min nästan bankrupt till psykisk terror och fysiska mord hot, jag för 10-20 har mejl varje vecka från kristna som inte gillar va jag står för...min frus familj gillar mig inte för att jag var psykisk sjuk förra året (vilket ledde till vissa dåliga gärningar och val) plus att jag har extrem dålig ekonomi- för att nämna några korta exempel ur min vardag.

Sen måste du skilja mellan kristen syn på homosexualitet och nationalsocialistisk. Här är en video på mitt perspektiv på saken: http://www.youtube.com/watch?v=sVBjSNHdoRA , ser du skillnaden?
Det är ingen skillnad på dig och mig- när det kommer till våran behov av Gud, Gud gillar inte sådan jag är, och han gillar inte sådan du är- men Han dog för dig och mig, så vi kan ta del av det liv Han har för oss, ingen skillnad mellan oss- vi båda står lika inför Gud- ett sådant människosyn har inte sådana människor som inte anser att olika människor inte har rätt att leva, eller andra som tror sig vara bättre än andra.

söndag, maj 03, 2009 12:18:00 fm  
Anonymous Andreas said...

Nej, jag ser faktiskt inte så stor skillnad mellan din kristna syn och nationalsocialisternas mer "värdsliga och grumliga" (min citering) syn .. för ni använder ju precis samma sätt att argumentera ...

Väntar fortfarande på ett svar på vad det var du ville säga genom att tala om att du minsann hade pratat med någon på ett RFSL-forum som enligt dig förespråkar pedofili?
Vad var det för poäng du ville göra med det?

söndag, maj 03, 2009 12:25:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Andreas:
Men du återkommer ju ständigt med ungefär samma argument .. kan inte tolka det som annat än att du faktiskt inte tar till dig de "motargument" du får .. trots att du backar och ber om ursäkt varje gång ...
# Kan vara med att göra att jag är spontan. Jag läser- och svarar...tålamod till att reflektera hör bland mina svagheter. Men denna gången var det inte ett argument utan ett påpekandet.

Även om du nu medger at du hade fel i ditt påstående att RFSL förespråkar pedofil och hävdar att det aldrig var det du menade .. så undrar jag förtfarande vad syftet med att skriva det från början var?
# syfter var att visa precis som du här påpekar- att bilden ser annorlunda ut- och att det finns de - däribland pedofilerna själva som gör dessa kopplingar.

Dessutom gör du ju verkligen en "omvändelse under galgen".
Du är noga med att påpeka nu att du skrev "inom" och "finns de som" .. men jag kan hur jag än anstränger mig se att syftet med att skriva det var annat än att pådyvla hela RFSL och alla homosexuella dem egenskapen ..
# Kan vara min norska eller min dyslexi?- jag kan inte uttrycka mig bättre på svenska- men jag blir bättre o bättre.

söndag, maj 03, 2009 12:27:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Andreas:
Här har du rakt av mina perspektiv utifrån min tro- kring hbt frågorna: http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/04/hbtq-och-kristendom-favoritt-i-repris.html - hoppas du efter ha läst detta kan se skillnaden

söndag, maj 03, 2009 12:29:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

PS: Se gärna hela videon! :)

söndag, maj 03, 2009 12:30:00 fm  
Anonymous Andreas said...

Michael

"syfter var att visa precis som du här påpekar- att bilden ser annorlunda ut- och att det finns de - däribland pedofilerna själva som gör dessa kopplingar."

Och varför tyckte du att det var viktigt ..eftersom det här inte är första gången du för förklarat och påpekat för dig att RFSL absolut inte förespråkar pedofili?

Och absolut inte första gången du medger att du har fel i det påståendet ...

söndag, maj 03, 2009 12:31:00 fm  
Anonymous Andreas said...

Har läst det blogginlägget .. (igen .. för du har ju hänvisat till det tidigare) .. och svårigheten för dig att skilja på precis det som ni använder som ett "kärleksargument" (dvs att Gud hatar synden men älskar syndaren) blir ju väldigt tydlig ..

Du återkommer gång på gång i det inlägget till att homosexualitet i sig är en synd ...

söndag, maj 03, 2009 12:39:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Andreas:
Kanske jag misstar mig. Men jag tror jag endast har gjort en liknande koppling tidigare- men den gången frågade jag om inte homosexuella var överrepresenterade när det kom till pedofiler, och Bengt gav ungefär samma svar som han gjorde nu.
Men kanske jag misstar mig?

söndag, maj 03, 2009 12:40:00 fm  
Anonymous Andreas said...

Och varför var det viktigt att påpeka att du minsann hade pratat med en homosexuell pedofil?

För i Bengts svar den gången, precis som nu så var det ju tydligt att pedofil handlar mycket mer om ålder än kön ...

söndag, maj 03, 2009 12:44:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Andreas:
Jag har inte här använd "guilt by association" retorik- så varför känner du dig så träffad?
Va är ditt poäng- tala klarspråk istället så jag kan förstå va du vill.

söndag, maj 03, 2009 1:12:00 fm  
Blogger Bengt Held said...

Michael

Vi är många här som igen och igen kunnat förklara för dig att

1. RRSL 2009 entydigt tar avstånd från sex mellan vuxna och barn. Och har så gjort i många år.

2. Att RFSL inte kan ha ansvar för vad folk skriver på ett chatforum.

Det är ju att faktum att det existerar homosexuella pedofiler precis som heterosexuella pedofiler. Många katolska präster är pedofiler. Men det betyder ju inte att katolska kyrkan är för sex mellan vuxna och barn.

Bengt

söndag, maj 03, 2009 10:22:00 fm  
Blogger Bengt Held said...

Michael

"Kring pedofili- så har jag själv sätt på olika forum människor inom RFSL som argumenterar för sexuelt omgänge med barn, pedofiler själva värkar ju göra denna koppling"

Har du besökt RFSL:s chat? Om du har gjort det, vad var syftet med det? Det är ju en personlig fråga men eftersom du berättar om hur viktig chatten är för dig i debatten om pedofili så kan du ju redovisa det?

Eller är det så enkelt att du aldrig besökt chatten själv utan sprider en myt du har läst i vissa kristna tidningar. Men för att fler ska tro dig om kopplingen RFSL och pedolfili så ljuger du och skriver att du själv besökt RFSL-chatten?

Bengt

söndag, maj 03, 2009 10:26:00 fm  
Blogger Michael G. Helders said...

Bengt:

Nu börjar du närma dig oärlig debatt teknik, en gång- var jag tidigare frågade kring dessa ämnen...

Denna gången påpekade jag att det finns folk INOM (inte hela RFSL) som själv har propagerat för detta och att pedofiler tydligen själva också gör dessa kopplingar som ni kritiserar olika kristna rörelser för.
Problemet är lite svårare än såsom du nu vill framställa det. Hur kommer det sig att RFSL inte tar itu med de s.k. myter som pedofiler själva sprider? Om pedofiler själva sprider detta- varför skulle inte en person tro va han läser? - Ju då måste man ju ställa sig själv samma frågor som du gör här....Men jag kan ställa dig en motfråga- hur kommer det sig att det är för dig mer problematisk va en kristen organisation anser om saken- än va pedofiler själva sprider om saken? Borde det inte vara ett större problem att pedofiler själva sprider dessa påståenden? Varför bemöter ni inte dem?

Det var inte ett RFSL forum, utan ett kristet privat forum, var liberala som fundamentalister såsom mig själv debattera om olika frågor.
Då det var ett privat forum tycker jag inte det skulle vara rätt av mig att gå ut med namn, jag har inte gjort det kring deras polygamiska förhållande- och tänker inte göra det nu kring deras propagerade kring pedofili, det skulle vara oetisk att gå ut med namn- kring saker som är sagt på ett privat forum, hade det varit ett offentligt forum- så hade det varit en helt annan sak.

Kring Katolska Kyrkan- så är det ju skrämmande va som kom fram i dokumentären på SVT- tydligen är det mer allvarligt att ha sex mellan samskönade än att ha sex med barn- det säger faktiskt mer om RKK än RFSL!

söndag, maj 03, 2009 12:46:00 em  
Blogger Tor Billgren said...

Men Michael, varför lägger du så stor vikt vid pedofilernas argumentering? Varför bedömer du den som trovärdig? Är det inte ganska uppenbart att de missbrukar homorörelsens argument och retorik för att nå sina egna syften?

söndag, maj 03, 2009 1:07:00 em  
Blogger Michael G. Helders said...

Tor:
Jag har inte sagt något emot.
Det är ju ni som använde mitt påstående om att det är flera en kristna som gör dessa kopplingar, däribland pedofilerna själva- i ett försök att påtrycka mig åsikter jag inte har.

söndag, maj 03, 2009 1:41:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Michael

"Denna gången påpekade jag att det finns folk INOM (inte hela RFSL) som själv har propagerat för detta och att pedofiler tydligen själva också gör dessa kopplingar som ni kritiserar olika kristna rörelser för."

Men då du kan inte berätta vilka människor från RFSL det är som ursäkrar övergrepp på barn kan man avfärda dina uttalanden enkelt. Vill du inte berätta några namn är det kanske klokast av dig att inte nämna det.

Det är ungefär som någon skulle säga att någon från Livets ord på ett chatforum försvarat övergrepp på barn och därefter skulle någon hänvisa till det för att berätta att många från Livets ord minsann är för pedofili.

"Problemet är lite svårare än såsom du nu vill framställa det. Hur kommer det sig att RFSL inte tar itu med de s.k. myter som pedofiler själva sprider? Om pedofiler själva sprider detta- varför skulle inte en person tro va han läser?"

RFSL har tydligt tagit avstånd från det både i principprogram och i offentliga meddelanden. Men menar du att RFSL var och varanna månad skulle skicka ut pressmeddelanden "Vi är inte pedofiler". Vilken signal skulle det ge?

"Borde det inte vara ett större problem att pedofiler själva sprider dessa påståenden? Varför bemöter ni inte dem?"

Precis som Tor behöver pedofiler desperat hitta argument för att legitimera sin sak. Då kan de hänvisa till att attityderna förändrats när det gäller homosexuella relationer. Men det betyder inte att man ska jämställa relationer mellan vuxna och övergrepp på barn.

Det är ungefär som om några från vänsterextremistiska terrorföreningar på 1970-talet sagt att de är förföljda precis som socialdemokratiska partier var i Europa i slutet av 1800-talet. Det är ju i och för sig sant. Men orsaken till förföljelsen är ju helt olika. Socialdemokraterna var offer för politisk förföljelse av konservativa regeringar i slutet på 1800-talet i bl.a. Sverige. Men att regeringar (både höger och vänster) arresterade folk från vänsterextrema terrorföreningar som Bader-Meinhof-ligan var ju för att det var en terrorförening.

Hoppas du kunnat konstatera min poäng. Sprid inte myter.

Bengt

söndag, maj 03, 2009 1:48:00 em  
Blogger Bengt Held said...

Rättelse

"Precis som Tor SKRIVER behöver pedofiler desperat hitta argument för att legitimera sin sak."

Sådär. Nu blev det inte lika elakt mot Tor. :-)

Bengt

söndag, maj 03, 2009 1:50:00 em  
Anonymous Filip said...

Sitter med intresse och följer debatten här. Tur du hittade din groda Bengt, kan det ha med det där freudianska som du nämnde nån gång?=)

Sen har jag ett förslag på inlägg till dig Tor som i fredags ringde i tvenne varningsklockor ang Jesus manifestationen. Ringde de rätt eller skar tonerna sig tyckte du?

Nu ska jag se om jag lyckas med konsstycket att skapa något annat än ett anonymID!

Godnatt alla och tack igen för en intressant blogg

/Filip

söndag, maj 03, 2009 10:39:00 em  
Anonymous Anonym said...

Jag är inte direkt ett fan av bikerchurch, men ser det som ett inslag som man får acceptera på ett ekumeniskt stormöte. Annars så är det bra att man på ett kristet möte står för kristendomen, vilket jag antar att dessa människor gör, till skillnad från t.ex. Åke Bonnier.

Beträffande RFSLs "lobbande för legalisering av sexuellt umgänge med barn" så föreslår jag att du väntar några år, och så kan vi pratas vid då.

måndag, maj 04, 2009 12:04:00 fm  
Blogger Bengt Held said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

måndag, maj 04, 2009 12:38:00 fm  
Blogger Bengt Held said...

Filip

""Tur du hittade din groda Bengt, kan det ha med det där freudianska som du nämnde nån gång?=)"

Jag vill ju inte tillåta att du blir ensam om att leverera grodor, Filip. :-)

Jo, trevligt om du lämnar anonymiteten.

måndag, maj 04, 2009 12:39:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Jag är också tacksam över att Bengt gjorde sin korrigering :-)

Filip, jag vet inte hur klockorna ringde, eftersom jag inte var i Stockholm i helgen (utan i Kayelitsha). Tycker du inte att var befogade, eller? Tycker du att Stanley Sjöbergs och Världen Idags kampanj mot Åke Bonnier var schysst? Tycker du att Bikerchurchs manifest är något man kan acceptera utan att kommentera innehållet?

sfishSå du tror det ja? Oavsett hur du spår i din ockulta kaffesump, är Bikerchurchs påstående en lögn, och ska behandlas som en sådan.

måndag, maj 04, 2009 9:12:00 fm  
Anonymous Filip said...

Tor

Visst ja, tänkte inte på att du sitter på sydligare bredgrader. Själv var jag heller inte där utan har fått mina intryck från mediabevakning (även om den inte var imponerande så fans den iaf i år)samt ifrån andra som var där. Klockan du ringde i om att detta skulle vara en speciellt exkluderande sammankomst tycker jag var obefogad. Manifestationen samlade enligt polisens uppgifter över 18.000 personer från alla möjliga kristna håll,däribland Livets Ord, Svenska Kyrkan och Katolska kyrkan + de flesta kristna samfund i Sverige.
Åke Bonnier, som ju själv deltog i årets manifestation, som du menar vara utmobbad kommenterar faktiskt Jesusmanifestationen på DN. Här nämnar han inget om en exkluderande gemenskap, snarare verkar han glad över att kunna samlas kring det som är gemensamt för kristna.
Så jag håller inte med dig Tor om att Jesusmanifestationen skulle utmärkas av att vara exkluderande, tvärtom är detta den största kristna ekumeniska samlingen i modern tid i vårt land om det överhuvudtaget förekommit förr.

Bikerchurch har jag ingen direkt uppfattning om. Ljuger de så är det förstås illa och får stå för dom. Håller med dig i din betraktelse kring motorcyklar och skägg och hoppas att jag kan räknas som kristen själv trots att jag är cyklist=)Mvh/Filip

P.S
Här är förresten DN-länken som jag hänvisar till:

http://www.dn.se/sthlm/stor-jesusmanifestation-i-stockholm-1.856773

måndag, maj 04, 2009 9:52:00 fm  
Blogger Tor Billgren said...

Filip, det är ju i så fall underbart. Då blev det som jag hoppades: "Alla förutsättningar finns för att stockholmarna kommer att få en mäktig och positiv upplevelse av den stora uppslutning som väntas."

Varningsklockan beträffande det exkluderande draget är inte obefogad om man följer Sjöbergs och Världen Idags kampanj mot Bonnier. Och oavsett om han deltog i manifestationen eller ej, så kvarstår faktum, nämligen att han kände sig tvingad att lämna ledningsgruppen.

måndag, maj 04, 2009 1:47:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home